Cubase 4 and 5 Dongle

For users of legacy Steinberg Cubase software

Cubase 4 and 5 Dongle

Postby Vocalixx » Sat Sep 01, 2012 8:50 am

Hi There,
I'm selling my cubase 4 and 5 update as i have 6.5 installed. I did move all my licenses to another dongle after i updated to 6.5, will that person who will buy the cubase 4 and 5 will be able to register again on my old dongle and run the program?
Mac Pro - 8 Core | Cubase 7.5 | Wavelab Elements 8 | HALion 5 | Steinberg UR 824 & Loads of Other Virtual Instruments and Sample Libraries
User avatar
Vocalixx
Junior Member
 
Posts: 56
Joined: Wed Jan 05, 2011 10:04 pm
Location: Trier - Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby thinkingcap » Sat Sep 01, 2012 9:20 am

Vocalixx wrote:Hi There,
I'm selling my cubase 4 and 5 update as i have 6.5 installed. I did move all my licenses to another dongle after i updated to 6.5, will that person who will buy the cubase 4 and 5 will be able to register again on my old dongle and run the program?

No, without the license, which obviously is now on your other dongle, the softwRe is not usable for anyone. If you sell it, you must sell it with the license.
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 97 times

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby Vocalixx » Sat Sep 01, 2012 9:24 am

Thank you for the kind quick reply, What should i to clean up the dongle?
Mac Pro - 8 Core | Cubase 7.5 | Wavelab Elements 8 | HALion 5 | Steinberg UR 824 & Loads of Other Virtual Instruments and Sample Libraries
User avatar
Vocalixx
Junior Member
 
Posts: 56
Joined: Wed Jan 05, 2011 10:04 pm
Location: Trier - Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby thinkingcap » Sat Sep 01, 2012 9:32 am

Vocalixx wrote:Thank you for the kind quick reply, What should i to clean up the dongle?

What do you mean by "clean up the dongle"?
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 97 times

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby Vocalixx » Sat Sep 01, 2012 9:38 am

I meant was how can i delete the 4 and 5 licenses so that the other person could register and run? on mySteinberg I ahve only cubase 6 registered with the new dongle key.
Mac Pro - 8 Core | Cubase 7.5 | Wavelab Elements 8 | HALion 5 | Steinberg UR 824 & Loads of Other Virtual Instruments and Sample Libraries
User avatar
Vocalixx
Junior Member
 
Posts: 56
Joined: Wed Jan 05, 2011 10:04 pm
Location: Trier - Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby thinkingcap » Sat Sep 01, 2012 9:43 am

Vocalixx wrote:I meant was how can i delete the 4 and 5 licenses so that the other person could register and run? on mySteinberg I ahve only cubase 6 registered with the new dongle key.

You can' t dissolve the license. You bought an update. The update updates your license of the previous version to the license of the new version. Nevertheless you only have one license. That' s why an update is cheaper than buying the complete package again, in which case you have two licenses...
In your case the other person can not license and run the software without the dongle you are now using to run C 6
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 97 times

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby Vocalixx » Sat Sep 01, 2012 9:55 am

Ok i get ya now. by the way thanks a lot and have a nice weekend my friend:)
Mac Pro - 8 Core | Cubase 7.5 | Wavelab Elements 8 | HALion 5 | Steinberg UR 824 & Loads of Other Virtual Instruments and Sample Libraries
User avatar
Vocalixx
Junior Member
 
Posts: 56
Joined: Wed Jan 05, 2011 10:04 pm
Location: Trier - Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby thinkingcap » Sat Sep 01, 2012 10:10 am

You´re welcome...
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 97 times

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby prakash1 » Mon Sep 03, 2012 1:08 pm

Hi there. Just to carry on with the thread, if I sell my Cubase 4 along with its licensed USB dongle, the new owner will be able to run the programme without any issues?

Is there a need to transfer the e-license to the new owner? If so, how does one go about it please?

Thanks very much!
Prakash
prakash1
New Member
 
Posts: 3
Joined: Mon Sep 03, 2012 1:03 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby thinkingcap » Mon Sep 03, 2012 1:12 pm

There´s a "Steinberg software resale wizard" on the Steinberg site in the knowledgebase - look that up, it explains pretty much everything.
Basically you delete your registration in mysteinberg and send the buyer the software with dongle and license on it.
Cubase 5.1.1 (32bit) | Win 7 Pro x64 SP1 | RME Fireface UFX | RME Fireface 800 | Cubase Essential 5 | Win 7 Home Premium x64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I just took off my thinkingcap, it got filled up with too much crap...
thinkingcap
Grand Senior Member
 
Posts: 6771
Joined: Tue Dec 21, 2010 3:27 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 97 times

Re: Cubase 4 and 5 Dongle

Postby prakash1 » Tue Sep 04, 2012 3:57 am

Thanks very much for that! Most helpful indeed.

Prakash
Prakash
prakash1
New Member
 
Posts: 3
Joined: Mon Sep 03, 2012 1:03 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Older Cubase versions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron