Assign midi out channels to instruments tracks

Post general topics related to Cubase 7 and Cubase Artist 7 here.

Assign midi out channels to instruments tracks

Postby Peter taylor » Fri Nov 22, 2013 11:55 am

I'm just getting into cubase 7 and feeling a bit confused. I'm trying to set up my hyper canvas vst so I can play 3 different instruments on different midi channels. To start I set up 3 midi tracks and assigned Hyper C to each on appropriate midi channel. Works OK but like this I cant see the equaliser and effects options in the mixing console.
I need individual track control not just through the overall vst and stereo out mixers.

Next I set it up as 3 instrument tracks - now I see the effects in the mixer but then each time I invoke vst it gives me a new vst console in which I have to reload all my vst settings. How do I route my instrument tracks to a single instance of Hyper Canvas through midi channels so I can use a single Vst console panel. I dont see any obvious way to assign midi channel- out to instrument tracks. Assume there is one or loading my vst performance files one by one will be very time consuming especially on more complex mixes. I've read through the manuals but the number of ways to set up tracks is making me giddy. Is there something simple I'm missing? Hope this makes sence. Peter
Peter taylor
New Member
 
Posts: 2
Joined: Fri Nov 22, 2013 10:42 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Assign midi out channels to instruments tracks

Postby Luis Dongo » Mon Nov 25, 2013 9:23 am

Hi Peter,

you have to activate multiple outputs for your Instrument in the VST Instruments Rack. There is an arrow pointing to the right in the rack, between the "e" button and the name of the instrument. Click there and activate as many outputs as you need.

Regards
Luis Dongo, Technical Support
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!
User avatar
Luis Dongo
Site Admin
 
Posts: 540
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:19 pm
Has thanked: 32 times
Been thanked: 72 times

Re: Assign midi out channels to instruments tracks

Postby vic_france » Mon Nov 25, 2013 1:48 pm

(I think, with all due respect, that Luis has misread the question ;) )..
Unless, on the other hand, it is I who have misread ;), I think that you should be using the VST Instrument Rack, then using regular MIDI tracks routed to it, rather than using the dedicated Instrument Tracks (which, being designed for simplicity, have only one MIDI input, fixed at MIDI channel #1)
Mac Pro Quad-Core 2.66 gHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV l Mac OS X 10.8.5 l Mac OS X 10.6.8 | Cubase 7.5.20| Cubase 7.0.7| Cubase 6.5.5 | Cubase 5.5.3
User avatar
vic_france
Senior Member
 
Posts: 2302
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:16 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 124 times


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: GrahamInChezzy, Keres and 9 guests