Iconica Double Basses

All topics on VST Sound Instrument Sets, VST Sound Loop Sets and Sequel Content Sets
Post Reply
User avatar
davidhicken
Junior Member
Posts: 70
Joined: Wed Oct 19, 2016 12:03 pm
Contact:

Iconica Double Basses

Post by davidhicken » Tue Jul 17, 2018 9:22 pm

When I load any of the double bass articulations into a Dorico project, an F#0 always plays at the beginning, and yet no notes or key switches have been added. This doesn't happen with any other instruments, so could it be a bug?
Dorico Pro 2.1
MacBook Pro 2017 3.1GHz 16GB
Mac Pro 2012 2 x 2.4 GHz 6-Core 64GB
OS X 10.13.6

rschmid
New Member
Posts: 35
Joined: Sun Jul 26, 2015 10:11 pm
Contact:

Re: Iconica Double Basses

Post by rschmid » Wed Jul 18, 2018 12:14 am

If you are using an expression map, I would try temporarily removing it. This sounds similar to an issue I had where a note is expected to be a key switch, but is not in the instrument’s key switch map and it therefore plays.
CP Pro 9.5.1, Win 10 Pro on Intel 17-6700 3.4 Ghz, 32 Gb mem, 500 Gb SSD, 2 Tb disc 7200 rpm, Nvidia 745 graphics card; Steinberg UR824
Primary VSTs: Various EastWest, Native Instruments, Spitfire Audio, Amplesound, Steinberg Absolute 3, Hauptwerk

User avatar
davidhicken
Junior Member
Posts: 70
Joined: Wed Oct 19, 2016 12:03 pm
Contact:

Re: Iconica Double Basses

Post by davidhicken » Tue Aug 07, 2018 1:34 am

Thanks a lot for the help. That was exactly the problem and it is now fixed.
Dorico Pro 2.1
MacBook Pro 2017 3.1GHz 16GB
Mac Pro 2012 2 x 2.4 GHz 6-Core 64GB
OS X 10.13.6

Post Reply

Return to “VST Sound Instrument Sets and Content Sets”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest