Multis in HSO

All topics on VST Sound Instrument Sets, VST Sound Loop Sets and Sequel Content Sets
Post Reply
User avatar
flon_klar
Junior Member
Posts: 73
Joined: Tue Sep 23, 2014 5:19 pm
Contact:

Multis in HSO

Post by flon_klar » Sat Jan 26, 2019 6:12 pm

Is there any way to build a multi in HSO? It seems weird that I have to open a separate instance for each instrument.
Win 10 Pro 64-bit, i7-4790K 4.0GHz, 16GB RAM, ASUS Z97-Pro MoBo
GeForce GTX 970
OS/Program Drive: Samsung 850 EVO 500GB; File Drive: (2) Samsung SSD 850 EVO 500 and (1) 250GB; Data Storage Drive: WD 4TB HDD
Cubase Pro 10.5, Halion Symphonic Orchestra, Miroslav Philharmonik 2, EZ Drummer 2
E-mu PK-6 with Orchestral Modules
UR22 Interface, KRK Rokit5 Monitors

ColinPark
Member
Posts: 304
Joined: Mon Mar 30, 2015 7:58 pm
Contact:

Re: Multis in HSO

Post by ColinPark » Wed Jan 30, 2019 8:43 pm

If you want to do 16 cellos, you can set the polyphony to 16. (which may be the default anyway?)
It would be wrong to combine all strings into a single preset, since each has it's own characteristic sound. Still, there are generic ensemble programs in HSO. Still, you could create a HALion Sonic track, then load various HSO instruments into the 16 slots, set them to trigger on the same MIDI channel, and use the HALion Mixer to balance them to taste.
Win 10 (64 bit), 3.5GHz i7-4770K, 32GB RAM, Sabertooth Z87, Samsung SSD 850 Pro 512GB, RME fireface UFX, Novation 61SL MkII keyboard controller, Yamaha HS7 monitors. Cubase Pro 10.0.40], HALion 6, HALion Symphonic Orchestra, Dark Planet; Ozone 8 Adv, Neutron 3 Adv, Rx7 Std; Sonarworks Ref 4; Melodyne Studio 4.2.4.001

chikitin
Member
Posts: 637
Joined: Mon May 16, 2016 3:15 am
Contact:

Re: Multis in HSO

Post by chikitin » Sat Oct 12, 2019 5:00 am

ColinPark wrote:
Wed Jan 30, 2019 8:43 pm
If you want to do 16 cellos, you can set the polyphony to 16. (which may be the default anyway?)
It would be wrong to combine all strings into a single preset, since each has it's own characteristic sound. Still, there are generic ensemble programs in HSO. Still, you could create a HALion Sonic track, then load various HSO instruments into the 16 slots, set them to trigger on the same MIDI channel, and use the HALion Mixer to balance them to taste.
Is it possible to do this if you don't have Halion Sonic and only HSO?
Laptop: iMac, 16GB RAM SSD 2TB, Cubase Pro 10.5.5 on Mojave, the latest w/ two external Monitors
NI Komplete 5, EWQLSO,HSO, GA 5
Synths: Yamaha PSR-A3000, Roland Fantom XR
Interface: Steinberg MR-816CSX
Effects: Rocktron DSP, Lexicon MPX 550
Controller: Steinberg CC121, Yamaha KX25,49,88, Korg Nano Kontrol, Boss RC 300, Yamaha MFC 10

chikitin
Member
Posts: 637
Joined: Mon May 16, 2016 3:15 am
Contact:

Re: Multis in HSO

Post by chikitin » Sat Oct 12, 2019 5:42 am

I got it. I downloaded SE version.
Laptop: iMac, 16GB RAM SSD 2TB, Cubase Pro 10.5.5 on Mojave, the latest w/ two external Monitors
NI Komplete 5, EWQLSO,HSO, GA 5
Synths: Yamaha PSR-A3000, Roland Fantom XR
Interface: Steinberg MR-816CSX
Effects: Rocktron DSP, Lexicon MPX 550
Controller: Steinberg CC121, Yamaha KX25,49,88, Korg Nano Kontrol, Boss RC 300, Yamaha MFC 10

Post Reply

Return to “VST Sound Instrument Sets and Content Sets”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest