Tremolo in Symphonic Orchestra

All topics on VST Sound Instrument Sets, VST Sound Loop Sets and Sequel Content Sets
Post Reply
diggyk
New Member
Posts: 9
Joined: Mon Jun 13, 2016 5:56 am
Contact:

Tremolo in Symphonic Orchestra

Post by diggyk »

When I add something like Ensemble Combi, I can open up the instrument and see that it has Tremelo as an articulation. But how do I actually use that articulation? The docs are pretty much non-existant. Is there a walk through?

User avatar
MrSoundman
Senior Member
Posts: 2710
Joined: Fri Dec 24, 2010 3:27 am
Contact:

Re: Tremolo in Symphonic Orchestra

Post by MrSoundman »

Use the keys (marked in orange colour) to change the mode. These are the "key switches" and they are described at the back of the manual.
Windows 10 • Cubase 11.0.0 • WaveLab 10.0.50 • SpectraLayers 7.0.21 • HALion 6.4.10 • Groove Agent 5.0.30 • Midex

diggyk
New Member
Posts: 9
Joined: Mon Jun 13, 2016 5:56 am
Contact:

Re: Tremolo in Symphonic Orchestra

Post by diggyk »

I don't have a full keyboard so I was hoping I could just toggle it for a particular track. Is that possible?

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2878
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: Tremolo in Symphonic Orchestra

Post by Romantique Tp »

Yes, in the key editor, click Expression Map (to the left), then Import Key Switches. Click the Velocity Controller to the bottom left and select Create Controller Lane. Now select Articulations/Dynamics and you'll be able to "draw" the tremolo. Click to expand:

Image
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

diggyk
New Member
Posts: 9
Joined: Mon Jun 13, 2016 5:56 am
Contact:

Re: Tremolo in Symphonic Orchestra

Post by diggyk »

Awesome! Thanks!!!

Knopf
Junior Member
Posts: 53
Joined: Mon Aug 29, 2016 5:45 am
Contact:

Re: Tremolo in Symphonic Orchestra

Post by Knopf »

Hello,

This is an old thread, but kind of related with a problem importing a XML score: I wrote a short piece using Notion (from Presonus), exported it as XML and then imported in Cubase. I assigned two instruments using HSO and in the score editor I can see the articulations and dynamics, but I have tried a lot of things to make this articulations play. I try to load the expression map at the left but the only thing that I get it is that the track is played now with a trill in every note. Can it be that simply the export in XML don’t handle this articulations and dynamics or that they are not readable from Cubase. But they are visible in the score editor in Cubase. I have read the HSO manual, the section about expression maps in the Cubase manual and found and read this thread in the forum (with another thread within it), but I can’t make that this works.

viewtopic.php?t=123504

I would appreciate any help, thank you!

Post Reply

Return to “VST Sound Instrument Sets and Content Sets”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests