5033 and 5043 issue.

All topics on the Yamaha Vintage and RND Portico Plug-ins
Post Reply
User avatar
Mauri
Senior Member
Posts: 1053
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:17 am
Location: Adelaide AU
Contact:

5033 and 5043 issue.

Post by Mauri » Sun Feb 02, 2014 6:27 am

When I double click in the numerical field of Portico 5033 or Portico 5043 controls to type in new values, Cubase often crashes, but not always. I'm now too scared to use that function...

Is this a known issue, and if so, is there a fix in the pipeline?

Cheers from Very Hot Oz,

Mauri.
Cubase Pro 9.5 x64 with jBridge | WaveLab Elements 9.5 | i7 5930K @ 4.8GHz (stable) | ASUS X99 Pro | 32GB RAM | | W10 x64 Dual Boot on 2 SSDs plus 3 SSDs for samples and project/audio files | Fractal Design Define R5 case | Noctua NH-D15 | ASUS GeForce GT 730 2GB silent | Vox ToneLab SE | Mackie HR624 MKII | 2 x UAD2 Solo PCIe | RME HDSPe AIO | 2 x 24" LED monitors...

User avatar
Scab Pickens
Senior Member
Posts: 1580
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:27 am
Location: Colorado Springs, CO USA
Contact:

Re: 5033 and 5043 issue.

Post by Scab Pickens » Tue Feb 04, 2014 9:48 am

Mauri wrote:When I double click in the numerical field of Portico 5033 or Portico 5043 controls to type in new values, Cubase often crashes, but not always. I'm now too scared to use that function...

Is this a known issue, and if so, is there a fix in the pipeline?

Cheers from Very Hot Oz,

Mauri.
Hey, Mauri.

I've been using both quite a bit lately and haven't experienced any crashes entering values. Still on Cubase 7.0.6 here, though.

Just thought I'd respond since this is a low traffic area, it seems ...

BTW, I'll take some of that heat. It's been a brutal winter around here.
Windows 7 | Cubase Pro 9 / 7.5 (64) | i7-950 3.1 12GB | Focusrite PRO 40

User avatar
Mauri
Senior Member
Posts: 1053
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:17 am
Location: Adelaide AU
Contact:

Re: 5033 and 5043 issue.

Post by Mauri » Wed Feb 05, 2014 5:51 am

Thanks for the reply 'Mr Pickens',

That Portico problem is so sporatic I can't pin it down to anything specific, seems to be 'one of those things' ;).
It, at least, does'nt stop me from using the plugs, which are very, very good.

As far as the heat here, you could have as much as you like, getting into the +40C is a bit much, but at least I don't have to be working on a construction site, like I used to do as a young man, heh heh heh!

Cheers mate,

Mauri.
Cubase Pro 9.5 x64 with jBridge | WaveLab Elements 9.5 | i7 5930K @ 4.8GHz (stable) | ASUS X99 Pro | 32GB RAM | | W10 x64 Dual Boot on 2 SSDs plus 3 SSDs for samples and project/audio files | Fractal Design Define R5 case | Noctua NH-D15 | ASUS GeForce GT 730 2GB silent | Vox ToneLab SE | Mackie HR624 MKII | 2 x UAD2 Solo PCIe | RME HDSPe AIO | 2 x 24" LED monitors...

neilwilkes
Senior Member
Posts: 1079
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:55 am
Contact:

Re: 5033 and 5043 issue.

Post by neilwilkes » Sat Feb 08, 2014 2:02 pm

Mauri wrote:When I double click in the numerical field of Portico 5033 or Portico 5043 controls to type in new values, Cubase often crashes, but not always. I'm now too scared to use that function...

Is this a known issue, and if so, is there a fix in the pipeline?

Cheers from Very Hot Oz,

Mauri.
VST2 or VST3 version?
www.opusproductions.com
Intel E5-2687W 8-core Xeon, 32Gb RAM, Windows 7 Pro x64, RME RayDAT, UAD-2 Octo x2 & Quad x2 (fully loaded), Adam A7 x5, WK ID Console
Nuendo 1-6, Cubase 6-7, WaveLab 5-7, DTS/DD encoders, Surround Edition etc, Waves Mercury
Blu-Ray authoring, DVD authoring & high resolution audio specialists.

Detailed Specs on request

User avatar
Mauri
Senior Member
Posts: 1053
Joined: Thu Dec 16, 2010 3:17 am
Location: Adelaide AU
Contact:

Re: 5033 and 5043 issue.

Post by Mauri » Sat Feb 08, 2014 4:46 pm

Thanks for your reply, Neil,

It is the VST3 versions, mainly the 5033 but it seems so random I can't pin it down to anything. By far, most of the time they both work as expected and is really not a biggie, but I am a bit reluctant to type in new values as C7 x64 has crashed a few times.

Thanks mate,

Mauri.
Cubase Pro 9.5 x64 with jBridge | WaveLab Elements 9.5 | i7 5930K @ 4.8GHz (stable) | ASUS X99 Pro | 32GB RAM | | W10 x64 Dual Boot on 2 SSDs plus 3 SSDs for samples and project/audio files | Fractal Design Define R5 case | Noctua NH-D15 | ASUS GeForce GT 730 2GB silent | Vox ToneLab SE | Mackie HR624 MKII | 2 x UAD2 Solo PCIe | RME HDSPe AIO | 2 x 24" LED monitors...

Mikael
Junior Member
Posts: 96
Joined: Sun Mar 27, 2011 7:22 pm
Contact:

Re: 5033 and 5043 issue.

Post by Mikael » Mon Feb 17, 2014 7:28 am

I have the same problem with the Yamaha Vintage and Tape Emulation Plug-Ins. Often, Cubase instantly crashes when I double click on a control to type in a value.

Regards, Mikael
SW: C 9.5.0 /64 & Wavelab 9 on W10/64
DAW 1: DA-X Extreme Haswell-E Xeon E5-2680V3 12-core workstation
DAW 2: Dell Precision T5500 2 x Xeon X5690 12-core workstation
Audio: 4 x rme HDSPe / Multiface II, 3 x Octamic II, 1 x rme Fireface UC
Surface: 3 x Avid MC Mix, 1 x MC Transport
Plugins: Audioease, Lexicon, Neve Portico, Yamaha Vintage, SlateDigital, Izotope, Pianoteq etc.

Ivochkin
Junior Member
Posts: 62
Joined: Wed Dec 29, 2010 11:25 pm
Contact:

Re: 5033 and 5043 issue.

Post by Ivochkin » Wed Mar 11, 2015 12:03 pm

I had the same problem while i was using Windows PC. Now i am on the mac and don't have this crashes. Looks like it's a PC only related problem.
MacBook Pro 15 - 2016 touchbar

Post Reply

Return to “Yamaha Vintage and Rupert Neve Designs Portico Plug-Ins”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest