problem with importing CD's

For users of legacy Steinberg Wavelab software
Post Reply
vinylshrine
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Dec 31, 2015 5:15 pm
Contact:

problem with importing CD's

Post by vinylshrine » Thu Dec 31, 2015 5:19 pm

I have a problem with importing audio CD's

When the dialogue box opens it now deaults to the type:

wave (pcm)/stereo/44100hx/16 bit

However, I want it to default to this:

wave (microsoft)

It used to default to this, but I can't figure out how to correct this. It's only a few more clicks but as I am doing hundreds of CD's (with my own music on) at the moment, it's a pain.

bob99
Senior Member
Posts: 2023
Joined: Fri Jan 07, 2011 2:49 am
Contact:

Re: problem with importing CD's

Post by bob99 » Wed Jan 06, 2016 6:35 am

Not sure which Wavelab older version you're on, but if it's Wavelab 6:

The blue clickable area where "wave (pcm)/stereo/44100hx/16 bit" appears is either the parameters selected if there's no preset with those exact parameters (as in this case), or it's the name of a preset. If in your case that entire blue link is replaced by ONLY "Wave (Microsoft)", then there must be a preset called "Wave (Microsoft)" that you created at one time (because it's not a factory preset). Normally "Wave (Microsoft)" alone only appears in File Format, not as the name of a factory preset.

If I were you I would set the parameters as I want and save a preset with a new name, and leave it that way. But if there's another preset with those exact parameters, the other preset name might appear in the blue link instead. But it shouldn't matter because the parameters are identical, and you can delete the other preset if you want to, to not have its name appear.

Things were like this in Wavelab 6, and they're still the same in Wavelab 8.

Post Reply

Return to “Older Wavelab versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest