FRontier AlphaTrack

For users of legacy Steinberg Cubase software
User avatar
Strophoid
Grand Senior Member
Posts: 4648
Joined: Sun Dec 26, 2010 2:56 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: FRontier AlphaTrack

Post by Strophoid »

lolz, usually updates unintentionally break things, not fix them :lol:
Software: Steinberg Cubase Pro 8 64-bit.
Hardware: Intel i5 6600, 16Gb DDR3, Win7 64-bit
Mackie Onyx 1620i - Steinberg Midex 8 - Steinberg CC121.

My humble contributions to what could be considered music.

User avatar
Steve Helstrip
Member
Posts: 863
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:23 pm
Contact:

Re: FRontier AlphaTrack

Post by Steve Helstrip »

Oh My! Crash on exit seems to have been fixed. YES! In fact, my mixes are closing down in 2 or 3 seconds, rather than 20 or so followed by a crash. Seems crazy to get excited about this, but it's a big deal after putting up with crashes on exit since v6.
Hackintosh, 8700K / 4.8GHz, 16Gb, OSX10.14.4
MacBook Pro Retina (2015), i5, 8Gb, OSX10.14.4
Cubase Pro 10
Vienna Ensemble Pro 6
UAD-2 Octo, Focusrite Clarett Thunderbolt
Cubase user since 1989!

http://www.thethrillseekers.co.uk
http://www.twitter.com/stevehelstrip
http://www.facebook.com/thrillseekersofficial

Guest

Re: FRontier AlphaTrack

Post by Guest »

Hope you guys weren't potential CMC or C121 buyers :lol:

User avatar
jose7822
Member
Posts: 929
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:38 am
Contact:

Re: FRontier AlphaTrack

Post by jose7822 »

niles wrote:Hope you guys weren't potential CMC or C121 buyers :lol:

Nope, but I'm still getting an iPad + V-Control app. I'm sold on it :-)

Glad the AlphaTrack is back to working though.
GIGABYTE X99 Designare EX | Intel Core i7 6800K (OC'ed to 4.2 GHz) | 64GB of Corsair Dominator Platinum (3333 MHz) | EVGA GTX 1070 FTW | Corsair H115i Water Cooler | Be Quiet! Dark Power Pro 1200 Watt PSU | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.0.40 64 bit | Studio One v4.5.3 | Dorico 3 | Lynx Aurora (n) 8TB | UAD 2 Octo | UAD 2 Quad

User avatar
Steve Helstrip
Member
Posts: 863
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:23 pm
Contact:

Re: FRontier AlphaTrack

Post by Steve Helstrip »

Let us know how you get on with V Control. Certainly looks tasty. Would like to hear what it's like in use.

Cheers
Hackintosh, 8700K / 4.8GHz, 16Gb, OSX10.14.4
MacBook Pro Retina (2015), i5, 8Gb, OSX10.14.4
Cubase Pro 10
Vienna Ensemble Pro 6
UAD-2 Octo, Focusrite Clarett Thunderbolt
Cubase user since 1989!

http://www.thethrillseekers.co.uk
http://www.twitter.com/stevehelstrip
http://www.facebook.com/thrillseekersofficial

User avatar
jose7822
Member
Posts: 929
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:38 am
Contact:

Re: FRontier AlphaTrack

Post by jose7822 »

Will do ;-)
GIGABYTE X99 Designare EX | Intel Core i7 6800K (OC'ed to 4.2 GHz) | 64GB of Corsair Dominator Platinum (3333 MHz) | EVGA GTX 1070 FTW | Corsair H115i Water Cooler | Be Quiet! Dark Power Pro 1200 Watt PSU | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.0.40 64 bit | Studio One v4.5.3 | Dorico 3 | Lynx Aurora (n) 8TB | UAD 2 Octo | UAD 2 Quad

Guest

Re: FRontier AlphaTrack

Post by Guest »

Steve Helstrip wrote:Let us know how you get on with V Control. Certainly looks tasty. Would like to hear what it's like in use.
I use Touch Daw on Android with Win 7 (rtpMidi), not as fancy as V Control, but touch controllers are a fine replacement for the AlphaTrack. I was sceptic about the "feel" issue. But I works remarkably well and pretty accurate and above all, a lot faster. And the best part is, you can walk around while tuning your mix :mrgreen:

User avatar
jose7822
Member
Posts: 929
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:38 am
Contact:

Re: FRontier AlphaTrack

Post by jose7822 »

Hi all,

Finally got the iPad 2 and V-Control Free (for now, upgrading to Pro later). Very simple to setup and works as advertized. I'm very pleased with this remote control surface solution. Beats the Alpha Track by a mile and a half. And when Neyrinck incorporates plugin control as shown in the video below (a minute into it to be exact), V-Control Pro will be unbeatable:

http://www.youtube.com/watch?v=UpQ7j__lv3o

Take care everyone!
GIGABYTE X99 Designare EX | Intel Core i7 6800K (OC'ed to 4.2 GHz) | 64GB of Corsair Dominator Platinum (3333 MHz) | EVGA GTX 1070 FTW | Corsair H115i Water Cooler | Be Quiet! Dark Power Pro 1200 Watt PSU | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.0.40 64 bit | Studio One v4.5.3 | Dorico 3 | Lynx Aurora (n) 8TB | UAD 2 Octo | UAD 2 Quad

User avatar
jose7822
Member
Posts: 929
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:38 am
Contact:

Re: FRontier AlphaTrack

Post by jose7822 »

Just wanted to give a heads up to anyone interested in V-Control Pro. Neyrinck just released V-Control v.1.5, which is the one that enables you to see and control any plugin or synth in your project from your iPad. Not only that, but you can even bring your project window (or any open window for that matter) into the iPad as well. The free version will let you see and select plugin GUIs, but not edit them. The editing capabilities are in the Pro version. Also, they seem to have made V-Control even more responsive than before, which is always nice. I still need to upgrade to the Pro version (was only waiting for this release in order to do so), but I'll report back when I do (probably sometime next month cause I'm broke :P) if anyone wants to know how the full version works in Cubase.

Take care!
GIGABYTE X99 Designare EX | Intel Core i7 6800K (OC'ed to 4.2 GHz) | 64GB of Corsair Dominator Platinum (3333 MHz) | EVGA GTX 1070 FTW | Corsair H115i Water Cooler | Be Quiet! Dark Power Pro 1200 Watt PSU | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.0.40 64 bit | Studio One v4.5.3 | Dorico 3 | Lynx Aurora (n) 8TB | UAD 2 Octo | UAD 2 Quad

User avatar
Grim
Grand Senior Member
Posts: 5064
Joined: Thu Jan 06, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: FRontier AlphaTrack

Post by Grim »

Early reports are that the plug-in control works well....Though I'd imagine there will always be some plugs that are awkward because of tiny controls or whatever.

Will be interested to hear your thoughts on specific use with Cubase.

With this & Auria about to be released I'm not going to be able to resist an iPad too much longer!
i7 5820k @3.7Ghz, 16Gb, W10Pro, Cubase 9.0x, Cubase 8.5.x, Audient iD22, Zoom UAC-2, Wavelab Elements 9.x, Nektar Impact GX61

User avatar
jose7822
Member
Posts: 929
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:38 am
Contact:

Re: FRontier AlphaTrack

Post by jose7822 »

Oh man, the iPad 2 is great!

I'm really glad I got it since I don't just use it for my studio, but also at work as a teaching tool (I teach guitar). It's more portable than a laptop, I can go to Youtube (using an app called iSwifter) if I need to transcribe something for a lesson, and I also got Garage Band in there for those occations I need to record something real quick as a guide or backing track for my students. Not to mention the fact that each day there's a new music app or hardware made for it (i.e. Auria and the new Fireface UCX). You simply can't go wrong with it. I'd probably wait for the iPad 3 though, if you like having the latest and greatest that is. It should be coming out around March or April (going by previous releases).

Anyway, I'll report back once I'm out of this economic crysis I'm going through right now and let you all know how the Pro version works in Cubase. In the mean time, the free version is doing the job quite well.

Take care!
GIGABYTE X99 Designare EX | Intel Core i7 6800K (OC'ed to 4.2 GHz) | 64GB of Corsair Dominator Platinum (3333 MHz) | EVGA GTX 1070 FTW | Corsair H115i Water Cooler | Be Quiet! Dark Power Pro 1200 Watt PSU | Windows 10 Pro | Cubase Pro 10.0.40 64 bit | Studio One v4.5.3 | Dorico 3 | Lynx Aurora (n) 8TB | UAD 2 Octo | UAD 2 Quad

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: Blademan and 7 guests