Page 1 of 1

Pitch Shift in Cubase 4?

Posted: Fri Dec 17, 2010 12:55 pm
by VanLazarus
I've looked online for help and everyone says that you just right click on audio event, select 'process', and then 'pitch shift'.... Problem is that no 'pitch shift' option exists for me.... is this only in version 5?

How do you pitch shift in Cubase 4?

Re: Pitch Shift in Cubase 4?

Posted: Fri Dec 17, 2010 1:34 pm
by Split
Hi

I'm not going to say "have you tried looking it up in the manual" !!!

Select part, goto Audio/Process/Pitch shift, Thats where it lives.

Re: Pitch Shift in Cubase 4?

Posted: Sat Dec 18, 2010 10:45 am
by Fat El Nino
Or with the realtime pitch shifting (in comparison to the desribed offline version):
In the Info Line under "Transpose".

Re: Pitch Shift in Cubase 4?

Posted: Sun Dec 19, 2010 12:37 pm
by VanLazarus
Split,

There is no option "pitch shift" under audio/process for me! I've provided a screenshot.

Fat El Nino,

Thanks... found it.

Michael

Re: Pitch Shift in Cubase 4?

Posted: Sun Dec 19, 2010 12:55 pm
by Fat El Nino
Hi VanLazarus,

ok, that's not normal. :shock: After the Phase reverse item should be the Pitch Shift!
Probably you got a lower version Cubase where this feature isn't available? LE or Studio...
I actually don't if it's not available, but could be...

A Workaround could be using a free Pitch shifter as an Insert Effect from http://www.kvraudio.com or something
Good luck :)

Re: Pitch Shift in Cubase 4?

Posted: Sun Dec 19, 2010 2:06 pm
by Split
Definitely not normal!

It was even there in SX

Try initialising your preferences as outlined in one of the help topics in SB's trouble shooting guides.

Re: Pitch Shift in Cubase 4?

Posted: Tue Dec 21, 2010 3:38 pm
by thinkingcap
Until you can supply useful system info on for example OS, you could try the old forum for Win 64 bit and pitch shift.

Re: Pitch Shift in Cubase 4?

Posted: Sat Apr 02, 2011 7:39 pm
by VanLazarus
Where can I provide my system info for this forum? I can't find a "profile" section to edit.

My system is:
Windows 7 64 bit
i7 2.66ghz with 6gb RAM
Cubase 4.5.2

Re: Pitch Shift in Cubase 4?

Posted: Sun Apr 03, 2011 12:59 pm
by Strophoid
You have to do that from the steinberg website, you can't do it directly from the forums.
Weird, I know.

No Pitch Shift Option in Cubase LE 7 32 bit

Posted: Mon Jun 01, 2015 4:34 pm
by Abhi_Sinha82
Dear All,

I am Abhishek from India. Unable to get help on this. There is no pitch shift option in the menu : Audio > Process >
I saw many tutorial videos on youtube, but every where it shows only two ways to change the pitch of the track. First is through Audio > Process > Pitch shift, which is not showing in my menu list. Second, we can change the pitch through Audio > Process > Resample. But by using Resample, pitch changes along with the tempo of the track.

Kindly help me how to locate/install/ use pitch shift.

Thanks & Regards
Abhishek