How to edit zoom presets?

For users of legacy Steinberg Nuendo software
Post Reply
User avatar
Sunshy
Member
Posts: 749
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Contact:

How to edit zoom presets?

Post by Sunshy » Mon Aug 08, 2011 6:44 am

I have Zoom Presets 1 - 5 assigned to key command ALT + 1 - 5 respectively. How can I edit the zoom presets? I'd like 5 to zoom in much closer than it currently is set at.
N 8.3 Cubase 10
Intel Core I7-3930K Sandy Bridge 3.8, 64 GB Corsair RAM, Itel 330 Series SSD Drive for OS, Win 10 Pro 64 bit
RME UFX, UR28M, CC 121, Blackmagic Intensity Pro

Kid Dropper Sound
Member
Posts: 446
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:50 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by Kid Dropper Sound » Mon Aug 08, 2011 1:54 pm

Page 60 in the operations manual.

There is a down arrow next to the horizontal zoom slider.

You will see that there are more than 5 zoom presets and you can go tighter with 6 and beyond.

Also, CTRL ALT scroll wheel will adjust horizontal zoom

If you really want to make zoom pre 5 tighter, you choose organize, delete the presets so there are only the top 4 left.. the make a 5th on your own.

Having a key command set up for zoom in, zoom out is also good. Mine are R and T which are the same in protools.
Win7 64 i7 24gb
RME FF400
AVID CONTROL - MIX - TRANSPORT
N5.5.2 - Pro Tools 10.0 CPTK
JBL LSR4326+4312
Jbridge, EQuality, COMPassion
www.kdsound.net

Kid Dropper Sound
Member
Posts: 446
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:50 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by Kid Dropper Sound » Mon Aug 08, 2011 7:56 pm

HA I've been carrying over custom key commands for previous versions, I can never remember what they were.
Win7 64 i7 24gb
RME FF400
AVID CONTROL - MIX - TRANSPORT
N5.5.2 - Pro Tools 10.0 CPTK
JBL LSR4326+4312
Jbridge, EQuality, COMPassion
www.kdsound.net

User avatar
Sunshy
Member
Posts: 749
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by Sunshy » Mon Aug 08, 2011 9:47 pm

Thank you so much for this. I remembered that only the first 5 were assignable, but didn't know I had to delete them and make a new one.
N 8.3 Cubase 10
Intel Core I7-3930K Sandy Bridge 3.8, 64 GB Corsair RAM, Itel 330 Series SSD Drive for OS, Win 10 Pro 64 bit
RME UFX, UR28M, CC 121, Blackmagic Intensity Pro

wavcatcher
Junior Member
Posts: 185
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:31 am
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by wavcatcher » Tue Aug 09, 2011 9:01 pm

I sure wish the management of zoom presets was improved.
Its kind of a pain...
~Chris
Wavetrap
Sound Design | Audio Recording & Mixing
--------------------------------------------------------
Macbook Pro i7 17" 8GB RAM, and Macbook Pro Retina 15" 16GB Ram and 512GB SSD | RME UCX | Metric Halo 2882 2dexpanded | Kush GainTrain | Steinberg CC121 | Logic 9, Nuendo 6 + NEK, Wavelab 8, PT10.3.6, Reason 7, NI Komplete Ultimate 9. Omnisphere. GRM Tools, Waves, Izotope, Sonnox, + standard & esoteric plug ins. | Moog & Access Synths, Guitars and FX. Coffee and Motorbikes.

thomas2000
New Member
Posts: 12
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:28 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by thomas2000 » Tue Feb 28, 2017 11:02 am

Instead of deleting previous zoom presets, you can organize them.
  • Look for RAMPresets.xml and make a backup copy
  • Open it
  • search for "minutes", you will find the location for the Project Window "PArrangeWindowZoom"
  • under this you have a list of items.
  • look for your settings names in this list.
  • Cut all your settings you want to move from <obj class "FPreset" ID"xxxxxxxx"> to </obj>
  • Paste at the beginning just under <list name="Items" type="obj">
  • Save the file
You can do this also for the Audio editor,

Thomas

User avatar
Sunshy
Member
Posts: 749
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by Sunshy » Sat Mar 04, 2017 10:58 pm

Nice hack. I'll have to try it.
N 8.3 Cubase 10
Intel Core I7-3930K Sandy Bridge 3.8, 64 GB Corsair RAM, Itel 330 Series SSD Drive for OS, Win 10 Pro 64 bit
RME UFX, UR28M, CC 121, Blackmagic Intensity Pro

Post Reply

Return to “Older Nuendo versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest