How to edit zoom presets?

For users of legacy Steinberg Nuendo software
Post Reply
User avatar
Sunshy
Member
Posts: 712
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Contact:

How to edit zoom presets?

Post by Sunshy » Mon Aug 08, 2011 6:44 am

I have Zoom Presets 1 - 5 assigned to key command ALT + 1 - 5 respectively. How can I edit the zoom presets? I'd like 5 to zoom in much closer than it currently is set at.
N 7 Cubase 9.5.1
Intel Core I7-3930K Sandy Bridge 3.8, 64 GB Corsair RAM, Itel 330 Series SSD Drive for OS, Win 10 Pro 64 bit, UAD-1s, RME UFX, UR824, UR28M, CMD-PD, CC 121, Blackmagic Intensity Pro

Kid Dropper Sound
Member
Posts: 446
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:50 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by Kid Dropper Sound » Mon Aug 08, 2011 1:54 pm

Page 60 in the operations manual.

There is a down arrow next to the horizontal zoom slider.

You will see that there are more than 5 zoom presets and you can go tighter with 6 and beyond.

Also, CTRL ALT scroll wheel will adjust horizontal zoom

If you really want to make zoom pre 5 tighter, you choose organize, delete the presets so there are only the top 4 left.. the make a 5th on your own.

Having a key command set up for zoom in, zoom out is also good. Mine are R and T which are the same in protools.
Win7 64 i7 24gb
RME FF400
AVID CONTROL - MIX - TRANSPORT
N5.5.2 - Pro Tools 10.0 CPTK
JBL LSR4326+4312
Jbridge, EQuality, COMPassion
www.kdsound.net

Kid Dropper Sound
Member
Posts: 446
Joined: Wed Dec 22, 2010 7:50 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by Kid Dropper Sound » Mon Aug 08, 2011 7:56 pm

HA I've been carrying over custom key commands for previous versions, I can never remember what they were.
Win7 64 i7 24gb
RME FF400
AVID CONTROL - MIX - TRANSPORT
N5.5.2 - Pro Tools 10.0 CPTK
JBL LSR4326+4312
Jbridge, EQuality, COMPassion
www.kdsound.net

User avatar
Sunshy
Member
Posts: 712
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by Sunshy » Mon Aug 08, 2011 9:47 pm

Thank you so much for this. I remembered that only the first 5 were assignable, but didn't know I had to delete them and make a new one.
N 7 Cubase 9.5.1
Intel Core I7-3930K Sandy Bridge 3.8, 64 GB Corsair RAM, Itel 330 Series SSD Drive for OS, Win 10 Pro 64 bit, UAD-1s, RME UFX, UR824, UR28M, CMD-PD, CC 121, Blackmagic Intensity Pro

wavcatcher
Junior Member
Posts: 185
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:31 am
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by wavcatcher » Tue Aug 09, 2011 9:01 pm

I sure wish the management of zoom presets was improved.
Its kind of a pain...
~Chris
Wavetrap
Sound Design | Audio Recording & Mixing
--------------------------------------------------------
Macbook Pro i7 17" 8GB RAM, and Macbook Pro Retina 15" 16GB Ram and 512GB SSD | RME UCX | Metric Halo 2882 2dexpanded | Kush GainTrain | Steinberg CC121 | Logic 9, Nuendo 6 + NEK, Wavelab 8, PT10.3.6, Reason 7, NI Komplete Ultimate 9. Omnisphere. GRM Tools, Waves, Izotope, Sonnox, + standard & esoteric plug ins. | Moog & Access Synths, Guitars and FX. Coffee and Motorbikes.

thomas2000
New Member
Posts: 12
Joined: Fri Dec 17, 2010 7:28 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by thomas2000 » Tue Feb 28, 2017 11:02 am

Instead of deleting previous zoom presets, you can organize them.
  • Look for RAMPresets.xml and make a backup copy
  • Open it
  • search for "minutes", you will find the location for the Project Window "PArrangeWindowZoom"
  • under this you have a list of items.
  • look for your settings names in this list.
  • Cut all your settings you want to move from <obj class "FPreset" ID"xxxxxxxx"> to </obj>
  • Paste at the beginning just under <list name="Items" type="obj">
  • Save the file
You can do this also for the Audio editor,

Thomas

User avatar
Sunshy
Member
Posts: 712
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Contact:

Re: How to edit zoom presets?

Post by Sunshy » Sat Mar 04, 2017 10:58 pm

Nice hack. I'll have to try it.
N 7 Cubase 9.5.1
Intel Core I7-3930K Sandy Bridge 3.8, 64 GB Corsair RAM, Itel 330 Series SSD Drive for OS, Win 10 Pro 64 bit, UAD-1s, RME UFX, UR824, UR28M, CMD-PD, CC 121, Blackmagic Intensity Pro

Post Reply

Return to “Older Nuendo versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests