No Panner [solved]

For users of legacy Steinberg Nuendo software
Post Reply
Bassman
Member
Posts: 247
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:44 am
Contact:

No Panner [solved]

Post by Bassman » Sun Sep 25, 2011 5:14 pm

Today, I record a few guitar tracks from my multitracker (Fostex) in Nuendo per Adat. Then I open the wav's in Wlab7, to do a little bit process with Declicker, save it and open Nuendo again. Now my panner are gone (red channels in pix are groups). Only if I choose the Mix-Bus, the panner appears. If I choose any Guitar group, panners dissapears, but only with Guitartracks :shock: . Drum- and Voc-Groups are ok. Have delete all Guitar channels (not the wav files) and groups and assign it to new tracks and new groups, but this didn't help. Any ideas?

Here a picture ... Group "Git_Rhythm" to Group "Gitarren" ... no panner
Image

and here Group "Git_Rhythm" to Mix-Bus ... panner appear
Image
Last edited by Bassman on Sun Sep 25, 2011 5:45 pm, edited 1 time in total.
Quadcore 3Ghz / 12GB RAM
3 x 250GB HD + 1 x 1 TB HD
1 x UAD-1 / MaXiO XD
Win10 (64Bit) / Nuendo 7 (64Bit) / WLab 9
Bassists come most deeply !

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 3678
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: No Panner

Post by MattiasNYC » Sun Sep 25, 2011 5:40 pm

Maybe I'm reading it wrong or thinking about it the wrong way, but if you're routing a track to a mono group, there's nothing to pan to.... right? Your group is mono, so there is no left/right......

In other words: If the destination of a source is mono, then the source can't be panned because there's no reason for it. As soon as you switch your destination to multi-channel, panning appears, because now it "makes sense".

Know what I mean?
Nuendo 7.1.4 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit / Ryzen 1700 3.7GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Nvidia GTX 660 / ASUS x370-A mobo/ 500GB WD Blue system drive / Crucial BX100 250GB SSD media / spinners for library/backup ::::: iZotope RX / Phoenixverb Surround / DaVinci Resolve / Faderport / Applied Acoustics UltraAnalog / my pet pony Frank

Bassman
Member
Posts: 247
Joined: Thu Dec 16, 2010 7:44 am
Contact:

Re: No Panner

Post by Bassman » Sun Sep 25, 2011 5:44 pm

Thanx, I have it found just itself. You're right. I have assigne to Mono Groups. My fault ...
Always these stumbling blocks ;)
Quadcore 3Ghz / 12GB RAM
3 x 250GB HD + 1 x 1 TB HD
1 x UAD-1 / MaXiO XD
Win10 (64Bit) / Nuendo 7 (64Bit) / WLab 9
Bassists come most deeply !

Bhavik Patel
New Member
Posts: 39
Joined: Wed Aug 23, 2017 3:18 pm
Location: Surat, India
Contact:

Re: No Panner [solved]

Post by Bhavik Patel » Mon Jun 11, 2018 4:21 pm

Thanks....

Post Reply

Return to “Older Nuendo versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest