Network Drives not appearing in Mediabay

For users of legacy Steinberg Nuendo software
Post Reply
Jezston
New Member
Posts: 1
Joined: Fri Apr 19, 2013 12:07 pm
Contact:

Network Drives not appearing in Mediabay

Post by Jezston » Fri Apr 19, 2013 12:10 pm

Hi, been searching around and the only reference I can find for anyone talking about this is in the old Cubase.net forum from 2008! And no one got an answer :(

I'm on a large, fast network at work, and a huge library of sound effects are on a remote drive - too large in fact for me to copy to my local machine.

I've added a shortcut to the location to my computer, and can also manually browse to it via network locations - but Media Bay shows nothing under Network Drives.

How can I get Mediabay to see my network locations?

EDIT: I should add I'm on Windows 7 and running Nuendo 5.5.0. Tried to update to 5.5.4 and it tells me it can't 'because the program to be upgraded may be missing'. Hmm.

blob
Junior Member
Posts: 101
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:35 am
Contact:

Re: Network Drives not appearing in Mediabay

Post by blob » Sun Apr 21, 2013 2:33 pm

Never had a problem with network.
Did you map the drive? MB only sees physical drives, no shortcuts/links.

David_DnA
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Oct 24, 2016 11:21 am
Contact:

Re: Network Drives not appearing in Mediabay

Post by David_DnA » Mon Oct 24, 2016 11:25 am

Hi, I've just experienced the same issue and found the solution, thanks to Blob :

I created network shortcuts to my server, and not a map ! Here is the tuto to do it :
http://www.laptopmag.com/articles/map-n ... windows-10

I wanted to share it, because I was in trouble, and there is no detailed explainations for it.
So if, in windows, you "Add a network placement" it won't work, but if you "map a network" it will.

Post Reply

Return to “Older Nuendo versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests