How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pro 64

For users of legacy Steinberg VST Instruments | VST Effects software
Post Reply
aventoe
New Member
Posts: 10
Joined: Mon May 12, 2014 7:13 pm
Contact:

How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pro 64

Post by aventoe » Thu May 15, 2014 7:47 pm

I have been away from working with Cubase since years, last time was Cubase 5 under Windows XP.
Now I have a new DAW Windows 7 Pro 64 bit with Cubase 7 64 bit working.
I have installed the Virtual Guitarist 2 but if I want to open it on an Instrument track, Cubase can't find it.
In the Elicenser the plugin is available.

Is there somebody with a solution??

Kind Regards,

Aventoe

User avatar
Joshua Matlock
Member
Posts: 227
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:33 pm
Location: USA
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by Joshua Matlock » Thu May 15, 2014 10:29 pm

Hi Aventoe,

I'm sorry but Virtual Guitarist 2 is an older discontinued program and is not supported on Windows 7. The last supported Windows OS version for Virtual Guitarist 2 was Windows Vista.

Thank you.
Joshua Matlock
Steinberg US Support

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

aventoe
New Member
Posts: 10
Joined: Mon May 12, 2014 7:13 pm
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by aventoe » Fri May 16, 2014 10:18 am

Thanks for your fast reply.
However, bad news, is there an update or upgrade or a new version foreseen?

I also have the following VST plug ins from your company:
Hypersonic 2
Halion player OEM 3
Groove Agent 3
Halion String Edition 2
Halion Symphonic Orchestra 1
The Grand 2
The Grand 3.

Further I have Sequel 2, with bonus Pack 01 and Content Set Chillout.

Will you please inform me which of the herefore mentioned products will work or not, and which require updating or upgrading for the W7 64 bit OS?

Thank you for your assistance!

Kind Regards,

ferencz
Junior Member
Posts: 183
Joined: Sun Dec 19, 2010 7:12 pm
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by ferencz » Sat May 17, 2014 3:30 pm

use jbridge to bridge virtual guitarist 2 in Cubase 7. I have it working fine in Cubase 7.5.2 with window 7 home version 64 bit.

same with groove agent 3.
HP I7/3.4g/16g ram/Emu 1212m/Novation Zero SL MKII/Halion 6/Halion/ Sonic/Padshop Pro/Wavelab 4/Cubase9.5

User avatar
Joshua Matlock
Member
Posts: 227
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:33 pm
Location: USA
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by Joshua Matlock » Tue May 20, 2014 8:46 pm

The following products are not supported on the Windows 7 operating system:

Hypersonic 2
HALion Player OEM 3
HALion String Edition 2
The Grand 2
Virtual Guitarist 2 (You can of course try the workaround mentioned above, but it is not officially supported, and we cannot guarantee the program's performance)

Thank you.
Joshua Matlock
Steinberg US Support

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

aventoe
New Member
Posts: 10
Joined: Mon May 12, 2014 7:13 pm
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by aventoe » Wed May 21, 2014 12:06 pm

Thank you all for the help. Things are clear now.

Kind regards,

Aventoe

aventoe
New Member
Posts: 10
Joined: Mon May 12, 2014 7:13 pm
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by aventoe » Fri May 23, 2014 8:44 pm

Hi there,

I have bought jBridge, NI B4 runs fine and stable, Virtual Guitarist too, but now GA2 itself cannot be installed. It reports the following message: "There are other activated processes which disturb the installation process. Please restart the computer and repeat the installation".

This message is repeating. Does anybody know how to go around this?

Kind regards,

Aventoe

User avatar
mroekalea
Senior Member
Posts: 1378
Joined: Thu Dec 16, 2010 11:12 am
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by mroekalea » Fri Aug 29, 2014 7:14 pm

Have you tried "run as amdinistrator", I have mine VG2 running on Windows 8.1 prof 64 bit without any issues (even didn't have to use the option "run as administrator".
Menoj

If nothing goes right, go left!


Win10, 3930K@3.2Ghz, 32GB, 2 x DELL u2713hm monitors (5120 x 1440), monitoring: ADAM P22A with SUB8, Audient ID14 & Behringer XR18 & Focusrite safire pro 26IO, Cubase 9.5 pro & artist 8.5, wavelab 9.5 elements, HSO, RND Portico 5033, CC121, Cubase IC pro, Halion 6, GA4, VG2, Arturia Analog Lab, TRacks CS grand + all custom elements, BFD3, Amplitube 3&4 (fender, orange, SVX collections, slash), Z3TA+2, HSO library, many Waves plugs, Plugin Alliance plugins (BX, SPL, Maag & Elysia), NI Komplete 11 Ultimate, AIR instrument expansion pack v3, Melodyne Studio v4, Soundtoys 5, Lexicon native PCM reverb bundle, UJAM Virtual Guitarist complete bundle, SoniVox Premium collection, Ezkeys upright & Vintage Fender Jazz basses, Fender Bassman 100, Markbass TTE500 , FMC Neo 2128 cab

d4domino
New Member
Posts: 4
Joined: Sat Mar 23, 2013 2:31 pm
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by d4domino » Tue Nov 25, 2014 1:07 pm

Update for you all.
I just installed VG in cubase 7.5 and W7 ultimate straight off the disk !!!
Just try it yourself it works again !!

fiddler2007
Member
Posts: 245
Joined: Mon Oct 14, 2013 8:06 am
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by fiddler2007 » Sat Feb 14, 2015 9:22 am

For Aventoe. I can get VG2 running OK as plugin only, not standalone, with Jbridge 1.7b in Cubase 8 pro, 64bit on Windows 7 64bit. Alas i don't have GA3, but if you can try, if the GUI of GA shows, to adjust some settings, see left low corner of the Jbridged GUI for options .... Also see: https://jstuff.wordpress.com/jbridge/jb ... eshooting/, as there are quite a few tips on how to solve issues, especially with windows ... F

producerkc
New Member
Posts: 18
Joined: Thu Jan 08, 2015 12:01 pm
Contact:

Re: How to get Virtual Guitarist work under Cubase 7.07 W7Pr

Post by producerkc » Tue Apr 28, 2015 11:05 am

VG2 works fine for me on W7 64bit Cubase 8 Pro. It also worked perfect on all previous versions.

Fingers crossed this amazing vst keeps going as i have yet to find a suitable replacement that is so easy to use.

Post Reply

Return to “Legacy Steinberg VST Instruments | VST Effects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests