CMCCH available but Ican't add it

This section is about Steinberg's CMC controllers
Post Reply
Banshee
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Aug 31, 2014 2:47 pm
Contact:

CMCCH available but Ican't add it

Post by Banshee » Mon Sep 01, 2014 11:29 am

Hello toeveryone I have a problem with my new CMC CH.
I installed latest software and firmware versions and I can see it in in the list that appeares when I click on the "+" button (Cubase 5), but when I choose "CMC CH" and click OK it doesn't add to the list of my midi controllers.
p.s. Wndows XP sp3

Please help! :cry:

Thanks for helping.

Banshee
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Aug 31, 2014 2:47 pm
Contact:

Re: CMCCH available but Ican't add it

Post by Banshee » Mon Sep 08, 2014 11:08 am

Still no replys? :shock:
No one take care of the little Banshee? :cry:
Please heeeeeelp!!! :o

Lundin
Junior Member
Posts: 94
Joined: Sat Jan 08, 2011 12:19 am
Contact:

Re: CMCCH available but Ican't add it

Post by Lundin » Sat Dec 13, 2014 5:06 pm

Hey little Banshee.
I believe support for the CMC's came with Cubase 5.5.1 so maybe that's where the problem is?

User avatar
Freddie H
Member
Posts: 517
Joined: Fri Apr 08, 2011 7:59 am

Re: CMCCH available but Ican't add it

Post by Freddie H » Sun Dec 14, 2014 1:32 pm

Lundin wrote:Hey little Banshee.
I believe support for the CMC's came with Cubase 5.5.1 so maybe that's where the problem is?

Both Cubase 5 and XP32 are not supported anymore.
Support has end both from Microsoft and Steinberg.
Sorry but you need to buy a new modern computer with Windows 8.1 and update Cubase to new Cubase PRO 8 to be able to use your CMC controller. Work in Windows 7 and Cubase 7 too of course. But buy and update to latest version of both sofware and computer.


Best Regards
Freddie
-Highly developed spirits often encounter resistance from mediocre minds. -It really matters!

User avatar
JMCecil
Grand Senior Member
Posts: 3729
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:03 pm
Contact:

Re: CMCCH available but Ican't add it

Post by JMCecil » Sun Dec 14, 2014 3:47 pm

Freddie H wrote:
Lundin wrote:Hey little Banshee.
I believe support for the CMC's came with Cubase 5.5.1 so maybe that's where the problem is?

Both Cubase 5 and XP32 are not supported anymore.
Support has end both from Microsoft and Steinberg.
Sorry but you need to buy a new modern computer with Windows 8.1 and update Cubase to new Cubase PRO 8 to be able to use your CMC controller. Work in Windows 7 and Cubase 7 too of course. But buy and update to latest version of both sofware and computer.


Best Regards
Freddie
lack of support and don't work are two different things. He just may need to work a little harder to get it rolling.
cpu:i7 6950x - RAM:128gb - OS:Win 10 - Interfaces:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 - MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru
Steiny Suff: CMC:FD,CH,TP,QC,PD | Wavelab 9 | Cubase VST-32->9 | H5, GA4, HSO, Padshop Pro, Cubasis, iC Pro

User avatar
Rommelaar
Member
Posts: 255
Joined: Sat Jan 11, 2014 4:09 pm
Contact:

Re: CMCCH available but Ican't add it

Post by Rommelaar » Tue Jan 06, 2015 4:44 pm

Are you using a powered USB-Hub? If you have an non-powered hub with a lot of USB-devices you additional device, in your case a CMC controller, might not be recognized.
Rig: i7-5960X, Asus X99 Deluxe, Corsair LPX DDR4 64 GB RAM, Samsung 34" C34F791, Asus Strix GTX 970, Windows 10 Pro 64-bit
Audio hardware:KRK Rokit 6, Steinberg UR44 / CMC: AI, 4xFD, CH, QC, TP, PD, Waldorf Blofeld & Pulse 2, ZOOM H6, Akai MAX49, Akai MPD226
Software: Cubase Pro 9.5, Wavelab Pro 9.5, Dorico 2, RapidComposer v3.4
Favourite plugin developers: Fabfilter, Image Line, Spectrasonics, Steinberg, Synapse audio, Vengeance sound, Waldorf, Zynaptiq

Post Reply

Return to “Steinberg CMC Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests