Changing midi channel for my second CMC-FD

This section is about Steinberg's CMC controllers
Post Reply
DukePack
New Member
Posts: 3
Joined: Sat Apr 18, 2015 6:07 pm
Contact:

Changing midi channel for my second CMC-FD

Post by DukePack » Sat Apr 25, 2015 11:00 am

Hi,
I bought 2 CMC-FD, they send same data on the same channel.
Can I edit my second CMC-FD channel? It seems like the little app for editing doesn't exist for the CMC-FD as it exist for other CMC.
Thank you,

JM

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2144
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: Changing midi channel for my second CMC-FD

Post by BriHar » Sun Apr 26, 2015 9:30 pm

Did you install the driver for it? You need to separately install a driver for each unit.
Apart from that check in the Device Setup that both FDs are showing and that their respective Midi INs and Outs are selected for each.
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 8.5.15 - 64bit | Cubase AI8 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

DukePack
New Member
Posts: 3
Joined: Sat Apr 18, 2015 6:07 pm
Contact:

Re: Changing midi channel for my second CMC-FD

Post by DukePack » Wed Apr 29, 2015 6:47 pm

I did install the driver once.
How do you install the driver for each device? I don't get you on that point.
Once installed, the driver should should work for all CMC device, shouldn't it?

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2144
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: Changing midi channel for my second CMC-FD

Post by BriHar » Wed Apr 29, 2015 9:04 pm

No, you need to install a driver "instance" for each device - yes it's technically the same driver, and you can install from the same disk. Just follow the instructions, ensure all CMCs are disconnected, and attach only the new CMC as described in the "Installing TOOLS for CMC" section of the CMC Op Manual. Once the CMC is properly installed, you can re-connect the others.
In Windows device manager - Sound,video and game controllers you should see listed a separate driver instance (Yamaha USB MIDID Driver) for each CMC device.
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 8.5.15 - 64bit | Cubase AI8 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

Post Reply

Return to “Steinberg CMC Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest