No sample found/ solution

All topics on Padshop and Padshop Pro
Post Reply
User avatar
Marcus
Steinberg Employee
Posts: 713
Joined: Thu Feb 03, 2011 12:09 pm
Contact:

No sample found/ solution

Post by Marcus » Fri Mar 02, 2012 1:11 pm

Hi @ all,

please do the following step-by-step guide:

- Open the Windows Control Panel and remove Steinberg Padshop from the program list and the eLicenser Control Center

- Now download and install the latest version of the eLicenser Control Center:

www.elcc.eu

- Now start the Cubase 6.5 setup again

- Please check the option "Install for anyone who uses this computer (all users)"

- Now start the installation of Padshop again.
Allusers-Install.png
(36.12 KiB) Not downloaded yet
BDM Education
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

My Desktop PC: Intel i7 950; Gigabyte GA 58x UD5, 12GB RAM, NVidia Geforce 770
OS: Win 8 64bit

My Laptop:
Lenovo T540p,Intel i7 4700MQ, 16GB Ram, 750GB Samsung SSD, NVidia Geforce 730M
OS: Win 8.1 Pro 64bit

PbW
New Member
Posts: 45
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:52 am
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by PbW » Fri Mar 02, 2012 1:52 pm

The problem is that i get an error after starting the Setup.exe . I started Cubase6.msi and Padshop.msi wich works fine.
Because of this i dont get thdialog in the Cubase Setup.
Attachments
setup error.JPG
(22 KiB) Not downloaded yet
Cubase 6.5; Asus P8Z68-V pro/Gen3, Intel Core i7; 16GB; Windows7x64; RME Raydat; MCU; Virus TI; Clavia G2; Moog Minitaur, DSI Evolver

Horse
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:25 pm
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by Horse » Fri Mar 02, 2012 1:56 pm

Hi, thanks for that Marcus -

If this doesn't work just re-installing Padshop, users will also have to make sure that the option "Install for anyone who uses this computer (all users)" is also checked for the main Cubase 6 program (re-install when running Cubase6.5 setup again).

But, yeah - that fixed it!

Thanks,

H :-)

mozart
Member
Posts: 262
Joined: Wed Dec 29, 2010 11:36 am
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by mozart » Fri Mar 02, 2012 3:20 pm

Just in case it helps anyone, I had to uninstall Cubase 6, reinstall and then update to 6.5 with all-users option checked before it would work for me.....
Music for Film and TV

www.matthewmooremusic.co.uk

bigsoundsgood
Junior Member
Posts: 115
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:17 pm
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by bigsoundsgood » Fri Mar 02, 2012 10:05 pm

Please also a solution for Mac. Have the same problem. What a mess. Thanks

P.S.
Are the samples stored in this file? If so, its there. So why is it not working?
"/Library/Application Support/Steinberg/Content/Padshop/VST Sound/FCP_SMT_113_Padshop.vstsound

P.P.S.
Ok, doing the full install, without skipping elicenser does also on a Mac the trick. Steinberg should fix that. Thanks for waisting my time with such.
Last edited by bigsoundsgood on Fri Mar 02, 2012 11:05 pm, edited 1 time in total.
iMac, Cubase Pro 9.0.20.209, 10.12.4, UR28M, iConnectMIDI4+, etc.

PbW
New Member
Posts: 45
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:52 am
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by PbW » Fri Mar 02, 2012 10:47 pm

:idea: I had to update MS Framework.
After that i was able to start the Padshop Setup.exe.
Now the waveforms are fine in Padshop. :D :D :D
Cubase 6.5; Asus P8Z68-V pro/Gen3, Intel Core i7; 16GB; Windows7x64; RME Raydat; MCU; Virus TI; Clavia G2; Moog Minitaur, DSI Evolver

Kymeia
New Member
Posts: 3
Joined: Mon Mar 12, 2012 1:24 am
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by Kymeia » Mon Mar 12, 2012 1:34 am

bigsoundsgood wrote:Please also a solution for Mac. Have the same problem. What a mess. Thanks

P.S.
Are the samples stored in this file? If so, its there. So why is it not working?
"/Library/Application Support/Steinberg/Content/Padshop/VST Sound/FCP_SMT_113_Padshop.vstsound

P.P.S.
Ok, doing the full install, without skipping elicenser does also on a Mac the trick. Steinberg should fix that. Thanks for waisting my time with such.
I can see that file but nowhere can I see where the presets are installed - Padshop is loading the samples but not the presets

charliewonder7
Junior Member
Posts: 93
Joined: Wed Feb 16, 2011 1:07 am
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by charliewonder7 » Sat Apr 28, 2012 9:26 pm

bump - same problem here
Mac Pro 2010, 3.33Ghz, 32g RAM - Aurora 16, AES PCI-e,
Cubase 8 - OSX 10,8.5 & 10.10.1

fabricep
New Member
Posts: 1
Joined: Sat May 05, 2012 7:09 pm
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by fabricep » Sat May 05, 2012 7:13 pm

hi,

i'm trying to reinstall, but don't work!
Some news?

:?:

largo02
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Sep 04, 2011 5:34 am
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by largo02 » Sat May 19, 2012 11:42 am

Same kind of problem but not using padshop with cubase. I bought sequel 3, bought padshop, samples are here, padshop works fine except there are no presets at all.
(win7, i3, 4go, samsung r730)

Bowman
New Member
Posts: 11
Joined: Tue Jan 10, 2012 12:29 am
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by Bowman » Sat Jun 16, 2012 9:15 pm

I've just downloaded Cubase 6.5 and everything works, ..... besides Padshop. The programs are there, I can load them, I can play my controller and see the "virtual keyboard" move and I can see the red MIDI light working but I get no output. Frankly, the "uninstall this and reinstall that" fix is not a fix. Can someone just fix Padshop please? Retrologue works fine at least.

Ralph
"Play the music, not the instrument"-Unknown

mwandishi
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Feb 22, 2012 4:14 pm
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by mwandishi » Thu Jul 19, 2012 2:07 am

I tried the uninstall, still no sound. This just terrible. Retro works but not padshop.

Atlas Cesar
New Member
Posts: 24
Joined: Sun Jul 03, 2011 6:22 pm
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by Atlas Cesar » Sat Dec 01, 2012 8:57 pm

I've got padshop pro. Just upgraded to Windows 8 and had to re-install everything. Everything is disco, except Padshop is missing samples. I'm disappointing in myself for assuming that everything would move smoothly.

I've followed all of the step-by-steps that have been provided by Cubase on here. Nothing works. I've done each step at least 5 times. Nothing. I wish Padshop Pro would work. It was a pretty good instrument

Atlas Cesar
New Member
Posts: 24
Joined: Sun Jul 03, 2011 6:22 pm
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by Atlas Cesar » Sun Dec 09, 2012 12:37 am

I was able to solve this issue using this: http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 75#p192807

kolacell
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Dec 08, 2013 7:55 pm
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by kolacell » Fri Dec 13, 2013 4:40 pm

no chance..i got no cubase and the trick with the "/o" for the elicenser in overwrite mode doesnt work! elicenser setup wont start with the /o parameter!

aptmusic9
Member
Posts: 693
Joined: Fri Feb 18, 2011 8:20 am
Contact:

Re: No sample found/ solution

Post by aptmusic9 » Sat Sep 12, 2015 10:46 pm

Atlas Cesar wrote:I was able to solve this issue using this: http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 75#p192807
this link is broken :(
Core i7 3930k
ASUS P9X79 PRO
Corsair XMS3 64GB (8x8GB)
Nvidia GT 640
RME HDSPe AIO
Focal Solo 6
Windows 10 Pro 64-bit
Cubase 9.5.20
User of Cubase since Cubase 5.0
http://www.andrewpooletodd.com

Post Reply

Return to “Padshop and Padshop Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest