Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' folder

All topics on Padshop and Padshop Pro
Post Reply
Neon Breath
New Member
Posts: 29
Joined: Wed Jul 18, 2012 4:10 am
Contact:

Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' folder

Post by Neon Breath » Sun Mar 08, 2015 10:21 pm

Hello

One thing really annoying about Padshop Pro is that when loading your own sample into it, Padshop always duplicates / copies the sample into its own folder, the one called 'user samples' located in the Sternberg Padshop main folder. Why is that? Every granular synths I own don't do that, they simply load up & save the sample in their buffer when a preset or a daw session is saved, they dont duplicate the samples somewhere else on the hard drive every time. After a while if you have experimented and try hundreds of samples over time, this can eat & waste a lot of space! :?

Why can't Padshop not work like any other granular synths outhere and not copy the samples into another folder each time you load a sample into it? Any idea on the reason behind that?

Caine123
New Member
Posts: 14
Joined: Wed Mar 07, 2012 12:26 pm
Contact:

Re: Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' fo

Post by Caine123 » Fri Mar 13, 2015 3:11 am

didnt know that, seems steinberg sucks at support. my last ticket was 2-3 weeks ago and also unanswered.

do they even care?

User avatar
peakae
Senior Member
Posts: 2577
Joined: Sat Jan 05, 2013 8:15 pm
Location: Bedroom
Contact:

Re: Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' fo

Post by peakae » Fri Mar 13, 2015 7:22 am

Yes this is a little annoying, especially now that many use SSD's, where the space is limited. I guess it's doing it, so you can use the sounds in other songs. Would be nice to have a option to save these samples with project instead. Or just a reference to the original sample ?
Cubase Pro 9.5.30, Wavelab Elements 9, I7 3770K , win10x64, 16Gb Ram, RME Raydat, Steinberg MR816x, Motu 828mkII, Behringer ADA8200, Yamaha moXF6, Steinberg UR242, Yamaha THR 10, Cambridge Audio DacMagic Plus, CMC TP, CMC CH.

Caine123
New Member
Posts: 14
Joined: Wed Mar 07, 2012 12:26 pm
Contact:

Re: Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' fo

Post by Caine123 » Fri Mar 13, 2015 9:23 pm

how active are the steinberg people here at all?

User avatar
lordadb
Member
Posts: 215
Joined: Sat Apr 05, 2014 1:30 pm
Location: Rome, the heart of Italy.
Contact:

Re: Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' fo

Post by lordadb » Fri Mar 13, 2015 9:35 pm

I didn't know. I'll keep attention to this thing...
Cubase Pro 9.5.30 (italian) - Win 10 Pro x64 - CPU AMD FX-8350 @ 4.42 GHz - RAM 16 GB - TC Electronic StudioKonnekt 48 (x2) - ATI Sapphire R7 250 Ultimate
My Studio: http://lipstickstudio.maurolamanna.it

Caine123
New Member
Posts: 14
Joined: Wed Mar 07, 2012 12:26 pm
Contact:

Re: Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' fo

Post by Caine123 » Sat Mar 14, 2015 4:36 pm

is there no way to change the folder? i just found the padshop folder and it is full of WAVs i just loaded in some sessions but didnt save the presets!!!!!
this sucks !!!!

i will write steinberg an angry mail and they can also close this forum as there is no support.

User avatar
lordadb
Member
Posts: 215
Joined: Sat Apr 05, 2014 1:30 pm
Location: Rome, the heart of Italy.
Contact:

Re: Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' fo

Post by lordadb » Sat Mar 14, 2015 7:07 pm

This is a user-to-user forum, not a support service. You have to open a ticket.
Cubase Pro 9.5.30 (italian) - Win 10 Pro x64 - CPU AMD FX-8350 @ 4.42 GHz - RAM 16 GB - TC Electronic StudioKonnekt 48 (x2) - ATI Sapphire R7 250 Ultimate
My Studio: http://lipstickstudio.maurolamanna.it

Caine123
New Member
Posts: 14
Joined: Wed Mar 07, 2012 12:26 pm
Contact:

Re: Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' fo

Post by Caine123 » Sat Mar 14, 2015 11:59 pm

lordadb wrote:This is a user-to-user forum, not a support service. You have to open a ticket.
ah ok cause someone from Steinberg replies on KVR Forums and other devs from other companies commuicatie on forums normally too.... it seems steinberg doesnt need to communicate on forums, good to know.

User avatar
lordadb
Member
Posts: 215
Joined: Sat Apr 05, 2014 1:30 pm
Location: Rome, the heart of Italy.
Contact:

Re: Padshop Pro always duplicating samples into its 'own' fo

Post by lordadb » Sun Mar 15, 2015 12:32 am

Sometimes it happens here, too. :)
Cubase Pro 9.5.30 (italian) - Win 10 Pro x64 - CPU AMD FX-8350 @ 4.42 GHz - RAM 16 GB - TC Electronic StudioKonnekt 48 (x2) - ATI Sapphire R7 250 Ultimate
My Studio: http://lipstickstudio.maurolamanna.it

Post Reply

Return to “Padshop and Padshop Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest