ethernet

Post Reply
ckon
Member
Posts: 361
Joined: Thu Dec 16, 2010 12:16 am
Contact:

ethernet

Post by ckon »

Quick question,

is there a possibility of using a tablet with USB to ethernet instead of wi-fi?

Would like to know if anyone is successfully using this method instead of wi-fi or if it is indeed impossible. I know there are only some tablets that have ethernet enabled capability.

Have no desire to enable the built in Wi-fi on my DAW but would like to use IC pro mainly for the key commnands option facility.

Thanks
ckon:

C Pro 10.0.50 (and all previous)
Main host system:
Win10pro - x64
i7 3770k - 4.5GHZ, 32GB RAM, OS on SSD
RME interfaces.
Museum DAW: Apple Mac LCII Opcode Studio Vision.

User avatar
Patanjali
Senior Member
Posts: 1334
Joined: Mon Dec 20, 2010 10:37 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: ethernet

Post by Patanjali »

ckon wrote:Have no desire to enable the built in Wi-fi on my DAW but would like to use IC pro mainly for the key commnands option facility.
If you only need WiFi to communicate with a tablet, connect your DAW to a WiFi router via wired Ethernet.

If you already have a WiFi router that is too far from the DAW to wire to, then use a wired Ethernet connection to a WiFi bridge, which then connects wirelessly to the router to which your tablet connects. The bridge becomes your proxy wireless connection, bypassing the need to have WiFi drivers on your DAW.

A benefit of a bridge, with more than one wired port, is that any other wired Ethernet devices close to your DAW can also be connected to it to share the WiFi connection.
Patanjali
Comp: i7-4930K : Asus P9X79-E WS : 32GB : GTX 1050 : SSDx7 : UAD2Q : TCL 49C2US x2.
HW: YRG : uKEY2 : UR44.
SW: Dual boot Win10P : Cubase 8.0.30 Pro 64 : RX4Adv : Ozone6Adv : Goliath/SO/Pianos/Gypsy/SV : Sup.Drum 2

User avatar
Patanjali
Senior Member
Posts: 1334
Joined: Mon Dec 20, 2010 10:37 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

Re: ethernet

Post by Patanjali »

ckon wrote:... is there a possibility of using a tablet with USB to ethernet instead of wi-fi?
Direct from the horse's mouth in the ic Pro without wifi? via USB? thread, 'NO'!
Patanjali
Comp: i7-4930K : Asus P9X79-E WS : 32GB : GTX 1050 : SSDx7 : UAD2Q : TCL 49C2US x2.
HW: YRG : uKEY2 : UR44.
SW: Dual boot Win10P : Cubase 8.0.30 Pro 64 : RX4Adv : Ozone6Adv : Goliath/SO/Pianos/Gypsy/SV : Sup.Drum 2

Post Reply

Return to “Cubase iC Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests