Mixer zoom lock

Read only! All feature requests and suggestions for upcoming releases of Nuendo 6 can be posted here.
Locked
Store Studio
New Member
Posts: 6
Joined: Sat Apr 13, 2013 1:59 pm
Contact:

Mixer zoom lock

Post by Store Studio » Sat Apr 13, 2013 3:21 pm

It should be possible to Lock the mixer zoom, or at least make it separate from the project window zoom. I never adjust the mixer zoom during normal work. To me this feature is very frustrating! Each time I have cliked somewhere in the mixer, I am actually zooming channels in stead of zooming the project window as I intended... This behavior leads to a lot of extra cliking and slows down the workflow.
Win7 64bit - RME Madi FX, System5-MC

Klosse
New Member
Posts: 5
Joined: Wed Mar 23, 2011 8:35 pm
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Klosse » Sat Apr 13, 2013 9:48 pm

+1

Thomas
Junior Member
Posts: 76
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:53 pm
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Thomas » Sun Apr 14, 2013 8:55 am

+1
The identical shortcuts "g" and "h" for mixer zoom and arrange zoom drive me nuts! !
Win 10 - i7 X980 - 24 GB Corsair DDR-3 - Corsair CSSD F120GB2 - 2x Seagate Sata3 2TB - Apollo Quad - UAD2 - Nuendo 8.30

User avatar
Chewy Papadopoulos
Member
Posts: 768
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:37 pm
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Chewy Papadopoulos » Sun Apr 14, 2013 10:11 am

Different strokes for different folks! Having consistent zoom keys works really well for me...

Chewy
N10x, C8, Cubasis, Halion, UAD-2s (Quad PCI, Satellite & SOLO/Laptop), Fireface 800, UR-22, MC Control, MacPro 12 core 3.46GHz, 64 Gigs RAM OS 10.14.4; MacBook Pro 4 core, 16 Gigs, OS 10.13.6

User avatar
Domilik
Member
Posts: 413
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:58 am
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Domilik » Sun Apr 14, 2013 2:40 pm

Thomas wrote: The identical shortcuts "g" and "h" for mixer zoom and arrange zoom drive me nuts! !
+1

No need for me to constantly change mixer zoom. But now happens accidentally all the time.
Nuendo 7 | Win7 x64, Intel i7 6700k, Asus Z170-A | RME Fireface 802 | RME Babyface | Focusrite Saffire Pro 40 | Yamaha 01v96i | JBL LSR4328 | Tannoy Revial 6 | Avid S3 | Mackie Control Universal | X-Keys Joystick | BCR 2000 | Novation Nocturn | Pro Tools 12 HD

User avatar
Rickard
Member
Posts: 317
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:33 pm
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Rickard » Sun Apr 14, 2013 7:54 pm

+1
Win10|i7|16gig ram|Orion 32+ with Madiface USB|N10|PT10 HD|UAD Quad x2| UM-3EX|Midex 8|Mackie Control + 2 extenders|too many mics and preamps to list

psvennevig
Member
Posts: 345
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:12 pm
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by psvennevig » Mon Apr 15, 2013 8:26 pm

It should be possible to delete keycommands for zoom in mixer and zoom in project window separately.
That would solve this.

P
Nuendo 7.0.x, nMP 8-core with 2xD700, 64GB, Macbook Pro Retina15" i7, RME UFX, RME Babyface, Artist Mix, Control and Transport, CC121.

soundy
New Member
Posts: 48
Joined: Tue May 21, 2013 10:53 am
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by soundy » Tue Jun 11, 2013 2:32 pm

+1

User avatar
Domilik
Member
Posts: 413
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:58 am
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Domilik » Sun Aug 04, 2013 12:46 pm

Oh man, this is getting on my nerves...

I'm accidentally zooming mixer in and out all the time, instead of edit window!
Another feature with Zero improvement in workflow!
Nuendo 7 | Win7 x64, Intel i7 6700k, Asus Z170-A | RME Fireface 802 | RME Babyface | Focusrite Saffire Pro 40 | Yamaha 01v96i | JBL LSR4328 | Tannoy Revial 6 | Avid S3 | Mackie Control Universal | X-Keys Joystick | BCR 2000 | Novation Nocturn | Pro Tools 12 HD

User avatar
Sunshy
Member
Posts: 741
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:08 pm
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Sunshy » Fri Aug 16, 2013 4:41 pm

+1 for lock
N 8.3 Cubase 10
Intel Core I7-3930K Sandy Bridge 3.8, 64 GB Corsair RAM, Itel 330 Series SSD Drive for OS, Win 10 Pro 64 bit
RME UFX, UR28M, CC 121, Blackmagic Intensity Pro

User avatar
Rotund
Member
Posts: 618
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Rotund » Mon Sep 02, 2013 12:42 am

+1
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

User avatar
Domilik
Member
Posts: 413
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:58 am
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Domilik » Sat Sep 21, 2013 9:31 am

Yes, they did it!

Thanks a lot, Steinberg!
Nuendo 7 | Win7 x64, Intel i7 6700k, Asus Z170-A | RME Fireface 802 | RME Babyface | Focusrite Saffire Pro 40 | Yamaha 01v96i | JBL LSR4328 | Tannoy Revial 6 | Avid S3 | Mackie Control Universal | X-Keys Joystick | BCR 2000 | Novation Nocturn | Pro Tools 12 HD

studiof
Junior Member
Posts: 50
Joined: Tue Feb 15, 2011 10:04 pm
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by studiof » Tue Sep 24, 2013 2:26 pm

Where is this feature?

-steve-
External Moderator
Posts: 9007
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: Mixer zoom lock

Post by -steve- » Tue Sep 24, 2013 2:33 pm

Drop down Functions menu in the mixer>Zoom>Use Standard Zoom Commands

Uncheck it.
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR-RT2 | k-mix audio interface
hp spectre x360 2018 | 16 Gb

User avatar
Rickard
Member
Posts: 317
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:33 pm
Contact:

Re: Mixer zoom lock

Post by Rickard » Fri Dec 06, 2013 5:58 pm

I didn't know either. This is great. Now we just need the zoom controls to work on the project window or edit window even if the mixer is in focus.

Dean
Win10|i7|16gig ram|Orion 32+ with Madiface USB|N10|PT10 HD|UAD Quad x2| UM-3EX|Midex 8|Mackie Control + 2 extenders|too many mics and preamps to list

-steve-
External Moderator
Posts: 9007
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: Mixer zoom lock

Post by -steve- » Fri Dec 06, 2013 6:24 pm

Rickard wrote:Now we just need the zoom controls to work on the project window or edit window even if the mixer is in focus.
+1 to that.
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR-RT2 | k-mix audio interface
hp spectre x360 2018 | 16 Gb

Locked

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest