Page 1 of 1

Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 6:06 pm
by bernardmic
Surprise... I did upgrade from 7 to 8. All worked fine. Entered new code in eLicenser. Fine again. But my original WLE7 was not removed... Why was it not removed ? I don't understand...

If I go Un-install WLE7 will I damage common files to WLE8 ? Or will a clean uninstall of 7 occur ?

Or else should I simply redirect the WLE7 shortcuts to recycle bin ?

Or should I keep both versions installed in cases bugs show up in 8 ?

Help anyone ?

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 6:21 pm
by Vocalpoint
bernardmic wrote:Surprise... I did upgrade from 7 to 8. All worked fine. Entered new code in eLicenser. Fine again. But my original WLE7 was not removed... Why was it not removed ? I don't understand...
I think that is by design and it's a good thing. All Steinberg products are designed to be installed side-by-side with another version. This has many benefits - the most important being the use of an older - but much more stable and mature version while the new one comes around.

I always leave my old version in place for several months after a new release...then once the new one can be totally trusted - do a bit of cleanup.

VP

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 6:29 pm
by PG
As VP says, this is by design.
If you want to uninstall WLE 7 *after* you install WLE8, the best way is to do it by hand, just erasing the WLE 7 folder.

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 6:50 pm
by bernardmic
Thanks both VP and PG. Will wait for some time and do clean up as suggested.

Instead of deleting the 7 directory PG would it not be cleaner to use the un-install feature ? For the sake of killing some Windows Registry entries ? Would it be safe to un-install 7 without damaging the 8 version ?

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 7:04 pm
by PG
To be safe, do as i explained.

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 7:09 pm
by bernardmic
Understood PG

Many thanks for your help.

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 7:13 pm
by MrSoundman
PG wrote:If you want to uninstall WLE 7 *after* you install WLE8, the best way is to do it by hand, just erasing the WLE 7 folder.
Does this also apply when removing WL7 after WL8 is installed?

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 7:35 pm
by PG
Yes

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 7:56 pm
by bernardmic
Furthermore, I have noticed that eLicenser displays a red entry. Looks like a demo license. The demo was replaced by a valid purchased one.

Should I worry about the red item ?

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 8:48 pm
by Arjan P
bernardmic wrote:Furthermore, I have noticed that eLicenser displays a red entry. Looks like a demo license. The demo was replaced by a valid purchased one.
I think we all have that one - I certainly do. It's some sort of MP3 Encoder 'soft' license (one that resides on the computer hard disk). Don't know why it's there, but it doesn't bother me..

Re: Upgrade to WLE8 did not remove WLE7

Posted: Thu May 09, 2013 9:46 pm
by Vocalpoint
bernardmic wrote:Furthermore, I have noticed that eLicenser displays a red entry. Looks like a demo license. The demo was replaced by a valid purchased one.

Should I worry about the red item ?
Hmmm...I seem to remember "Elements" required the purchase of the Frunhof MP3 encoder whereas that cost was not a concern for the "full" version of WL.

I would expect the same to be true for WLE 8. The MP3 license is not free...I don't think....

I do not have this "red" entry in my license summary....

VP