Soundtoys Plugins not showing up

All topics on WaveLab 8 and WaveLab Elements 8
Post Reply
User avatar
FMO
New Member
Posts: 11
Joined: Fri May 10, 2013 5:40 am
Contact:

Soundtoys Plugins not showing up

Post by FMO » Tue May 21, 2013 10:45 am

Hi there,
has anyone experience the same problem?
I am using Soundtoys´ "Little Microshift" and "Little Radiator".
The installation seems fine, it´s perfectly working under AU but i cannot find these
plugins as VST in W8.

thanks for your help


Frank

S-EH
Member
Posts: 309
Joined: Sat Dec 18, 2010 12:47 pm
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by S-EH » Tue May 21, 2013 11:37 am

Hi,

WL8 dosen't work with AU only with VST plugins
maybe there is a update from Soundtoys !?

regards S-EH
RME Fireface 800, WaveLab, Cubase...

PG
Moderator
Posts: 6208
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by PG » Tue May 21, 2013 12:17 pm

Are they using iLok?
Philippe

User avatar
FMO
New Member
Posts: 11
Joined: Fri May 10, 2013 5:40 am
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by FMO » Tue May 21, 2013 6:33 pm

Thanks for answering,
Yes, there are VST Versions of these Plugins and they´re correctly installed, as i can use them with Adobe Audition.
and Yes, both Plugins are using Ilok.

Colud this be the problem?

cheers


Frank

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2061
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by Justin P » Tue May 21, 2013 8:14 pm

FMO wrote:Thanks for answering,
Yes, there are VST Versions of these Plugins and they´re correctly installed, as i can use them with Adobe Audition.
and Yes, both Plugins are using Ilok.

Colud this be the problem?

cheers


Frank
Same issue here, Sound Toys Decapitator isn't showing up in WL8, works in WL7. VST plugin authorized via iLok. I'm guessing it's related to the known iLok issue in WL8.
http://www.mysteryroommastering.com/http://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.13.4

teddyrob1
Junior Member
Posts: 112
Joined: Wed Jan 19, 2011 10:53 pm
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by teddyrob1 » Tue May 21, 2013 10:11 pm

Hello all,
Same thing happening in Elements 8. Was also fine in Elements 7. Probably like PG said in an earlier post, it's more than likely an ilok situation. :)
Cubase 7.0.5, Wavelab Elements 8.0.2, M-Audio 410 Firewire, Windows 7 Professional, Core i7 975 3.33 GHz, 9GB ram.

teddyrob1
Junior Member
Posts: 112
Joined: Wed Jan 19, 2011 10:53 pm
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by teddyrob1 » Thu Jul 04, 2013 8:28 pm

Little Micro Shift Sound Toy plug is opening now! Ilok issue no more. Thanks PG!!! :)
Cubase 7.0.5, Wavelab Elements 8.0.2, M-Audio 410 Firewire, Windows 7 Professional, Core i7 975 3.33 GHz, 9GB ram.

User avatar
FMO
New Member
Posts: 11
Joined: Fri May 10, 2013 5:40 am
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by FMO » Fri Jul 05, 2013 11:31 am

hi there,

great to hear that soundtoys Plugins work in 8.02, but i still do not see them in my Setup.
I updated to 8.02 from 8.01 (64Bit Version only on a Win7 64bit Computer).
The Soundtoys Pluins Little Radiator and Little Microshift are not on the List.
Radiator is a 32 Bit Plugin while Microshift is 64Bit.
I can work with them in Protools 10 on my Computer, so basically the Plugin Installation seems to be
without an error.
Both are licenced on an Ilok1, i downloaded and installed the latest Ilok Software.
Is there another hint i can get? Maybe i should install Wavelab 32 Bit Version as well?

thanks for any help

Frank

PG
Moderator
Posts: 6208
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by PG » Fri Jul 05, 2013 11:47 am

I guess you have to force a full plugin rescan.
2013-07-05_12-46-31.png
(17.73 KiB) Not downloaded yet
Make also sure your plugins are not included in the Exclusion list.
Philippe

User avatar
FMO
New Member
Posts: 11
Joined: Fri May 10, 2013 5:40 am
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by FMO » Fri Jul 05, 2013 1:09 pm

thanks PG for the fast help,
it still is not showing up, strange. i can see Wavelab going through the List at Startup and i can read the Soundtoys
Folder. So it´s not ignored.
i am wondering where my mistake is. I installed Wavelab 8 as 64 Bit application only, is that correct?
Maybe i can erase my Settings file so Wavelab can start without deafults?

thanks again

Frank

PG
Moderator
Posts: 6208
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by PG » Fri Jul 05, 2013 1:19 pm

Are Soundtoys 64 bit plugins? If not, you need WaveLab 32 bit.
Philippe

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2061
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by Justin P » Fri Jul 05, 2013 4:15 pm

SoundToys is still only in beta for VST 64-bit and only for Windows...no Mac VST beta at this time.

It looks like you may be able to find a beta 64-bit installer in your user account if you are using Windows:

http://www.soundtoys.com/news/
http://www.mysteryroommastering.com/http://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.13.4

Bsam1984
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Jan 07, 2018 4:56 pm
Contact:

Re: Soundtoys Plugins not showing up

Post by Bsam1984 » Sun Jan 07, 2018 5:15 pm

Here is what you should do;

Go to 'C' participation of your drive and then go to programs files, in your program files find the folder 'VSTPLUGINS' and inside there you will find 'soundtoys' folder. Copy the folder and go to folder named steinberg. In the sternberg folder, open cubase and go to plugins folder inside cubase folder and paste your soundtoys folder you copied earlier. Restart your cubase and it's done.

Note: The soundtoys folder should contain .dll files. This works for all other plugins that refuse to show in cubase after installation.

Post Reply

Return to “WaveLab 8 | WaveLab Elements 8”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests