WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

All topics on WaveLab 8 and WaveLab Elements 8
Post Reply
User avatar
Georg Bruns
Moderator
Posts: 20
Joined: Thu Feb 28, 2013 5:31 pm
Contact:

WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by Georg Bruns » Tue Nov 10, 2015 6:04 pm

Hi everyone,

We have just released WaveLab 8.5.31 64-bit as a hotfix for Windows.

It addresses an incompatibility issue with OneDrive by Microsoft that causes WaveLab 8.5 64-bit to crash on startup. 32-bit installations of WaveLab 8.5 are not affected.

Please find the download on the WaveLab 8.5 Download Page

Cheers,

Georg

Steven
New Member
Posts: 28
Joined: Mon Apr 25, 2011 10:26 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by Steven » Wed Nov 11, 2015 1:42 pm

Hello,
This hotfix works , but now I cannot use my Office 365 account properly. Synchronising isn't possible.
Who knows what this hotfix does ?
Can Steinberg give a reaction ?


Steven
Steven Wielink
Excellent Recordings
Holland

PG
Moderator
Posts: 5982
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by PG » Wed Nov 11, 2015 2:59 pm

This fix only changes WaveLab, and not OneDrive nor anything else (registry not changed).
Philippe

4theluvofit
New Member
Posts: 8
Joined: Tue Dec 08, 2015 2:43 am
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by 4theluvofit » Tue Dec 08, 2015 2:57 am

so i got a question here, does it seem that more problems have came up since installing this hotfix? the reason i ask is because i was reading some other forms concerning the wavelab 8.5.3 update, and it seemed as if people had alot more problems since installing it. Also i know this might be a stupid question, but how do u exzactly and correctly install the hotfix update? Thank u for any replies!

4theluvofit
New Member
Posts: 8
Joined: Tue Dec 08, 2015 2:43 am
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by 4theluvofit » Tue Dec 08, 2015 9:15 pm

well i installed it, just ran the file right over the other 1 and everything seems to work fine so far. i have noticed any negative changes, also the play button seems not to lag now.) warning i havent ran this very hard yet so these are only my opinions

PavelS
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Dec 29, 2015 3:24 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by PavelS » Tue Dec 29, 2015 3:27 pm

Hi everyone, after upgrading to Windows 10 my WaveLab Elements crashes on startup. I have tried to use the hotfix however looks like it is prepared only for WaveLab ful version and did not help me. Any thoughts please?

PG
Moderator
Posts: 5982
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by PG » Tue Dec 29, 2015 5:01 pm

Can you try to remove your old preferences?
Philippe

PavelS
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Dec 29, 2015 3:24 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by PavelS » Wed Dec 30, 2015 12:27 pm

Thanks Philippe, I have again reinstall the whole programe and it works now. It probably needed to clear some registres, who knows, but it works.

User avatar
mr.roos
Senior Member
Posts: 1168
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:56 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by mr.roos » Mon Jan 25, 2016 9:52 pm

OK, now I'm curious. I run 64bit WL8Elements and I see that someone has installed this Hotfix to improve his WL8Elements version in Win10. What?

Is this a Hotfix for WL8Elements running in 64bit Win7? The post says this is for 64bit WL8.5, not for Elements. My only issue is some weird GUI issues with Wave plugins after a fresh install on Win7. The plugin GUI was blank. After closing WL and restarting my PC it corrected itself, but there does seem to be a slight lag at times when I close the Wave plugin GUI and then reopen it. I can actually see the blank Wave GUI (beige in color) for a split second before the GUI is totally lit up.

Philippe, what should I do here?
Cubase 9.5 (9.5.1) from SX3, WaveLab Elements 9.5, iC Pro remote app, LoopMash HD, Win7 64-bit, Intel C2Q9550@2.83GHz, 8G ram, Radeon HD 6570, Gigabyte X48-DS5 MB, Mackie 1640i (FireWire), M-Audio Keystation 61es controller via an M-Audio Midi-Sport 1X1.

PG
Moderator
Posts: 5982
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by PG » Mon Jan 25, 2016 10:01 pm

The post says this is for 64bit WL8.5, not for Elements.
confirmed
Philippe

User avatar
mr.roos
Senior Member
Posts: 1168
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:56 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by mr.roos » Mon Jan 25, 2016 11:14 pm

Ah. Thank you for this. I must say, given the creative ppl out there and the need for what everybody else has, it is difficult not loading up any and every 'fix' offered. But I won't in this case.

Q: I intend to purchase WL9 (and still run Win7 64bit) but I wonder, will there still be a need for this particular Hotfix? OR will WL9 circumvent the need for it?
Cubase 9.5 (9.5.1) from SX3, WaveLab Elements 9.5, iC Pro remote app, LoopMash HD, Win7 64-bit, Intel C2Q9550@2.83GHz, 8G ram, Radeon HD 6570, Gigabyte X48-DS5 MB, Mackie 1640i (FireWire), M-Audio Keystation 61es controller via an M-Audio Midi-Sport 1X1.

PG
Moderator
Posts: 5982
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by PG » Mon Jan 25, 2016 11:34 pm

Of course, wl9 will be up to date to all cases.
Philippe

User avatar
mr.roos
Senior Member
Posts: 1168
Joined: Thu Apr 07, 2011 6:56 pm
Contact:

Re: WaveLab 8.5.31 64-bit Hotfix for Windows

Post by mr.roos » Tue Jan 26, 2016 8:09 am

Understood, Philippe. Thank you.
Cubase 9.5 (9.5.1) from SX3, WaveLab Elements 9.5, iC Pro remote app, LoopMash HD, Win7 64-bit, Intel C2Q9550@2.83GHz, 8G ram, Radeon HD 6570, Gigabyte X48-DS5 MB, Mackie 1640i (FireWire), M-Audio Keystation 61es controller via an M-Audio Midi-Sport 1X1.

Post Reply

Return to “WaveLab 8 | WaveLab Elements 8”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests