Cubase IC Pro

Post general topics related to Nuendo 6 here.
User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1342
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: Cubase IC Pro

Post by fenderchris » Thu Feb 27, 2014 9:49 am

Rickard wrote:I got IC to work finally. I had to create an ad hoc network and make that the only available network on my studio computer. I thought it was a bit of a pain in the a** because I have to turn off Internet on my studio computer and iPad to get it to work. I thought I would just have to live with that inconvenience and I bought IC Pro.

I have tried every conceivable configuration of my two wireless routers, Ethernet and wireless adapter and I can not get IC Pro to work. With my best attempt, SKI sees the IC Pro in Nuendo, IC Pro sees my Nuendo computer(greyed out) and it goes into searching for the network mode for a minute then shuts down. This is as close as I can get.

It is especially frustrating because vcontrol free works really well without having to even shut down my Internet . I did this before reading your post Dog and Pony. Is there any official word on this?

Dean
I understand your frustration.

My system will not allow me to set up an adhoc network so I have to run with the Internet switched on - which is not ideal.
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram.
Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-7.1.40, Nuendo-8.1.10, Nuendo-10 Trial, Wavelab-Elements-9.5, Halion-5, Halion Sonic 2, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

User avatar
Rickard
Member
Posts: 317
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:33 pm
Contact:

Re: Cubase IC Pro

Post by Rickard » Thu Feb 27, 2014 6:15 pm

I am guessing by the responses that it is a good program when configured properly but won't run on Ipad1. I wrote to apple and they are refunding me.
I also got V-Control Pro and it is really great. I didn't have to change my setup and it's a very cool program. The ability to turn the ipad into a touch control surface for any program or window on the desktop is amazing. Thanks for the responses. I'm sure this thread will help future users.

Dean
Win10|i7|16gig ram|Orion 32+ with Madiface USB|N10|PT10 HD|UAD Quad x2| UM-3EX|Midex 8|Mackie Control + 2 extenders|too many mics and preamps to list

User avatar
Patanjali
Senior Member
Posts: 1328
Joined: Mon Dec 20, 2010 10:37 am
Location: Canberra, Australia
Contact:

iOS = Paid, Android = Free??

Post by Patanjali » Fri Feb 28, 2014 8:19 am

To use the Android version of Cubase IC Pro, I had to BUY SKI and download the app for free.

I have loaded the Android version on two Samsung Note 3s, so that I can see the project and cue mix at the same time. Obviously, each musician with a cue could control their own mix. All works well.

I too like to avoid the Apple megalomania, and was glad to be able to select the IP directly (but not save? Que!), despite the 'requirement' to have Bonjour loaded.

Also, I don't get the specification of an ad-hoc wireless setup, especially since the computer on which Cubase is running will most likely NOT have WiFi, and if it did, it would probably be switched off to prevent possible latency issues, as has been known from time to time. Certainly, running an ad-hoc network precludes using more than one IC Pro.

We also have an iPod we bought for testing our website, as it has the same resolution as an iPhone, but MUCH cheaper. I would like to press-gang that into being a remote as well, for buttons! But the iOS version costs. Does it work with the paid SKI? Or have I missed something? Can I use it in conjunction with the Android versions?

I think IC Pro looks good, but I wish it was a bit more configurable, like:
a) Adjust the time text size (though I have mirrored the Note's display to a monitor via MHL and HDMI)
b) Given the larger size of tablets, select which elements one wants sharing the display.
c) Ability to save and select computers by IP address. Come on SB, you are almost there!
Patanjali
Comp: i7-4930K : Asus P9X79-E WS : 32GB : GTX 1050 : SSDx7 : UAD2Q : TCL 49C2US x2.
HW: YRG : uKEY2 : UR44.
SW: Dual boot Win10P : Cubase 8.0.30 Pro 64 : RX4Adv : Ozone6Adv : Goliath/SO/Pianos/Gypsy/SV : Sup.Drum 2

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest