Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
User avatar
Bifop
Member
Posts: 321
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:28 am
Contact:

Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post by Bifop » Fri May 02, 2014 3:30 pm

While reading this testimony about Nuage, I noticed that the faders don't appear on screen wich is great.
I have a setup with multiple screens and multiple control surfaces and I sure could use a mix console without those redundant and screen estate voracious faders. More sections opened, using the channel strips, seing sends and inserts, etc.
You can see it here, here and there.

I 've looked in Nuendo 6 but can't find any fader hiding function anywhere.
Is it a special Nuendo Nuage version that is shown on these photos ?
Are we back to Cubase Audio for Yamaha DSP factory years ?

Surely not... So where's the hide faders function please ?

Cheers,
Bifop
Personal setup : Nuendo 10 on ASUS PRIME Z270-A -I7 7700K - Win10 pro 64bits- SSD - 4 x LCD screens + 40" on Blackmagic intensity. Steinberg UR824 + MR816 - 2 X Avid Artist Mix + Artist control + Euphonix transport. LCR Focal Twin.

Nuage 32 faders on Mac Pro 12 cores. 5.1 Focal twin. Ssl Xlogic Alpha link Madi at workplace.

johngar
Member
Posts: 563
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:46 pm
Contact:

Re: Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post by johngar » Fri May 02, 2014 4:50 pm

I asked a friend of mine a similar question after seeing a picture of his new studio setup with a Nuage, he told me that it is the "Nuage software" So it is exclusive to Nuage.
PC | Nuendo 8 | Cubase 8 | i7-4930k | Win10 | 32gb ram | Intensity Pro | Radeon HD7700 | RME9632 | Euphonix MC Control -Mix - Transport | Genelec |

MacBook Pro 2.2Ghz i7 | OS X 10.9 | MOTU 828MKII |

artifactdetroit.com

User avatar
Bifop
Member
Posts: 321
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:28 am
Contact:

Re: Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post by Bifop » Fri May 02, 2014 5:06 pm

Ahh... :(
Thanks a lot John for your answer, even though I don't like the sound of it...
Personal setup : Nuendo 10 on ASUS PRIME Z270-A -I7 7700K - Win10 pro 64bits- SSD - 4 x LCD screens + 40" on Blackmagic intensity. Steinberg UR824 + MR816 - 2 X Avid Artist Mix + Artist control + Euphonix transport. LCR Focal Twin.

Nuage 32 faders on Mac Pro 12 cores. 5.1 Focal twin. Ssl Xlogic Alpha link Madi at workplace.

User avatar
audiomonkeys
Junior Member
Posts: 130
Joined: Fri Apr 20, 2012 9:25 pm
Contact:

Re: Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post by audiomonkeys » Fri May 02, 2014 5:57 pm

I think that would be a nice option to have, deselect faders, I use 20 fader Tango and really don't need to see them on the screen as well, would much rather be able to expend the rack all the way to the bottom of the screen
Nuendo 10.2.00 , Pro Tools Ultimate 2019.07 for what
its worth, Mac Pro 5.1 3.33 Ghz - 12 core, 32 Bg RAM. OS10.12.6 Smart AV Tango +12 fader Ext, Dolby Atmos Suite, Blackmagic Intensity Pro - 5 litres of good Japanese Sake (and more coming) and 100% no CRACK plugins

Norbury Brook
Member
Posts: 776
Joined: Thu Jan 20, 2011 11:40 am
Contact:

Re: Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post by Norbury Brook » Sat May 03, 2014 11:39 am

That's a really good idea, don't think it would take much to implement either, just have a little 'x' on the mixer fader section to hide it.



You do know that you can drag them smaller height wise since V6?



MC
Asus X79 pro | 3930x @4.6 hex core | 32 gigs DDR3 | Crucial M4 SSD-win8 x64 | Samsung 840 SSDs | Spinpoint F3's | Poco | VSS3 DVR2 Non Lin | UAD 2| 2x MR 816 | UR824 | full CMC selection |2x Euphonix MC Mix | MC transport |Cubase 7|Nuendo 6 |Windows 8.1 x64

User avatar
Bifop
Member
Posts: 321
Joined: Thu Dec 16, 2010 4:28 am
Contact:

Re: Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post by Bifop » Sat May 03, 2014 12:47 pm

Norbury Brook wrote: You do know that you can drag them smaller height wise since V6?
MC

Yes Norbury, but I really dig the Nuage way. When you reduce the fader to the minimum allowed, you still "waste" screen estate and I'd rather use this for equalizer curves for instance.
And faders/meters + meter bridge is a somehow redundant option.
With control surfaces, mimicking the faders graphically is an unnecessary leftover of old times IMO.

I'm sure the solution you described (the little cross to close the fader section) would be fairly simple to implement.

Maybe I'm a dreamer, and that's somehow to be expected when you have your head up in the Nuages, but my feet remain firmly on the ground. ;)
Personal setup : Nuendo 10 on ASUS PRIME Z270-A -I7 7700K - Win10 pro 64bits- SSD - 4 x LCD screens + 40" on Blackmagic intensity. Steinberg UR824 + MR816 - 2 X Avid Artist Mix + Artist control + Euphonix transport. LCR Focal Twin.

Nuage 32 faders on Mac Pro 12 cores. 5.1 Focal twin. Ssl Xlogic Alpha link Madi at workplace.

Robin Walsh
Member
Posts: 330
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post by Robin Walsh » Sun May 04, 2014 5:19 pm

I'd also like this option
Nuendo 10.02 - Windows 10 - i9 9900K - nVidia GeForce 1060 - RME Raydat - Amphion

User avatar
Domilik
Member
Posts: 413
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:58 am
Contact:

Re: Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post by Domilik » Mon May 05, 2014 7:53 am

Nuendo 7 | Win7 x64, Intel i7 6700k, Asus Z170-A | RME Fireface 802 | RME Babyface | Focusrite Saffire Pro 40 | Yamaha 01v96i | JBL LSR4328 | Tannoy Revial 6 | Avid S3 | Mackie Control Universal | X-Keys Joystick | BCR 2000 | Novation Nocturn | Pro Tools 12 HD

User avatar
EtnoRazz
New Member
Posts: 30
Joined: Sat Nov 01, 2014 2:11 am
Contact:

Re: Mix console : how to get Nuage layout (no faders) ?

Post by EtnoRazz » Sat Sep 12, 2015 10:16 pm

+1 PLEASE DO THIS
Software: pro8.64bit, Renoise 2.8, Live9.1, Soundforge9, Win7(ult),So many ScriptTweaks
DawHardware: i5-4690 (4c@3.5ghz) 8gb,evo ssd, Uad1, Emu 1212, Line6 ux2,Behr.ua-202
Ctrls: HannesG23", ipad2, Maudio Triggerfinger,Behr.bcn44, 2*iphone3gs,CustomKeyb.

Outboard: Digitech Studioquad, Samson 4s, Roland SpaceEcho, TC Electronics M-One ,
Behr. Modulizer+Sharc, Zoom 1201fx, + assorted fx and mixers.
Synths: Maudio Venom,Waldorf Blofeld,Clavia Nordmodular,Korg Er1, Syntecno Teebee mk2,
Korg Ms20(old ver),Yamaha Cs10, Yamaha An1x, Roland u20

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest