Mixer navigation works properly now!

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Mixer navigation works properly now!

Post by Rotund » Wed Aug 06, 2014 9:14 pm

Just noticed the other day that the navigation in the mix console
works like it should now. (Nuendo 6.5)
Doesn't jump sideways anymore when navigating from the Rack to the Faders.
(Tab) and (Shift Tab) Bliss.

Thanks for that. Now that it works proper, Ill have to re-investigate that whole
workflow.
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

User avatar
iBM
Member
Posts: 413
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:49 am

Re: Mixer navigation works properly now!

Post by iBM » Thu Aug 07, 2014 4:02 am

Rotund wrote:Now that it works proper, Ill have to re-investigate that whole workflow.
So you'll be my Charlie tester then :mrgreen:
TSR - Now a division under The Tower Studio Suite - Run by my uncles nephew

Win7/Win8 x64 | Intel i5 2500/3570K | 16 GB RAM | MOTU PCIe-424 w/ 24io x 2 / 2408 / 308
Cubase 6.5/7.5 - Nuendo 5.5 | CC121 | Slate Digital | Softube | Sonnox | SoundToys |
Eventide | Exponential Audio | Boz' Digital Lab | +++
Dynaudio BM15A | Focusrite ISA430 | Universal Audio LA-610SE/2-610/8110 |
TLAudio 5052/C1/PA-1 | TC Electronics R4000/M3000/M-One/D-Two | +++

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Mixer navigation works properly now!

Post by Rotund » Thu Aug 07, 2014 10:30 pm

iBM wrote:
Rotund wrote:Now that it works proper, Ill have to re-investigate that whole workflow.
So you'll be my Charlie tester then :mrgreen:
I don't know what that means but yea,
I decided to give 6.5 a chance to keep its place as the main daw in my arsenal of software.
So far Nuendo is winning the battle.
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

User avatar
iBM
Member
Posts: 413
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:49 am

Re: Mixer navigation works properly now!

Post by iBM » Thu Aug 07, 2014 11:06 pm

Sorry, I tried to comment with a smile. You know, Alpha, Beta, Charlie......... :lol:

I am curious on how anyone who "likes" the new mixer works.
I haven't figured it out (how to work more efficient than in N5.5 and C6.5), ever since the release of Cubase 7. I "want to" like it, but just don't (yet anyway).

So I'm basically interested in every little tweek and move that can actually make me like the new mixer a little better.
For the new Control Room, I won't comment for now ;)

Anything on the "Focusing issue"?

Please chime in with your experience (and I will test on the trial version). Thanks in advance.
TSR - Now a division under The Tower Studio Suite - Run by my uncles nephew

Win7/Win8 x64 | Intel i5 2500/3570K | 16 GB RAM | MOTU PCIe-424 w/ 24io x 2 / 2408 / 308
Cubase 6.5/7.5 - Nuendo 5.5 | CC121 | Slate Digital | Softube | Sonnox | SoundToys |
Eventide | Exponential Audio | Boz' Digital Lab | +++
Dynaudio BM15A | Focusrite ISA430 | Universal Audio LA-610SE/2-610/8110 |
TLAudio 5052/C1/PA-1 | TC Electronics R4000/M3000/M-One/D-Two | +++

User avatar
Rickard
Member
Posts: 319
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:33 pm
Contact:

Re: Mixer navigation works properly now!

Post by Rickard » Fri Aug 08, 2014 4:10 am

As someone who is still going back and forth between 5.5 and 6, I can tell you that 6 has me moving a lot faster. Mixer configurations, sends and inserts in the same view, zones, mixer visibility and now project window visibility, rtas on each channel as well as in the post and studio eqs all equal far less clicking for me.
I used to have a ton of KCs and mackie control buttons programed for different views and different mixers and I don't need them now because that thing that was one or two clicks or buttons away is now right in front of me or only one click or button away.
On small projects it doesn't make much difference but it still helps. One larger projects is makes a big difference and it is really hard to go back to N5.5.

That being said, there is room for improvement and most of the gripes and suggestions floating around are warranted and would make it even better.

Dean
Win10|i7|16gig ram|Orion 32+ with Madiface USB|N10|PT10 HD|UAD Quad x2| UM-3EX|Midex 8|Mackie Control + 2 extenders|too many mics and preamps to list

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest