N6.5 Installation woes

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1354
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

N6.5 Installation woes

Post by fenderchris » Thu Aug 07, 2014 12:37 pm

N6.5 Trial version has lost all of my Control Room settings, all of my External Effects settings, all of my Group Effects settings, all of my External Instrument settings, all my Midi Device definitions and most of my Plugin Paths.

Is this supposed to happen?

Is there a way to copy all these settings from the functioning N6 folder?

Have i missed something fundamental here?

The update installed itself in its own n6.5 folder - would it have been better to install it in to the n6 folder, on top of the n6 trial version?

If Nuendo was a brand new project I would not expect it to guess settings, but after having it for many years, surely an update could get most settings from the previously installed version!
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1354
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by fenderchris » Fri Aug 08, 2014 12:11 pm

After many hours, I've re-setup all of my connection and midi device definitions and settings, but now N6.5 will no longer load!

It gets to the point where it is just about to open and display the default project, but then a message appears stating that "Nuendo 6 has stopped Working".

I've closed the entire system down and rebooted several times, but always get the same error message.

I am definitely running N6.5 Trial version - despite the fact that the error message reads "Nuendo-6" :shock:

N5.5.6 and N6.0.7 launch with no problems.

Any ideas?
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2479
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by Fredo » Fri Aug 08, 2014 12:54 pm

Did you update the elicenser?

Fredo

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1354
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by fenderchris » Fri Aug 08, 2014 7:18 pm

Yes, I believe so, otherwise I assume I would not have been able to authorise the update or run it in the first place.
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by Rotund » Fri Aug 08, 2014 7:57 pm

The Hub?
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1354
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by fenderchris » Fri Aug 08, 2014 8:08 pm

The first thing I did when n6.5 first launched was turn off the Hub - who needs or wants that?!
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

User avatar
iBM
Member
Posts: 413
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:49 am

Re: N6.5 Installation woes

Post by iBM » Fri Aug 08, 2014 9:16 pm

fenderchris wrote:The first thing I did when n6.5 first launched was turn off the Hub - who needs or wants that?!
You need it if you will use the "Remove from Recent" list feature. Why they have not implemented this on the File Menu is beyond me :?
TSR - Now a division under The Tower Studio Suite - Run by my uncles nephew

Win7/Win8 x64 | Intel i5 2500/3570K | 16 GB RAM | MOTU PCIe-424 w/ 24io x 2 / 2408 / 308
Cubase 6.5/7.5 - Nuendo 5.5 | CC121 | Slate Digital | Softube | Sonnox | SoundToys |
Eventide | Exponential Audio | Boz' Digital Lab | +++
Dynaudio BM15A | Focusrite ISA430 | Universal Audio LA-610SE/2-610/8110 |
TLAudio 5052/C1/PA-1 | TC Electronics R4000/M3000/M-One/D-Two | +++

Getalife2
Member
Posts: 576
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by Getalife2 » Fri Aug 08, 2014 10:06 pm

OK, friendly as I know how, here is my comment on this, having now spent a day with 6.5.

I immediately turned off Hub in prefs, because.......

There is now a "Steinberg Hub" Menu item on the far right of the Menu line. Which you can Hide/Deactivate in Prefs>Configuration if you so desire. So if you REALLY hate it, you can disappear it!

From that Steinberg Hub Menu, you can select Open Hub, which pops open immediately. Your Recent Projects list is displayed as if you had used Recent Projects from the File Menu. It takes no more time, and is no more trouble to delete from the Recent Projects list this way than if it had been added to the other menu.

The way I see it, this implementation causes no downside and creates greater flexibility for various user's tastes. I think it's well thought out.

Overall, 6.5 seems very good to me. A couple of things I will likely ask for/suggest, but only after I spend a few more days to see how it wears over time.

Well done SB!
Last edited by Getalife2 on Fri Aug 08, 2014 11:13 pm, edited 2 times in total.
N10.0.20 - i7 5960X/32 GB at 4.3GHz with x7 SSDs - Win 7/64 - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad - VEP

User avatar
iBM
Member
Posts: 413
Joined: Thu Dec 19, 2013 10:49 am

Re: N6.5 Installation woes

Post by iBM » Fri Aug 08, 2014 10:40 pm

I know (from C7.5 as well). Not a major issue, and I should have used this ;) , in the end of my last post :)

I have installed the Nuendo 6.5 Trial as we speak. See you in a couple of days :D
TSR - Now a division under The Tower Studio Suite - Run by my uncles nephew

Win7/Win8 x64 | Intel i5 2500/3570K | 16 GB RAM | MOTU PCIe-424 w/ 24io x 2 / 2408 / 308
Cubase 6.5/7.5 - Nuendo 5.5 | CC121 | Slate Digital | Softube | Sonnox | SoundToys |
Eventide | Exponential Audio | Boz' Digital Lab | +++
Dynaudio BM15A | Focusrite ISA430 | Universal Audio LA-610SE/2-610/8110 |
TLAudio 5052/C1/PA-1 | TC Electronics R4000/M3000/M-One/D-Two | +++

Getalife2
Member
Posts: 576
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by Getalife2 » Fri Aug 08, 2014 10:51 pm

iBM wrote:I know (from C7.5 as well). Not a major issue, and I should have used this ;) , in the end of my last post :)

I have installed the Nuendo 6.5 Trial as we speak. See you in a couple of days :D
It's good.
N10.0.20 - i7 5960X/32 GB at 4.3GHz with x7 SSDs - Win 7/64 - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad - VEP

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1354
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by fenderchris » Fri Aug 08, 2014 11:24 pm

Unfortunately, the Hub issue is rather hijacking this thread. I don't think it is relevant to my problem. :D
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

Getalife2
Member
Posts: 576
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by Getalife2 » Sat Aug 09, 2014 12:10 am

Yes. Sorry about that.

1. Did 6.5 crash before all the settings you made?
2. Are you familiar with the Link in the Steinberg folder in the Start Menu that takes you to the Nuendo Data Folder? Most (all?) of the settings live in there.
3. If you feel technically confident, open that folder and make a copy to another drive. You will see that most of the settings you mentioned are pretty clearly labeled. Most are XML files, which you can click on and look at. Make no changes to those files while they are opened. Just a way to see what's up behind the scenes. I found it informative.
4. Repeat....I would save that folder to not lose your work.
5. If it was me, I would completely remove and then reinstall 6.5 fresh.
6. Then, using the Start Menu links, I would open the Data folders for both 6 and 6.5. I would copy the relevant files for the settings you mention FROM the N6 folder TO the N6.5 folder, launching 6.5 and checking progress as you go.
7. That should copy all your current settings from 6 to 6.5. In theory, you could copy the whole folder over.
8. Not sure why it didn't happen automatically. Could have something to do with Trial vs Full versions, I suppose.
9. You can always copy your recently made 6.5 folder back over, but since it doesn't work......maybe not.


In any event, depending on your disposition, it's an exercise in learning about what goes on behind the scenes in Nuendo. I have ended up accomplishing some customizations using these folders and their contents.

Good luck. Hope this helps and makes up for the hijacking!
N10.0.20 - i7 5960X/32 GB at 4.3GHz with x7 SSDs - Win 7/64 - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad - VEP

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1354
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by fenderchris » Sat Aug 09, 2014 12:20 am

Getalife2 wrote:Yes. Sorry about that.

1. Did 6.5 crash before all the settings you made?
2. Are you familiar with the Link in the Steinberg folder in the Start Menu that takes you to the Nuendo Data Folder? Most (all?) of the settings live in there.
3. If you feel technically confident, open that folder and make a copy to another drive. You will see that most of the settings you mentioned are pretty clearly labeled. Most are XML files, which you can click on and look at. Make no changes to those files while they are opened. Just a way to see what's up behind the scenes. I found it informative.
4. Repeat....I would save that folder to not lose your work.
5. If it was me, I would completely remove and then reinstall 6.5 fresh.
6. Then, using the Start Menu links, I would open the Data folders for both 6 and 6.5. I would copy the relevant files for the settings you mention FROM the N6 folder TO the N6.5 folder, launching 6.5 and checking progress as you go.
7. That should copy all your current settings from 6 to 6.5. In theory, you could copy the whole folder over.
8. Not sure why it didn't happen automatically. Could have something to do with Trial vs Full versions, I suppose.
9. You can always copy your recently made 6.5 folder back over, but since it doesn't work......maybe not.


In any event, depending on your disposition, it's an exercise in learning about what goes on behind the scenes in Nuendo. I have ended up accomplishing some customizations using these folders and their contents.

Good luck. Hope this helps and makes up for the hijacking!
Many thanks. That is great info. I will try it in the morning and let you know how it goes.
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1354
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by fenderchris » Sat Aug 09, 2014 2:29 pm

Hi Getalife2,

Your advice worked.

I just had to copy the External Plugin and some Script files from the N6 Data folder to the N6.5 folder and the program was then able to launch fully.

Many thanks.

It is a little odd that I did not have the same issue when going from N5.5.6 to N6, so something unknown must have changed.
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1354
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by fenderchris » Sat Aug 09, 2014 3:35 pm

Getalife2 wrote:
There is now a "Steinberg Hub" Menu item on the far right of the Menu line. Which you can Hide/Deactivate in Prefs>Configuration if you so desire. So if you REALLY hate it, you can disappear it!

Cool - I am now complelely Hub-less.
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

folkfreak
Member
Posts: 562
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:46 pm
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by folkfreak » Sat Aug 09, 2014 4:34 pm

Not a single of the defaults of the previous versions was imported.. :roll:
Neither from 5.5 nor the 6 trial.

Getalife2
Member
Posts: 576
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: N6.5 Installation woes

Post by Getalife2 » Sat Aug 09, 2014 4:40 pm

fenderchris wrote:Hi Getalife2,

Your advice worked.

I just had to copy the External Plugin and some Script files from the N6 Data folder to the N6.5 folder and the program was then able to launch fully.

Many thanks.

It is a little odd that I did not have the same issue when going from N5.5.6 to N6, so something unknown must have changed.
Glad to hear that. Just consider it a bonding experience with your DAW!
N10.0.20 - i7 5960X/32 GB at 4.3GHz with x7 SSDs - Win 7/64 - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad - VEP

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest