What's up with Copy/Paste function in 6.5?

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1229
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

What's up with Copy/Paste function in 6.5?

Post by Keyplayer » Thu Aug 07, 2014 4:14 pm

I need to paste a copied event that starts on the 3rd beat of the measure to another measure. I place the cursor ON the 3rd beat of the new measure and hit paste and the copied part comes in on the 1st beat of the new measure (??). :o

I checked the prefs in edit and de-selected the "automatic hit point" option, hoping that would solve the problem. But that didn't work. I got a thousand returns on the copy/paste search from the manual, none of which addressed my problem.

So, can you guys tell me how to get my pasted parts to go where I placed them?
Nuendo 1.0 - 10 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i7 - 5820K CPU @ 3.30 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

twelvetwelve
Member
Posts: 907
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: What's up with Copy/Paste function in 6.5?

Post by twelvetwelve » Thu Aug 07, 2014 4:54 pm

Your start point is probably set at a different point than the front of the event. This can happen automatically when recording so that you can drag events around and have them offset to your grid correctly as opposed to having to use relative grid.

Open the event in the sample editor and check where your event start point is located.

User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1229
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

Re: What's up with Copy/Paste function in 6.5?

Post by Keyplayer » Thu Aug 07, 2014 5:40 pm

likelystory wrote:Your start point is probably set at a different point than the front of the event. This can happen automatically when recording so that you can drag events around and have them offset to your grid correctly as opposed to having to use relative grid.

Open the event in the sample editor and check where your event start point is located.
Yep, that was it. Thanks a lot! :mrgreen:
Nuendo 1.0 - 10 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i7 - 5820K CPU @ 3.30 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest