BUG: Typing in values for automation dots causes Freeze

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
Brandy
Senior Member
Posts: 1045
Joined: Sat Dec 18, 2010 4:59 pm
Contact:

BUG: Typing in values for automation dots causes Freeze

Post by Brandy » Wed Aug 27, 2014 1:15 pm

Usually editing automation data is a reliable and stable feature.

Having a bus compressor (Slate Bus Compressor) on the mixbus, editing the threshold automation with the mouse or in write mode works like expected.

Typing in a value by hand in the project info line causes Nuendo to freeze completely - after 3 minutes the "appcrash" splashscreen comes and if I click "ok" Nuendo quits.

The first crash made me lost one hour of mix automation because I was so stupid to forget to safe. My fault, should have know better - Nuendo will crash soon or later, period.

The second time I just "tried" it again - saved before ( I am not THAT stupid ^^) ---> crash.

Can someone confirm?
Christoph Brandes | Iguana Studios | Freiburg/Germany | Facebook | C9.5 - N6.5 - WL9 and lots of stuff like that | still originally registered in deepest 2001

Robin Walsh
Member
Posts: 345
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: BUG: Typing in values for automation dots causes Freeze

Post by Robin Walsh » Wed Aug 27, 2014 2:03 pm

No problem with that here Christoph..
Nuendo 10.02 - Windows 10 - i9 9900K - nVidia GeForce 1060 - RME Raydat - Amphion

Brandy
Senior Member
Posts: 1045
Joined: Sat Dec 18, 2010 4:59 pm
Contact:

Re: BUG: Typing in values for automation dots causes Freeze

Post by Brandy » Wed Aug 27, 2014 2:38 pm

Have you checked it with a masterbus insert? I never had this issue before - I am typing in values by hand all the time but I can reproduce it 100% in this case.

Maybe it is a Slate-Steinberg thing?
Christoph Brandes | Iguana Studios | Freiburg/Germany | Facebook | C9.5 - N6.5 - WL9 and lots of stuff like that | still originally registered in deepest 2001

twelvetwelve
Member
Posts: 905
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: BUG: Typing in values for automation dots causes Freeze

Post by twelvetwelve » Wed Aug 27, 2014 4:24 pm

No problems here although you don't say which plug-in from the VBC line-up you're using.

You will need to contact Slate as I know the latest builds contain some fixes related to crashes in Nuendo.

Brandy
Senior Member
Posts: 1045
Joined: Sat Dec 18, 2010 4:59 pm
Contact:

Re: BUG: Typing in values for automation dots causes Freeze

Post by Brandy » Wed Aug 27, 2014 6:00 pm

likelystory wrote:No problems here although you don't say which plug-in from the VBC line-up you're using.

You will need to contact Slate as I know the latest builds contain some fixes related to crashes in Nuendo.
It is the FG-Grey. I am riding the threshhold and I am using the latest (official) build... 1.2.4.1...

I will check this out in an empty project as soon as I have some time - "crash" related trial and error is somewhat nasty and time consuming in this (in the meantime) 627 track project :-) Needs ages to open :)
Christoph Brandes | Iguana Studios | Freiburg/Germany | Facebook | C9.5 - N6.5 - WL9 and lots of stuff like that | still originally registered in deepest 2001

twelvetwelve
Member
Posts: 905
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: BUG: Typing in values for automation dots causes Freeze

Post by twelvetwelve » Wed Aug 27, 2014 6:32 pm

1.2.4.1 indeed fixed a VST3 crash with FG-Grey. As mentioned, I can't reproduce your crash here.

Brandy
Senior Member
Posts: 1045
Joined: Sat Dec 18, 2010 4:59 pm
Contact:

Re: BUG: Typing in values for automation dots causes Freeze

Post by Brandy » Thu Aug 28, 2014 12:23 pm

I will double-check that ASAP.

Maybe it is only in this project.
Christoph Brandes | Iguana Studios | Freiburg/Germany | Facebook | C9.5 - N6.5 - WL9 and lots of stuff like that | still originally registered in deepest 2001

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest