[ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post general topics related to Nuendo 6 here.
User avatar
Antonio Escobar
Member
Posts: 566
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:18 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Antonio Escobar » Wed Oct 08, 2014 11:42 pm

Hi Pål,

My folder data:

Code: Select all


drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 AppleAVCIntraCodec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:51 AppleHDVCodec.component
drwxr-xr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 AppleIntermediateCodec.component
drwxr-xr-x  3 root     wheel  102 25 ago  2013 AppleMPEG2Codec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 AppleProResCodec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 DVCPROHDCodec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:50 DVCPROHDMuxer.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 DVCPROHDVideoDigitizer.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 DVCPROHDVideoOutput.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 DVCPROHDVideoOutputClock.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 DVCPROHDVideoOutputCodec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 DXVCodec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:48 DesktopVideoOut.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 FCP Uncompressed 422.component
drwxrwxr-x+ 3 antipop  wheel  102 16 sep 02:51 FLACImport.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 IMXCodec.component
drwxrwxr-x+ 4 antipop  wheel  136 16 sep 02:43 XiphQT.component
Antonio Escobar
Site: http://www.antonioescobar.es
IMDB: http://www.antonioescobar.es/imdb

---
Nuendo 10.x / Cubase 10.x
Hackintosh i9 10 cores, 64 GB RAM
MacBook Pro 2017 16GB RAM, OS X10.13.6
RME Digiface Dante, RME HDSPe RayDAT, Steinberg UR824, Steinberg UR242, DAD AX32, 2x Behringer X32 (MADI and Dante)
Native Komplete Kontrol/Maschine, Waves, Softube, etc, etc, etc.
Dozens of analog synths and external hardware.

psvennevig
Member
Posts: 344
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:12 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by psvennevig » Thu Oct 09, 2014 1:02 pm

Hi,

For a test, move components out of the /Library/QuickTime folder to a safe location so the result looks like this:

Code: Select all

drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 AppleAVCIntraCodec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:51 AppleHDVCodec.component
drwxr-xr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 AppleIntermediateCodec.component
drwxr-xr-x  3 root     wheel  102 25 ago  2013 AppleMPEG2Codec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 AppleProResCodec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 DVCPROHDCodec.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:48 DesktopVideoOut.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 FCP Uncompressed 422.component
drwxrwxr-x+ 3 root     wheel  102 16 sep 02:52 IMXCodec.component
Nuendo 7.0.x, nMP 8-core with 2xD700, 64GB, Macbook Pro Retina15" i7, RME UFX, RME Babyface, Artist Mix, Control and Transport, CC121.

Dolfo
Member
Posts: 218
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:45 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Dolfo » Thu Oct 09, 2014 3:00 pm

/Library/QuickTime/AppleHDVCodec.component
/Library/QuickTime/AppleIntermediateCodec.component
/Library/QuickTime/AppleMPEG2Codec.component
/Library/QuickTime/AppleProRes422.component
/Library/QuickTime/Blackmagic Codec.component
/Library/QuickTime/DesktopVideoOut.component
/Library/QuickTime/DivX Decoder.component
/Library/QuickTime/DVCPROHDCodec.component
/Library/QuickTime/DVCPROHDMuxer.component
/Library/QuickTime/DVCPROHDVideoDigitizer.component
/Library/QuickTime/DVCPROHDVideoOutput.component
/Library/QuickTime/DVCPROHDVideoOutputClock.component
/Library/QuickTime/DVCPROHDVideoOutputCodec.component
/Library/QuickTime/FCP Uncompressed 422.component
/Library/QuickTime/IMXCodec.component
/Library/QuickTime/LiveType.component
/Library/QuickTime/Motion.component
MacPro 12 cores 3,06GHz 32GB RAM / OSX 10.14.5
Nuendo 10 (4 rooms) / Cubase Pro 10
Blackmagic Intensity Pro
Yamaha DM2000 V2 / Yamaha 01V96 V2 / Houston
MOTU 896HD mk3 / MOTU Traveler / MOTU 8Pre / MIDI Express 128 / MOTU MTPII

psvennevig
Member
Posts: 344
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:12 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by psvennevig » Thu Oct 09, 2014 3:32 pm

Try what I described above!
Nuendo 7.0.x, nMP 8-core with 2xD700, 64GB, Macbook Pro Retina15" i7, RME UFX, RME Babyface, Artist Mix, Control and Transport, CC121.

goodbyenine
Member
Posts: 226
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:10 pm
Contact:

[ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by goodbyenine » Fri Oct 10, 2014 9:05 am

But we won't be able to run our video files if we do this. I wish SB would chime in here before we mess with our systems.

Also we know this problem is not exhibited with earlier versions of Nuendo, despite the system files already present.
Late Mac Tower based studio (10.8.5) with N6.5 and 2nd N6.5 (10.8.5), RME Madi via 648, Nanoclock, M3000 x 4 Ext FX, Video via BM Decklink on MP, composition workstation Single Hexacore MP. Sync: MMC N6.5>N6.5. VE Pro 5 always online via slaves. UK TV Music production at 25fps 48k at all times. Softriad Raid management. Powercore 4 running via VE Pro slave, Altiverb hosted on slave as bank of Ext FX. Waves and other plugins. Kontakt 5 central to workflow.

psvennevig
Member
Posts: 344
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:12 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by psvennevig » Fri Oct 10, 2014 10:26 am

Yes you will. You do not need all those DVCPROHD files to support DVCPROHD

I'm asking because we've had problems with the exact same with ProTools also.
I wonder where they come from all those DVCPROHD files?

Also DivX Decoder you don't need to get Nuendo to work.

And this also just a test!!

Pål
Nuendo 7.0.x, nMP 8-core with 2xD700, 64GB, Macbook Pro Retina15" i7, RME UFX, RME Babyface, Artist Mix, Control and Transport, CC121.

goodbyenine
Member
Posts: 226
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:10 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by goodbyenine » Sat Oct 11, 2014 5:02 pm

Hmm. Looking closely I see you have suggested leaving active the core useful codecs. So yes, I take back what I said.

I had no idea PT was suffering too.

I think those codecs get installed by FCP. Or compressor. Don't know...

Sometimes hard to realise we are 21st century and still struggling with all these things!
Late Mac Tower based studio (10.8.5) with N6.5 and 2nd N6.5 (10.8.5), RME Madi via 648, Nanoclock, M3000 x 4 Ext FX, Video via BM Decklink on MP, composition workstation Single Hexacore MP. Sync: MMC N6.5>N6.5. VE Pro 5 always online via slaves. UK TV Music production at 25fps 48k at all times. Softriad Raid management. Powercore 4 running via VE Pro slave, Altiverb hosted on slave as bank of Ext FX. Waves and other plugins. Kontakt 5 central to workflow.

psvennevig
Member
Posts: 344
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:12 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by psvennevig » Sat Oct 11, 2014 7:30 pm

goodbyenine wrote:Hmm. Looking closely I see you have suggested leaving active the core useful codecs. So yes, I take back what I said.

I had no idea PT was suffering too.

I think those codecs get installed by FCP. Or compressor. Don't know...

Sometimes hard to realise we are 21st century and still struggling with all these things!
No, those other DVCPRO codecs must come from somewhere else because I haven't seen them in a while.
We have FCP7, FCPX, Premiere CC, Compressor 4 etc. at work on all Macs, and they aren't there.

We had problems with a BMD card apprx. a year ago, then I had to wipe all the quicktime components and get new ones, it was hard to sort. Today it is a little bit easier.
To make sure the core is updated, download the latest Pro Apps Codec update
This is the latest as of now:
http://support.apple.com/kb/DL1396?view ... cale=en_US
Nuendo 7.0.x, nMP 8-core with 2xD700, 64GB, Macbook Pro Retina15" i7, RME UFX, RME Babyface, Artist Mix, Control and Transport, CC121.

Darren The Musical
Junior Member
Posts: 92
Joined: Wed Dec 22, 2010 11:27 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Darren The Musical » Tue Oct 14, 2014 10:42 pm

Hi all,

This may be absolutely nothing at all, but I was looking at my mac's Activity Monitor and noticed the processes videopreload, videooutput and videocode activate when Nuendo 6.5 is running. However, these processes quickly turn red and are marked as Not Responding. This is without any project loaded. Also, they are flagged as 32 bit processes. Should I be concerned about this?

Thanks!

Darren "32 bits ain't what they used ta be" Ingram
Mac 10.11.6 | Win 10 | N8.1 | MOTU Mach 5 v3.2.1 | Vienna Instruments Pro 2 | UR824 with 2.1.0 Firmware and 1.8.5 USB Driver | MIR Pro | 2 x ASUS VW266H monitors | 2 x HannsG monitors | Mac Pro Trashcan 8 Core named Thor | UAD2 Quad | 64 gigs RAM | Logitech G15 keyboard with 18 x 3 programmable keys | 3 x Genelec 1031A monitors | 3 x Dragonfly mics | 2 x AKG C214 mics | EV RE 20 mic | SL 880 Pro key controller | Lemur Software and iPad3 | liters upon liters of Diet Mt Dew | Wii addiction

psvennevig
Member
Posts: 344
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:12 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by psvennevig » Wed Oct 15, 2014 8:32 am

No
Nuendo 7.0.x, nMP 8-core with 2xD700, 64GB, Macbook Pro Retina15" i7, RME UFX, RME Babyface, Artist Mix, Control and Transport, CC121.

goodbyenine
Member
Posts: 226
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:10 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by goodbyenine » Tue Oct 28, 2014 12:46 pm

Well it's moody. Now It's crashing constantly and I have no idea why. I have stripped the Quicktime Folder as suggested, part from the Blackmagic component.

Can SB give some kind of update on this please?
Late Mac Tower based studio (10.8.5) with N6.5 and 2nd N6.5 (10.8.5), RME Madi via 648, Nanoclock, M3000 x 4 Ext FX, Video via BM Decklink on MP, composition workstation Single Hexacore MP. Sync: MMC N6.5>N6.5. VE Pro 5 always online via slaves. UK TV Music production at 25fps 48k at all times. Softriad Raid management. Powercore 4 running via VE Pro slave, Altiverb hosted on slave as bank of Ext FX. Waves and other plugins. Kontakt 5 central to workflow.

Tino Degen
Moderator
Posts: 40
Joined: Tue Jan 11, 2011 12:10 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Tino Degen » Tue Oct 28, 2014 2:31 pm

Hello to you all,

this issue seem to happen more often recently. We are still
investigating into this.
The only situation to reproduce this problem here inhouse is
having the "DVCPROHDMuxer.component" present - located
here:
Drive / Library / QuickTime / DVCPROHDMuxer.component

When creating an Aggregate device (not even used in Nuendo)
makes this issue worse. Removing this component, solves this
here. Other than that we can´t reproduce this problem at all.
We aren´t still sure which application (tool) install`s that
component. If you could help in that regard, we´d appreciate it !

Please remove this component and report back the result for
your system. Thank you.


The situation of the videopreload, videooutput and videocode
process in the Mac "Activity Monitor" showing "not repsonding"
is not affecting the functionality and a different topic and is
almost fixed.

best wishes, Tino

goodbyenine
Member
Posts: 226
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:10 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by goodbyenine » Tue Oct 28, 2014 2:34 pm

Hi Tino

Thank you so much for responding. I appreciate the information.

I have pulled out many codecs this morning, including the DVCPROHDMuxer. I wonder, would you like me to put the others back in, APART FROM the DVDHDPROMuxer, as a test?

Thanks

Ben
Late Mac Tower based studio (10.8.5) with N6.5 and 2nd N6.5 (10.8.5), RME Madi via 648, Nanoclock, M3000 x 4 Ext FX, Video via BM Decklink on MP, composition workstation Single Hexacore MP. Sync: MMC N6.5>N6.5. VE Pro 5 always online via slaves. UK TV Music production at 25fps 48k at all times. Softriad Raid management. Powercore 4 running via VE Pro slave, Altiverb hosted on slave as bank of Ext FX. Waves and other plugins. Kontakt 5 central to workflow.

Tino Degen
Moderator
Posts: 40
Joined: Tue Jan 11, 2011 12:10 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Tino Degen » Tue Oct 28, 2014 2:42 pm

Hi Ben,
thank you for your quick reply. Yes, please put the other components back into the QuickTime folder apart
from the "DVCPROHDMuxer.component" and let us know if it´s working ok for you ? Thank you, cheers, Tino

User avatar
Neil K
Junior Member
Posts: 122
Joined: Sun Feb 13, 2011 12:31 am
Location: Lexington, KY
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Neil K » Tue Oct 28, 2014 2:52 pm

Hi Tino, I pulled out the DVCPROHDMuxer like you directed me to in our emails. I've not had it crash since (about 2-3 weeks). I now believe the other problems I've been experiencing are not related to this.
Neil Kesterson
Dynamix Productions
Lexington, KY

http://www.dxaudio.com

Nuendo 10.x
Mac Pro Late 2013 Trashcan (3.5 Ghz 6-Core Intel Xeon E5; 32GB 18663MHz DDR3 ECC memory)
Glyph GT062E 2Tb RAID (USB3) + many other hard drives
Yamaha n12; Steinberg MR816X
Endless pot of coffee

User avatar
Antonio Escobar
Member
Posts: 566
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:18 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Antonio Escobar » Tue Oct 28, 2014 4:59 pm

Hi,

Taking DVCPROHDMuxer.component out did the trick here and I have no crashes changing the sample rate frequency :-), but I still having CPU spikes due the video component, even when I don't have any video in the project. In fact, I'm working without it (taking it out from the components folder) any time that I don't have to use video. The CPU spikes are really a deal breaker most of time. I've been working in a project that needs a 25% of the CPU resources that glitches all time when I have the video component active, even not having any video track.
Antonio Escobar
Site: http://www.antonioescobar.es
IMDB: http://www.antonioescobar.es/imdb

---
Nuendo 10.x / Cubase 10.x
Hackintosh i9 10 cores, 64 GB RAM
MacBook Pro 2017 16GB RAM, OS X10.13.6
RME Digiface Dante, RME HDSPe RayDAT, Steinberg UR824, Steinberg UR242, DAD AX32, 2x Behringer X32 (MADI and Dante)
Native Komplete Kontrol/Maschine, Waves, Softube, etc, etc, etc.
Dozens of analog synths and external hardware.

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1395
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Oliver.Lucas » Tue Oct 28, 2014 7:56 pm

Tino Degen wrote:
We aren´t still sure which application (tool) install`s that
component. If you could help in that regard, we´d appreciate it !
I'm not 100% sure, but since it says it's copyright is by apple I would guess that it comes from my Logic installation (that is only on that one machine that used to make trouble).
I have the studio 9 dvd version with compressor.

Just a wild guess....

Ollie
Main machine: Fireface UFX+ 64GB, 2TB Hecacore macmini 10.14.x, egpu
Avid ProTools Ulitimate and S3. A gazillion plugings

Dolfo
Member
Posts: 218
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:45 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Dolfo » Wed Oct 29, 2014 4:05 pm

I took out the Quicktime folder DVDPROHDMuxer.component and crash still happens when sample frequency is changed.
:o
MacPro 12 cores 3,06GHz 32GB RAM / OSX 10.14.5
Nuendo 10 (4 rooms) / Cubase Pro 10
Blackmagic Intensity Pro
Yamaha DM2000 V2 / Yamaha 01V96 V2 / Houston
MOTU 896HD mk3 / MOTU Traveler / MOTU 8Pre / MIDI Express 128 / MOTU MTPII

Darren The Musical
Junior Member
Posts: 92
Joined: Wed Dec 22, 2010 11:27 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Darren The Musical » Wed Oct 29, 2014 4:22 pm

I don't have DVDPROHDMuxer.component and have recently had a crash. I do, however, have DVDPROHDCodec.component. Also, I do not use BM anything.

Should this be removed?

Thanks!

Darren "Fix It In The Mux" Ingram
Mac 10.11.6 | Win 10 | N8.1 | MOTU Mach 5 v3.2.1 | Vienna Instruments Pro 2 | UR824 with 2.1.0 Firmware and 1.8.5 USB Driver | MIR Pro | 2 x ASUS VW266H monitors | 2 x HannsG monitors | Mac Pro Trashcan 8 Core named Thor | UAD2 Quad | 64 gigs RAM | Logitech G15 keyboard with 18 x 3 programmable keys | 3 x Genelec 1031A monitors | 3 x Dragonfly mics | 2 x AKG C214 mics | EV RE 20 mic | SL 880 Pro key controller | Lemur Software and iPad3 | liters upon liters of Diet Mt Dew | Wii addiction

Dolfo
Member
Posts: 218
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:45 pm
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by Dolfo » Thu Nov 20, 2014 12:31 pm

Two weeks since updated to 6.5.3. and DVCPROHDMuxer.component removed. No video engine crashes.

Happy.
MacPro 12 cores 3,06GHz 32GB RAM / OSX 10.14.5
Nuendo 10 (4 rooms) / Cubase Pro 10
Blackmagic Intensity Pro
Yamaha DM2000 V2 / Yamaha 01V96 V2 / Houston
MOTU 896HD mk3 / MOTU Traveler / MOTU 8Pre / MIDI Express 128 / MOTU MTPII

nkf
Member
Posts: 253
Joined: Fri Jan 07, 2011 12:49 am
Contact:

Re: [ISSUE] Video Engine crashing in 6.5.3

Post by nkf » Sat Nov 22, 2014 2:48 pm

Yesterday, while trying to replace audio in a video file with Nuendo, I had a crash again of the video engine. DVDPROHDMuxer.component is removed here to. Newest Nuendo version 6.5.35. OSX 10.9.5, MacPro HexCore. Annoying.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests