Sync Issue.

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1345
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Sync Issue.

Post by fenderchris » Mon Nov 03, 2014 7:23 pm

Could anybody explain why the following is happening?

I have a Project with an RME UFX Buffer size of 128 samples, containing several Internal VSTi Midi tracks and one External Midi Track - triggering V-Drums live.

To bring the audio from the V-Drums into sync with the Project I apply a -56ms track delay to the Midi part (I find this whole delay thing very iffy, but I suppose it is part and parcel of recording these days).

So, now I have the drums cooking with the other instruments.

If I then increase the buffer size, the V-drums play back out of time (increasing the buffer to, say, 2048 makes the drums play wildly out of time.

Why would this be and is there a simple solution?

It is such a pain to have to re-align all the tracks just because the buffer size has changed.

PS. I know that once I bounce all the midi parts to audio the timing issues should not occur (I hope so anyway).
Chris

The Archers - give it a rest already!

Windows-10 Pro 64-bit v.1903.

PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.

Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).

Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.

Software: Nuendo-8.1.10, Nuendo-10.2.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests