Magneto II Latency Delay Compensation Error

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Magneto II Latency Delay Compensation Error

Post by Rotund » Thu Nov 06, 2014 6:44 am

When using parallel processing in the Groups, if Magneto II is activated in the strip,
Comb Filtering is introduced. Turn off Magneto and all is good.
This happens with the plugin interface loaded in the inserts sections as well.

Reproduce like so...

Take any audio source, audio track, vst instrument etc. (Drums are the best for this)
Route the output of the track or instrument to Group 1.
Then activate Sends 1 and 2 from the original source track and send these to Groups 2 and 3.
Now turn on Magneto on any of the 3 groups....comb filtering.

I suspect delay compensation at fault.
I found one other mention of this from 2013.
Please, if anyone can reproduce this it would be helpful.

Thanks.
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Magneto II Latency Delay Compensation Error

Post by Rotund » Thu Nov 06, 2014 11:00 pm

Bump
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Magneto II Latency Delay Compensation Error

Post by Rotund » Mon Nov 10, 2014 3:38 am

Bump!!!

Filled out a support ticket and submitted it days ago.
No response at all from Steinberg. Not even the automated one!
Is this the kind of support we are to expect on a $1700.00 piece of software?

Not looking or feeling very professional Steiny.
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

TimoWildenhain
Moderator
Posts: 971
Joined: Mon Jan 31, 2011 11:51 am
Contact:

Re: Magneto II Latency Delay Compensation Error

Post by TimoWildenhain » Mon Nov 10, 2014 11:51 am

Hello,

thanks for posting this issue with repro. We will check it internally and put
it on the fix list.

Thanks for your engagement!
Timo
Timo Wildenhain - Head of Business Unit
Professional Audio Unit
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Checkout Steinberg on YouTube, Twitter, Facebook and MySpace!

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Magneto II Latency Delay Compensation Error

Post by Rotund » Tue Nov 11, 2014 4:41 am

Much Appreciated!
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests