Anyone used an SSL Nucleus with Nuendo?

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1205
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

Anyone used an SSL Nucleus with Nuendo?

Post by Keyplayer » Thu Feb 19, 2015 5:20 am

Anyone here used or no of anyone who has used an SSL Nucleus with Nuendo? How was it, any REAL substance or just an over priced Mackie controller with an SSL badge?
Nuendo 1.0 - 10 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i7 - 5820K CPU @ 3.30 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

User avatar
Heiner Einbier
Member
Posts: 231
Joined: Mon Jan 03, 2011 9:25 pm
Contact:

Re: Anyone used an SSL Nucleus with Nuendo?

Post by Heiner Einbier » Sat Feb 21, 2015 12:21 pm

Friend of mine is a proud new owner, but he's on Cubase 8 and Pro-Tools. But the performance with Cubase 8 works well, if you can live with the limitations of the Mackie protocol. He didn't run into any issues with C8 yet, I imagine it would be the same for Nuendo.
My opinion: Flip mode is really cool, I'd like that on my controller. The 16 faders and the overall layout of the controller are really sweet, faders, knobs and buttons are a treat to touch and manipulate, the preamps are pristine, and I love the monitoring section. Plus, you get Duende along side as well.
I'd say: no, it's more than an overpriced Mackie Control. It's driving the Bentley and not the Toyota. Both will get you there, but it's your call...
I'm getting one as soon as I can afford it...
ASUS/Intel Z270 chipset - Core i7-7700K CPU 4.2GHz - 32GB RAM
RME Fireface UCX, current driver
BlackMagic DeckLink MiniMonitor SDI, current driver
AVID Artist mix, current driver
Windows 10

Asus Notebook Core i7 5500U 12 GB RAM
Windows 10

Nuendo 10
Cubase Pro 10

User avatar
Mattinay
Junior Member
Posts: 51
Joined: Sat Jan 03, 2015 11:49 am
Location: 3rd rock from the sun, turn left, 4 millionth on the right, key is under the mat.
Contact:

Re: Anyone used an SSL Nucleus with Nuendo?

Post by Mattinay » Sat Feb 21, 2015 2:19 pm

I love mine and would not exchange it for anything. I don't really use the SSL mic pres but they are great. The attention to detail on everything is top notch, robust build, really positive faders and knobs, and when you get down into the more advanced operation features it really kicks solid butt. WAY better than my useless Avid pieces of effluent controllers - freakin' eucon is a PoS. I highly recommend the Nucleus. I use it for all my DAWs, including Protools.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
<snappy quote>
insert snappy quote </end snappy quote>
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wheels
Junior Member
Posts: 124
Joined: Sun Dec 19, 2010 4:55 pm
Contact:

Re: Anyone used an SSL Nucleus with Nuendo?

Post by Wheels » Wed Feb 25, 2015 9:16 pm

You get what you pay for. It is a little pricey for some but I have really enjoyed it for the last couple of years. The different layers are great as sometimes I have Nuendo 6.5 up on layer 1 and Pro Tools 10 or 11 on layer 2 and I can easily flip back and forth between the two. Great device very professional.
John "Wheels" Hurlbut

Nuendo 10 + PT 10 & 11.Win 10 Pro PC, i9 12 Core CPU, 64 Gig Ram, Dangerous Source Monitor Controller, SSL Nucleus Console. Waves and UAD II Plug-ins etc. Adobe Creative Cloud.

User avatar
Outsounder
Member
Posts: 446
Joined: Sat Mar 19, 2011 8:36 pm
Contact:

Re: Anyone used an SSL Nucleus with Nuendo?

Post by Outsounder » Wed Mar 25, 2015 3:50 am

I'd like to pick some brains on the Nucleus, how it handles the show/hide features on the steinberg mix/console and more importantly how well the multi client Asio drivers work, that's if any ones using it with bespoke DSP cards that have their own Asio drivers.

Any information and experiences would be really appreciated.
Main-Intel i7/Asus mobo/Gforce GPU/32gig ram. Secondary-Intel Q9950/Asus mobo/Radeon GPU/8gig ram.Win7 pro/Win10 pro, Cubase 9.5 Pro/Cubase 10.5 pro, Studio One 4 Pro, ACID, Ableton Live, SonicCore/Scope DSP Audio System, Presonus Sceptre S6 monitors. Avid Artist Mix/Control and Transport. Software includes NI Komplete 10, Halion 6, East West Play Libraries, Heavyocity Libraries, Sample Logic Libraries Best Service Libraries, Sonokinetic Libraries, 8Dio Libraries,Project Sam Libaries, Sound Iron Libraries,Melodyne Pro, Uberschall Elastic & Liquid Libraries etc etc.

Wheels
Junior Member
Posts: 124
Joined: Sun Dec 19, 2010 4:55 pm
Contact:

Re: Anyone used an SSL Nucleus with Nuendo?

Post by Wheels » Thu Mar 26, 2015 5:01 am

The console seems to sync exclusively with Mixer 1. Whatever I show or hide on that the Nucleus follows.
I did run into a small problem last week where I wanted to show 3 mixers on 3 different monitors but I wanted each mixer to show a different number of tracks eg. 1-16 on one mixer 17-32 on another etc. What I did was show all the tracks on Mixer 1 which the Nucleus would follow then I hid that mixer and configured Mixers 2, 3, and 4 to display what I wanted and that worked fine.

I did try controlling Nuendo on all 3 DAW layers of the Nucleus which would allow me to bank through 16 tracks at a time when I switched DAW layers but I lost functionality on other controls like sends etc. so that wasn't a good idea.

I don't have any experience with those ASIO drivers.

P.S. I don't use the soundcard in Nucleus but I do use the external monitor function which allows me to have volume control over my second set of speakers. I've programmed 3 button on the Nucleus which allow me to switch my monitoring using Nuendo's Control Room.
John "Wheels" Hurlbut

Nuendo 10 + PT 10 & 11.Win 10 Pro PC, i9 12 Core CPU, 64 Gig Ram, Dangerous Source Monitor Controller, SSL Nucleus Console. Waves and UAD II Plug-ins etc. Adobe Creative Cloud.

User avatar
Outsounder
Member
Posts: 446
Joined: Sat Mar 19, 2011 8:36 pm
Contact:

Re: Anyone used an SSL Nucleus with Nuendo?

Post by Outsounder » Thu Mar 26, 2015 6:19 am

Thank you John, that's an interesting insight, did you have any of the new VCA faders in that template? Can't seem to find any info on word clock in the user guide, waiting to hear off SSL on that. What system do you have and what sound card? What's your experience of creating templates for controlling third party plugins such as Waves etc?

Much appreciated.
Main-Intel i7/Asus mobo/Gforce GPU/32gig ram. Secondary-Intel Q9950/Asus mobo/Radeon GPU/8gig ram.Win7 pro/Win10 pro, Cubase 9.5 Pro/Cubase 10.5 pro, Studio One 4 Pro, ACID, Ableton Live, SonicCore/Scope DSP Audio System, Presonus Sceptre S6 monitors. Avid Artist Mix/Control and Transport. Software includes NI Komplete 10, Halion 6, East West Play Libraries, Heavyocity Libraries, Sample Logic Libraries Best Service Libraries, Sonokinetic Libraries, 8Dio Libraries,Project Sam Libaries, Sound Iron Libraries,Melodyne Pro, Uberschall Elastic & Liquid Libraries etc etc.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests