Projects created in 5.54 Crashing when trying to open in 6.5

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Projects created in 5.54 Crashing when trying to open in 6.5

Post by Rotund » Sun Mar 22, 2015 8:28 pm

Thankfully I have Nuendo 5.5 installed and can open them there.
I haven't had time to do any investigating yet. Just glad they open in 5.5 for now.
Anyone else experience this?
I will investigate and send a support ticket when I have time.
Just wondering if anyone knows of a quick fix or some "in house" plugin that may be causing this.
I don't have time at the moment to remove all plugins and add them one by one.

These projects are audio based, no vsts. Just lots of audio tracks and plugins.
(Over 100 tracks in most cases)

Thanks
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

Formerly_Thonex
New Member
Posts: 26
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:23 pm
Contact:

Re: Projects created in 5.54 Crashing when trying to open in

Post by Formerly_Thonex » Tue Mar 24, 2015 5:32 pm

I'm getting this with N6.0.7 projects. Large projects with many tracks (700 in my case):

http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... 94&t=77446

Curious to see who else pipes in.

Mine has zero plugins... purely audio editing.

Cheers,

Andrew K
N7. Mac 2009 8 core, OS 10.9.5, 16GB ram, RME RAYDat, Antelope Isochrome WC, Lynx Aurora 16, Dangerous D-Box via AES-EBU

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Projects created in 5.54 Crashing when trying to open in

Post by Rotund » Tue Mar 24, 2015 9:18 pm

Formerly_Thonex wrote:I'm getting this with N6.0.7 projects. Large projects with many tracks (700 in my case):

http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... 94&t=77446

Curious to see who else pipes in.

Mine has zero plugins... purely audio editing.

Cheers,

Andrew K
Yea, I've seen this before. Can't remember what versions I was dealing with then though.
This just shouldn't happen. If a project opens in 5.5 fine, it should always open in 6.5 as well.

It is such a pain to open projects from previous versions.
You have to spend at least 10 minutes just setting up the new mixer so it makes sense again when you look at it. Also, I always have to load in my custom default color palette and then change the tracks colors to make sense as well.

How about a pop up option when opening old projects.
Something like:

Set mixer up from current template or use the old sessions info.
(This template could be created and saved for these situations.)

Use current default colors instead of the original project colors?

And anything else that would make it less time consuming
just to get the project looking like what you are used to. (Version 6.5)

Maybe the new "import session data" function will address this?
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

Formerly_Thonex
New Member
Posts: 26
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:23 pm
Contact:

Re: Projects created in 5.54 Crashing when trying to open in

Post by Formerly_Thonex » Tue Mar 24, 2015 9:53 pm

Yeah...

And I'm noticing a nasty bug (nasty as it would go un-noticed if batch exporting blind). I found that a N6.0.7 project with 8 channel Music (or Cine) surround routing loses it's surround mapping when opening it in N6.5. I think it might have something to do with the Nuendo Surround Delay plugin. Since Nuendo does not allow discrete mapping of multi-channel channels to other multi-channel channels (like mapping the (C)enter channel of an 8 channel to the Ls to another multi channel bus or output etc.) you have to use the Nuendo Surround Delay as a work-around.

I'm too busy working, but I'll upload a video and a project file when I get a chance. Something is messed up. I fact, I tried to create the 8 ch. surround in the 7.5 and was getting routing issues... so I went back to N6.0.7

Cheers,

Andrew K
N7. Mac 2009 8 core, OS 10.9.5, 16GB ram, RME RAYDat, Antelope Isochrome WC, Lynx Aurora 16, Dangerous D-Box via AES-EBU

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest