Key Command import

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
Dog and Pony
Member
Posts: 452
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:33 pm
Contact:

Key Command import

Post by Dog and Pony »

Nuendo 6.5.4 on Mac won't import a Key Commands file xml, only the alternate key commands file. This is happening on all our systems; when we click "import", the XML is greyed out when using the "import" button. Even at NAB, the Yamaha guys couldn't get their Windows system to import my Mac generated Key Commands XML. Anyone else experience this? Thanks!
5 systems with N8, N10, Nuage, Artist Series, Faderport 16, Windows 10, MacOSX 10.12 and many more toys.

User avatar
Chewy Papadopoulos
Member
Posts: 834
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:37 pm
Location: Santa Monica, CA
Contact:

Re: Key Command import

Post by Chewy Papadopoulos »

I had trouble with this when trying to import my prefs over to a Windows setup at a nearby Nuendo studio. This was back on version 5x, but it sounds like the issue remains!

Chewy
N10x, C8, Cubasis, Halion, UAD-2s (Quad PCI, Satellite & SOLO/Laptop), Fireface 800, UR-22, MC Control, MacPro 12 core 3.46GHz, 64 Gigs RAM OS 10.14.4; MacBook Pro 4 core, 16 Gigs, OS 10.13.6

twelvetwelve
Member
Posts: 927
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: Key Command import

Post by twelvetwelve »

Import key commands is for importing from much older versions of Nuendo - I'm surprised this function is still in there.

Save your key commands as a preset, copy the XML across to the other system, and load it from the drop-down selector.

-steve-
External Moderator
Posts: 9670
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Key Command import

Post by -steve- »

If you could find a file old enough Cubendo would be able to import it. That said, this function is supposed to be removed, or clarified in the future. (BON-8001)

Super confusing, since there actually is no option to import key command xml files, they have to be saved as presets and manually copied to the app data folder of the receiving installation.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
[safe mode] [cubase manual] [score editor manual]

User avatar
Rotund
Member
Posts: 619
Joined: Fri May 25, 2012 8:37 pm
Contact:

Re: Key Command import

Post by Rotund »

I always just thought it was broken...in actuality, this feature just doesn't really exist.
Sure glad I didn't waste more time then I did trying to get this to work.
Inboard:
Win7Pro 64Bit, i7 3770k, Gigabyte Z77-UHD5, 12gb Corsair (1600Mhz), Nuendo+Nek 6.5, Reaper 4.591, Samplitude Pro X2, Studio One 3.5, CD Architect 5.2, RME Raydat, UAD PCIe Quad+Duo.

Outboard:
Moog Model D (Vintage), Sub 37, Minitaur, Slim Phatty, DSI OB-6 Desktop, Prophet Rev2 8 Voice, Roland Integra 7, SE-02, Korg Prologue 16, Triton Le, Boss Dr. Rhythm DR-55, Sound Gizmo.

User avatar
Keyplayer
Senior Member
Posts: 1364
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:09 pm
Contact:

Re: Key Command import

Post by Keyplayer »

Okay, I copied the KC's into N7 and they showed up in the directory. But they only seem to be working from the QWERTY keyboard. When I push the same macro commands from my Xkeys module, nothing happens. :shock: Can anyone tell me what I need to do to get N7 to recognize the same command from the Xkeys device?
Nuendo 1.0 - 10 |VST Studio Connect Pro | Windows 10 Pro | Intel i9 - 9900K CPU @ 3.60 | 64-bit OS | 32GB of RAM |RME HDSPe RayDAT | NVIDIA GeForce GTX 750 Ti Video Card | Euphonix MC Control, 2 Mix & Transport | Xkeys | iConnectivity mi10 MIDI Interface | UAD-2 Octo Core with UAD-1 Legacy Ultra Pak | Isotope RX4 | Melodyne 3.2 | Voxengo Plugins | Real Guitar | B4 II | EZ Drummer | Drumagog 4 | Virtual Guitarist 2 | Korg, Roland, Kurzweil Synths | Apogee Big Ben | 32 Channel Panasonic DA-7 desk | Equator D5 (5.1) & Mackie 824 (St.) monitors | VS-1680 & 880 HDR's |

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests