N6.5 Stalls out when trying to open Windows Explorer

Post general topics related to Nuendo 6 here.
Post Reply
User avatar
Brain
Member
Posts: 282
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:55 pm
Location: Dallas
Contact:

N6.5 Stalls out when trying to open Windows Explorer

Post by Brain » Tue Nov 03, 2015 5:52 pm

So we take our track of Mixes...
Tell N6.5 to export AES-31 .adl file...
N6.5 locks up for at least 1 minute while the system is trying to open the "Windows Explorer" window to show you where the new .adl file was saved to.

Why ??? What is causing the communication delay.

We do not have this problem with N6.0 that is installed on the same Computer.

Any ideas ????

Thanks,
Brain
1.
N6.5.40, N6.0.7, WL 8.5.20
3.50gHz i7, Win-7_Pro
RME HDSPe-MADI
Motu Micro-lite
Timebase
Euphonix System-5

2.
N7.0.30, N6.5.40, N6.0.7
2.66 gHz Core2 Quad, XP SP-2
RME HDSP-MADI (primary)
SSL Alphalink MADI-SX, Mixpander-5 (backup)

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2450
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: N6.5 Stalls out when trying to open Windows Explorer

Post by Fredo » Tue Nov 03, 2015 6:03 pm

Probably an "old "path that the application wants to access.

Fredo

User avatar
Brain
Member
Posts: 282
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:55 pm
Location: Dallas
Contact:

Re: N6.5 Stalls out when trying to open Windows Explorer

Post by Brain » Tue Nov 03, 2015 6:11 pm

Fredo wrote:Probably an "old "path that the application wants to access.

Fredo
You may have to explain that in further detail.
I am not sure how to interpret your advise.

Thanks,
Brain
1.
N6.5.40, N6.0.7, WL 8.5.20
3.50gHz i7, Win-7_Pro
RME HDSPe-MADI
Motu Micro-lite
Timebase
Euphonix System-5

2.
N7.0.30, N6.5.40, N6.0.7
2.66 gHz Core2 Quad, XP SP-2
RME HDSP-MADI (primary)
SSL Alphalink MADI-SX, Mixpander-5 (backup)

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2450
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: N6.5 Stalls out when trying to open Windows Explorer

Post by Fredo » Wed Nov 04, 2015 8:25 am

Say you have -in this project- had a file, or saved a file to a share or disc which is not "connected" anymore to the system.
Upon opening the project, or upon opening the "save as/to" dialog box, the application is going to try to connect to the previous location. (Open any export audio mixdown box, and the path will be the last used)
If that path doesn't exist anymore, the OS will first try to find and connect to that path.
Only after a (long timeout) you will get the message "could not connect .." or something of that kind.

Fredo

Hugh
Member
Posts: 249
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:24 pm
Contact:

Re: N6.5 Stalls out when trying to open Windows Explorer

Post by Hugh » Wed Nov 04, 2015 5:43 pm

Hello,
Especially if it's a network connection the timeout can be long.
Hugh

User avatar
Brain
Member
Posts: 282
Joined: Tue Jan 04, 2011 7:55 pm
Location: Dallas
Contact:

Re: N6.5 Stalls out when trying to open Windows Explorer

Post by Brain » Wed Nov 04, 2015 6:02 pm

I see your points.

90% if the time I record Vocals to a project on our "B" system and then copy the project to our
"A" system where we clean it up and mix it. So if the WHOLE project is copied to a new drive, and it opened from that new location, and a LOT of work is done to the project in the new location and saved in the new location, then when I export an AES31 file (to the new location) and it takes a long time, then what is the explanation?

With Windows-7 I have clicked on a drive's icon and seen it spend a few minutes re-scanning the drive (for no reason that I can see). Perhaps this is the issue (only the scan is happening in a way that we cannot see it) ????

Still, we have not experienced this in N6.0 only in N6.5

??????????

Thanks,
Brain
1.
N6.5.40, N6.0.7, WL 8.5.20
3.50gHz i7, Win-7_Pro
RME HDSPe-MADI
Motu Micro-lite
Timebase
Euphonix System-5

2.
N7.0.30, N6.5.40, N6.0.7
2.66 gHz Core2 Quad, XP SP-2
RME HDSP-MADI (primary)
SSL Alphalink MADI-SX, Mixpander-5 (backup)

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest