AT2035 hiss *help!* [solved]

General discussions on songwriting, mixing, music business and other music related topics.
Post Reply
somdemercurio
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Apr 10, 2018 5:33 pm
Contact:

AT2035 hiss *help!* [solved]

Post by somdemercurio » Thu May 03, 2018 7:23 pm

First of all my setup:

AT2020
AT2035
Steinberg UR22

I bought this AT2035 second hand. When I turn on phantom power I get A LOT of hiss (or hum, idk the difference) it gets to the point that if I turn the mic gain all the way up the noise clips... I haven't returned it because it doesn't always happen. Sometimes I turn it on and everything is just fine. I have been trying restarting my computer several times until the noise is gone, but this is annoying! With my AT2020 I never get this problem.

I was wondering if there is any solution to this
Last edited by somdemercurio on Tue May 15, 2018 7:30 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3785
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: AT2035 hiss *help!*

Post by Prock » Fri May 04, 2018 9:55 pm

Eliminating the possibility of a bad cable... so, are you using the same cable and connection point on the UR for both mics?

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

somdemercurio
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Apr 10, 2018 5:33 pm
Contact:

Re: AT2035 hiss *help!*

Post by somdemercurio » Sat May 05, 2018 7:06 pm

Prock wrote:
Fri May 04, 2018 9:55 pm
Eliminating the possibility of a bad cable... so, are you using the same cable and connection point on the UR for both mics?

Regards. 8-)
Yes, same cable, same everything

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3785
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: AT2035 hiss *help!*

Post by Prock » Sat May 05, 2018 11:31 pm

If everything else is equal... it's a malfunctioning mic. I would make sure all the connector pins are clean. If they are and you still get a hum, I'd return it.

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

somdemercurio
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Apr 10, 2018 5:33 pm
Contact:

Re: AT2035 hiss *help!*

Post by somdemercurio » Tue May 15, 2018 7:29 pm

Prock wrote:
Sat May 05, 2018 11:31 pm
If everything else is equal... it's a malfunctioning mic. I would make sure all the connector pins are clean. If they are and you still get a hum, I'd return it.

Regards. 8-)
Problem solved!

The issue really was with the connection. Some minor adjustment in the mic port and maybe pushing the cable in a little bit harder and all is good. :D
(whew)

Thank you

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3785
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: AT2035 hiss *help!* [solved]

Post by Prock » Tue May 15, 2018 11:21 pm

Great. Now back to making music. ;)

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.0.40, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Post Reply

Return to “Steinberg Lounge”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests