Halion 6 and Hypersonic license question

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
Maas
Junior Member
Posts: 172
Joined: Thu Jun 16, 2011 7:29 pm
Contact:

Halion 6 and Hypersonic license question

Post by Maas » Tue Sep 10, 2019 12:30 pm

Hi, I run cubase 9.5 on main machine and elements on laptop. I have halion 6 and Hypersonic on my main machine and wondered if it would make sense to move the hypersonic license to soft license (if possible)on laptop as I think if you have Halion 6 you have same sound available?

any thoughts?
3770K, Asus P8Z77-V, 32GB, 120Gb SSD, 500GB SSD, 1TB HDD (7200)
Cubase 9.5 Pro Halion 6,Halion Sonic, Groove Agent 4, Omnisphere2.5, Neo Keys, Triebwerk, Hypnotic Dance,PadShop Pro,Korg VST Instruments, UR44, CMC 6 Pack,Ipad Air/Cubase iC Pro, Ultimate 10, S61mk2 Komplete Keyboard, S-EX1 Mic, TC Helicon Voiceworks Plus.

User avatar
Prock
Grand Senior Member
Posts: 3919
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Halion 6 and Hypersonic license question

Post by Prock » Thu Sep 12, 2019 3:47 pm

If I remember correctly, the license for Hypersonic was stored on a Steinberg USB eLicenser. If so, you will not be able to move the license from the USB dongle to a soft eLicense.

I suppose you could purchase a separate USB dongle and move the license to that. Then you could use Hypersonic on either computer by moving the dongle.

Regards 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 10.5.10, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: GSi VB3-II, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

Maas
Junior Member
Posts: 172
Joined: Thu Jun 16, 2011 7:29 pm
Contact:

Re: Halion 6 and Hypersonic license question

Post by Maas » Thu Sep 12, 2019 6:53 pm

Yes I think you are correct. I could purchase another dongle and move a few other steinberg plugins to use on laptop.
3770K, Asus P8Z77-V, 32GB, 120Gb SSD, 500GB SSD, 1TB HDD (7200)
Cubase 9.5 Pro Halion 6,Halion Sonic, Groove Agent 4, Omnisphere2.5, Neo Keys, Triebwerk, Hypnotic Dance,PadShop Pro,Korg VST Instruments, UR44, CMC 6 Pack,Ipad Air/Cubase iC Pro, Ultimate 10, S61mk2 Komplete Keyboard, S-EX1 Mic, TC Helicon Voiceworks Plus.

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests