UR-RT4 Help - Random Pulse/Glitch

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
User avatar
FuzzboxUK
Junior Member
Posts: 55
Joined: Thu Sep 19, 2013 6:51 pm
Location: UK
Contact:

UR-RT4 Help - Random Pulse/Glitch

Post by FuzzboxUK » Thu Nov 14, 2019 4:06 pm

Hi guys,
anyone out there who has an UR-RT4 unit? :?:

I have a random glitch happening on channel ONE of the unit. This occurs while idle with nothing plugged in, input gain at zero! :o It makes no difference if the Neve transformers are engaged or not. If I sit and watch input ONE it will glitch or rather pulse a couple of times a minute randomly. I have recorded it and can see that it is a full-scale input pulse leading to a negative going digital square wave of about 6 kHz and 10 kHz. The annoying thing is is that this is my replacement unit and the same thing has occurred! :x
Faulty batch maybe?

Anyone else had or having or know of anyone having the same problem?

I have the latest USB driver. I can record on the other channels with no issue.

Thanks for reading
Audiostation: Asus Prime Z390A Mainboard, Intel i7 Eight Core 9700 3.0Ghz (4.7Ghz Turbo) CPU, Windows 10 Home 64-Bit, 32GB DDR4 Ram , 2 x Crucial 1TB SSDs + 4 x 250 GB for libraries
DAW: Steinberg Cubase Pro 10.5
Audio & MIDI: UR-RT4, Komplete Kontrol 48
DAW Controller: CC121 & Editor Keys For Cubase
Control Room: Mackie BIG KNOB
Monitors : Genelec 8030A + 7050B, Logitech Z4, ACME and Waves nx with Reference 4

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests