How to use Arturia KeyLab 49 with Cubase 7.5?

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
distinct
New Member
Posts: 25
Joined: Mon Jan 10, 2011 1:03 pm
Contact:

How to use Arturia KeyLab 49 with Cubase 7.5?

Post by distinct » Thu May 29, 2014 4:08 pm

Hey guys,

I just got my new Arturia KeyLab 49 midi controller keyboard and everything works fine with the stand alone versions of th V-Collection plugins incl. AnalogLab.

But when using the KeyLab 49 within Cubase 7.5 all mappings of the pre-configured knobs and fader assignments from Arturia available in the stand alone versions of the plugins are gone.

What is the best practice to use the KeyLab 49 in Cubase 7.5? Is it necessary to configure a generic midi controller and programm each knob and fader individually? Or is there a smarter way to use this midi controller?

Thank you very much for your hints and tips!

Cheers,
distinst

stimpy77
New Member
Posts: 1
Joined: Sat Feb 19, 2011 3:08 pm
Contact:

Re: How to use Arturia KeyLab 49 with Cubase 7.5?

Post by stimpy77 » Mon Oct 27, 2014 8:42 am

"me too" :(
actually I just ordered the controller and haven't begun using it, but I'm trying to pre-prep by tracking down controller mappings etc .. anyone had luck with the pair (Cubase 7.5 + keylab)?

Ruedi
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Jan 10, 2015 5:44 pm
Contact:

Re: How to use Arturia KeyLab 49 with Cubase 7.5?

Post by Ruedi » Sat Jan 10, 2015 7:24 pm

Hi, for the Transport Window Functions do the following :

that works for Keylab 49 - 88 :


Open in Cubase Transport > Project Synchronization Setup > Machine Control Input section
Click "MMC Slave Active"
In MIDI TimeCode Source Section and select your Keylab Keyboard
MMC input : ALL MIDI Input
MMC Device ID : 127

Thats all

All other Cubase functions you can generate with the Generic Midi Device Manager

CU

Ruedi

jimmyhrivera
New Member
Posts: 4
Joined: Tue Aug 12, 2014 9:01 pm
Contact:

Re: How to use Arturia KeyLab 49 with Cubase 7.5?

Post by jimmyhrivera » Sun Jun 07, 2015 10:03 pm

Thanks ! I was looking everywhere for this. Is working with Cubase 8 Pro and Keylab 88.

Thanks very much.

User avatar
kimbo72
Junior Member
Posts: 113
Joined: Thu Jan 29, 2015 6:11 pm
Location: Rotterdam
Contact:

Re: How to use Arturia KeyLab 49 with Cubase 7.5?

Post by kimbo72 » Fri Sep 18, 2015 12:57 pm

Ruedi wrote:Hi, for the Transport Window Functions do the following :

that works for Keylab 49 - 88 :


Open in Cubase Transport > Project Synchronization Setup > Machine Control Input section
Click "MMC Slave Active"
In MIDI TimeCode Source Section and select your Keylab Keyboard
MMC input : ALL MIDI Input
MMC Device ID : 127

Thats all

All other Cubase functions you can generate with the Generic Midi Device Manager

CU

Ruedi
Hi Ruedi,

I cant set my MMC Device ID not to 127 it it goes up to 126 and than to all
Yamaha PSR-S970, Akai touch, NI komplete kontrol 61, Yamaha EZ-220.
Steinberg: Cubase 9, Halion 5, Halionsonic 2, Groove agent 4, Padshop pro, Hypnotic dance, Dark planet and Triebwerk.
Desktop I7 6950, 16 GB ram,MSI GTX 1080

boltzmann
New Member
Posts: 1
Joined: Fri Feb 01, 2019 6:40 pm
Contact:

Re: How to use Arturia KeyLab 49 with Cubase 7.5?

Post by boltzmann » Fri Feb 01, 2019 6:47 pm

Ruedi wrote:
Sat Jan 10, 2015 7:24 pm
Hi, for the Transport Window Functions do the following :

that works for Keylab 49 - 88 :


Open in Cubase Transport > Project Synchronization Setup > Machine Control Input section
Click "MMC Slave Active"
In MIDI TimeCode Source Section and select your Keylab Keyboard
MMC input : ALL MIDI Input
MMC Device ID : 127

Thats all

All other Cubase functions you can generate with the Generic Midi Device Manager

CU

Ruedi
Hi, and how do you manage to control the mixer?

Futurum Sonat
New Member
Posts: 1
Joined: Wed Jan 30, 2019 7:02 pm
Contact:

Re: How to use Arturia KeyLab 49 with Cubase 7.5?

Post by Futurum Sonat » Tue Aug 13, 2019 9:37 pm

Hmm i did all the same but doesn't work here.. What does the mmc output have to be? :?

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests