RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
User avatar
islandmusicpro
Member
Posts: 747
Joined: Wed May 29, 2013 6:41 pm
Location: Rotenburg an der Fulda, Germany
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by islandmusicpro » Thu Jun 04, 2015 2:54 am

For example. ;)
Cubase Pro 10, Windows 10
Synthogy Ivory 2, UAD2 Duo PCIe 9.1,
Superior Drummer 2, PLAY 5,
Kontakt 5, Ozone 7 Advanced
Sibelius 7.5.1, Dorico Pro 3
i7 3770K Gigabyte Z77-UD5H 32GB
http://www.yourmusic.pro

User avatar
monsterjazzlicks
Senior Member
Posts: 1412
Joined: Sat Nov 26, 2011 1:02 am
Location: Wirral
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by monsterjazzlicks » Thu Jun 04, 2015 11:31 pm

Hi again,

I have got as far as DOWNLOADING it to My Documents (took 2 x hours! lol).

So I should EXTRACT to the (default) folder location as in the screenshot below please:
Cub_Extract.jpg
Cub_Extract
(69.97 KiB) Not downloaded yet
Thank a lot,

Paul

User avatar
islandmusicpro
Member
Posts: 747
Joined: Wed May 29, 2013 6:41 pm
Location: Rotenburg an der Fulda, Germany
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by islandmusicpro » Fri Jun 05, 2015 1:54 pm

Yeah, extract to the same folder "Documents", install, and if all is well, delete the ZIP and just keep the extracted files. I keep everything I ever downloaded from SB and all plugins.
B.
Cubase Pro 10, Windows 10
Synthogy Ivory 2, UAD2 Duo PCIe 9.1,
Superior Drummer 2, PLAY 5,
Kontakt 5, Ozone 7 Advanced
Sibelius 7.5.1, Dorico Pro 3
i7 3770K Gigabyte Z77-UD5H 32GB
http://www.yourmusic.pro

User avatar
monsterjazzlicks
Senior Member
Posts: 1412
Joined: Sat Nov 26, 2011 1:02 am
Location: Wirral
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by monsterjazzlicks » Fri Jun 05, 2015 2:49 pm

Hi,

Thanks, I have done exactly that. It (the ZIP) OPENED this time so it obviously made a difference DOWNLOADING it to My Documents. I also took about 10 x SCREENSHOTS along the way.

That's as far as I have got so far . . .

Ta,

Paul

User avatar
monsterjazzlicks
Senior Member
Posts: 1412
Joined: Sat Nov 26, 2011 1:02 am
Location: Wirral
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by monsterjazzlicks » Fri Jun 05, 2015 9:33 pm

Benji,

Also DOWNLOADED the DRIVERS for my STEINBERG CI2+ (soundcard).

Fired it all up and it seems OK! I recorded a few bars of my DX21 synth and it played back etc:
Benji.jpg
Cub_Proj
(190.77 KiB) Not downloaded yet
From memory, the Win8 seems to OPEN CUBASE faster than before the recent changes. Will this be because of the SSD?

Also, boot-up and down is mega fast :)

If this is all correct, then I have some ADMINISTRATIVE settings to address next . . .

Best,

Paul

User avatar
islandmusicpro
Member
Posts: 747
Joined: Wed May 29, 2013 6:41 pm
Location: Rotenburg an der Fulda, Germany
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by islandmusicpro » Fri Jun 05, 2015 11:42 pm

Hallelujah!
Keep going!!
And:
monsterjazzlicks wrote:Will this be because of the SSD?
Yup.

B.
Cubase Pro 10, Windows 10
Synthogy Ivory 2, UAD2 Duo PCIe 9.1,
Superior Drummer 2, PLAY 5,
Kontakt 5, Ozone 7 Advanced
Sibelius 7.5.1, Dorico Pro 3
i7 3770K Gigabyte Z77-UD5H 32GB
http://www.yourmusic.pro

User avatar
monsterjazzlicks
Senior Member
Posts: 1412
Joined: Sat Nov 26, 2011 1:02 am
Location: Wirral
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by monsterjazzlicks » Fri Jun 05, 2015 11:51 pm

Hi,

I wish I had bought a bloody SSD years ago now!

Do you have a Win8? Or are you on Win7? I may have a couple of ADMIN questions. I Googled but am still a bit unsure (and don't want to mess anything up :shock: ).

Cheers,

Paul

User avatar
monsterjazzlicks
Senior Member
Posts: 1412
Joined: Sat Nov 26, 2011 1:02 am
Location: Wirral
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by monsterjazzlicks » Sat Jun 06, 2015 12:16 am

Hi,

I want to make myself the only ADMINISTRATOR and also have CUBASE (and all my other STEINBERG products) AUTOMATICALLY open/run AS ADMINISTRATOR. When this is set, the CUBASE shortcut icon(on the desktop) has a SHIELD ICON above it.

But it was 3 x months ago since I last set this and I can't remember how to do it!?

Please see screenshots below of PERMISSIONS boxes etc:
admin1.PNG
Ad_1
(20.52 KiB) Not downloaded yet
admin2.PNG
Ad_2
(17.18 KiB) Not downloaded yet
admin3.PNG
Ad_3
(17.76 KiB) Not downloaded yet
Thanks in advance,

Paul

User avatar
islandmusicpro
Member
Posts: 747
Joined: Wed May 29, 2013 6:41 pm
Location: Rotenburg an der Fulda, Germany
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by islandmusicpro » Sat Jun 06, 2015 7:56 pm

Paul, I wouldn't worry about the admin stuff, just run Cubase. Then again, can't you just check "Run as Admin" in the shortcut?
B.
Cubase Pro 10, Windows 10
Synthogy Ivory 2, UAD2 Duo PCIe 9.1,
Superior Drummer 2, PLAY 5,
Kontakt 5, Ozone 7 Advanced
Sibelius 7.5.1, Dorico Pro 3
i7 3770K Gigabyte Z77-UD5H 32GB
http://www.yourmusic.pro

User avatar
monsterjazzlicks
Senior Member
Posts: 1412
Joined: Sat Nov 26, 2011 1:02 am
Location: Wirral
Contact:

Re: RE : Artist 6 to Artist 8 (reinstallation?)

Post by monsterjazzlicks » Sat Jun 06, 2015 9:15 pm

Hi,

Yes, that does work of course. I was trying to just simply cut out the middle man in case I ever opened CUBASE without specifying AS ADMINISTRATOR.

Ta,

Paul

Locked

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest