Page 1 of 2

Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 9:00 pm
by andyp13
Reading this forum, It seems that VST connect doesn’t actually work yet Steinberg are still trying to sell it?
I was thinking about buying it but tried SE first (which doesn’t work) reading the posts here is quite frightening as it just doesn’t seem to work for anyone.....
Has anybody found a working alternative?

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 10:50 pm
by -steve-
Yes, I have used it (both SE and Pro) over the past few days, and have it working. I've not yet done a whole session, just testing functionality. As was indicated in your other thread, it's possible to have a mismatch of versions, I would try the latest Performer version and the latest Cubase Pro version on the engineer side.

If you want to test I'm happy to help, shoot me a pm.

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 10:56 pm
by andyp13
-steve- wrote:
Mon Mar 23, 2020 10:50 pm
Yes, I have used it (both SE and Pro) over the past few days, and have it working. I've not yet done a whole session, just testing functionality. As was indicated in your other thread, it's possible to have a mismatch of versions, I would try the latest Performer version and the latest Cubase Pro version on the engineer side.

If you want to test I'm happy to help.
Hi Steve, that would be great.. Im trying to test it myself with VST Connect SE on my PC and VST Performer on my MacBook they see each others names and the Performer lights up etc but Connect remains grayed out and lifeless.

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 10:57 pm
by -steve-
Are you using the Id login or the Steinberg.net login?

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 10:59 pm
by andyp13
Im using my steinberg login details

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:03 pm
by -steve-
Try using the Id login instead to connect your computers, and they also have to be on separate networks for SE to work. But there's a VST Connect Pro trial available.

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:06 pm
by andyp13
Not sure what you mean by ID Log in?

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:09 pm
by andyp13
OK I click the 'ID' box put in my user name and I get a number

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:10 pm
by -steve-
Then you send that number to person running Performer

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:18 pm
by -steve-
What version of Cubase are you running?

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:19 pm
by andyp13
Got Somebody tried to connect to you, but uses an incompatible version

Im runing 10.5

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:20 pm
by -steve-
Got Somebody tried to connect to you, but uses an incompatible version
Yes, i saw the dialog.

The exact version number. 10.5.12?

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:21 pm
by andyp13
10.5.0 Build 68

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:24 pm
by -steve-
Update to the latest version, we can't test otherwise.

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:26 pm
by andyp13
doing it now

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:41 pm
by andyp13
I have lights - i can hear you :-)

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Mon Mar 23, 2020 11:49 pm
by -steve-
We got it working. Main thing was the OP had to update to the latest Cubase Pro release.

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Tue Mar 24, 2020 2:36 pm
by musicullum
great, good to know!

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Tue Mar 24, 2020 3:49 pm
by andyp13
I can now connect but cant record :-( I know its something I need to do at my end, is there a simple setup guide I can access?

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Tue Mar 24, 2020 5:34 pm
by -steve-
You gotta read this carefully: http://connectvst.com

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Tue Mar 24, 2020 5:35 pm
by musicullum
check https://connectvst.com. What is "my end"? In Cubase or Nuendo, access VST Cloud/VST Connect/Create Performer Track, set it to record and you should be fine.

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Wed Mar 25, 2020 10:58 am
by musicullum

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Sat Mar 28, 2020 8:19 am
by fuzzydude
-steve- wrote:
Mon Mar 23, 2020 11:49 pm
We got it working. Main thing was the OP had to update to the latest Cubase Pro release.
Does the latest vst connect pro work successfully in the latest version of nuendo (just released)?

I installed the new version of vst connect pro, currently running nuendo 10.2.20. In a new session it freezes and also getting blank gui when I close and reopen the plugin. The the performer, monitor and cue plugins in the session also have blank gui’s.

Note. I can successfully connect to a remote artist during trial just cannot proceed due to the regular freezes and blank gui issue.

Both myself and performer are using the latest beta release 4.0.40.180.

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Sat Mar 28, 2020 10:22 am
by Puma0382
No mention of Nuendo support on the website

Re: Has anybody actually used VST connect

Posted: Sat Mar 28, 2020 10:26 am
by fuzzydude
Puma0382 wrote:
Sat Mar 28, 2020 10:22 am
No mention of Nuendo support on the website...
I know, hence the question. I do believe we're on the radar as its an option within Nuendo and I know they are working on the ADR function (Nunedo only) for VSTConnect Pro. Thanks