VST Connect working well, but HD transfer is blank

All topics on the VST Connect products and Studio Pass
Post Reply
pondwalden
Junior Member
Posts: 141
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:23 am
Contact:

VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by pondwalden » Wed Mar 25, 2020 10:32 pm

Got VST Connect Pro figured out and working well with a remote musician today.
Could talk back and forth.
Session played and recorded in sync.
Was able to even do punches (with a strange, but not show stopping caveat)

However!!! when I press the 'Get HD Files' button, the transfer goes smooth and all the files in my session are replaced BUT...they are all blank!

We were so excited to have a Corona-solution, only to be tripped up at the finish line.

Anyone else getting VST Connect to work correctly?

-steve-
External Moderator
Posts: 9363
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by -steve- » Thu Mar 26, 2020 12:48 am

Yes, I just did a session and was able to download the HD files by clicking the button. They now reside in the project's Audio folder with names like Audio 01_11_(HD).wav, and they have the expected recordings in them. Sorry I can't be of any help beyond saying "worked for me"
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 gb | hp spectre x360 2018 | 16 Gb | macbook Pro 2011, 10.13.6 | 8 gb

pondwalden
Junior Member
Posts: 141
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:23 am
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by pondwalden » Thu Mar 26, 2020 12:54 am

alright, well. Good to know that it works for some. We'll keep trying to figure it out here.

pondwalden
Junior Member
Posts: 141
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:23 am
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by pondwalden » Thu Mar 26, 2020 1:00 am

Steve, what version of VST Connect are you having success with? Are you using the "Pre Release" 4.0.30?

-steve-
External Moderator
Posts: 9363
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by -steve- » Thu Mar 26, 2020 1:04 am

4.0.40.180 from the link musicullum posted: viewtopic.php?p=974897#p974897

Lemme know if you want to connect to troubleshoot. I'm just getting my head around all this, and the MTC control looks like enormous fun. More time spent using will only better my skill.

I have a Mac and PC, but I don't have Logic on the Mac.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 gb | hp spectre x360 2018 | 16 Gb | macbook Pro 2011, 10.13.6 | 8 gb

Puma0382
Senior Member
Posts: 1873
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by Puma0382 » Thu Mar 26, 2020 12:13 pm

MTC is still a little broken though steve..?
viewtopic.php?p=975356#p975356

(Not exactly clear what is meant by 'current version' - the 4.0.3.103 or the 4.0.40.180 - the latter is not an official release yet either, is it.? Still beta..? There'll be another build that is the final, official release..?)

Am keeping an eye on all this, in these strange times... ;)
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5.12, WaveLab Pro v10.0.20, Studio One v4.6.1, Dorico Elements v3.1, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

User avatar
Spork
Moderator
Posts: 268
Joined: Mon Nov 18, 2013 12:20 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by Spork » Thu Mar 26, 2020 2:10 pm

... 4.0.40.180 is the upcoming official release version. It will be coming soon to the Steinberg and Support site. It is not so easy to get everything up and running in these times. That's why we've decided to upload the installers to connectvst.com

See you,
Michael.
Michael Spork, Developer
Hamburg, Germany

Puma0382
Senior Member
Posts: 1873
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by Puma0382 » Thu Mar 26, 2020 2:17 pm

Spork wrote:
Thu Mar 26, 2020 2:10 pm
... 4.0.40.180 is the upcoming official release version. It will be coming soon to the Steinberg and Support site. It is not so easy to get everything up and running in these times. That's why we've decided to upload the installers to connectvst.com

See you,
Michael.
Got you. Understood. Thanks for responding and your attention on this release. ;)
Last edited by Puma0382 on Sat Mar 28, 2020 10:06 am, edited 1 time in total.
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5.12, WaveLab Pro v10.0.20, Studio One v4.6.1, Dorico Elements v3.1, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

-steve-
External Moderator
Posts: 9363
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by -steve- » Sat Mar 28, 2020 2:29 am

Spork wrote:
Thu Mar 26, 2020 2:10 pm
... 4.0.40.180 is the upcoming official release version. It will be coming soon to the Steinberg and Support site. It is not so easy to get everything up and running in these times. That's why we've decided to upload the installers to connectvst.com

See you,
Michael.
and thank you guys for making that happen! I did another session to day, and I'm using it for teaching my (violin) students online.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 gb | hp spectre x360 2018 | 16 Gb | macbook Pro 2011, 10.13.6 | 8 gb

User avatar
fuzzydude
Member
Posts: 388
Joined: Sat Jan 22, 2011 5:21 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by fuzzydude » Sat Mar 28, 2020 8:29 am

-steve- wrote:
Thu Mar 26, 2020 1:04 am
4.0.40.180 from the link musicullum posted: viewtopic.php?p=974897#p974897

Lemme know if you want to connect to troubleshoot. I'm just getting my head around all this, and the MTC control looks like enormous fun. More time spent using will only better my skill.

I have a Mac and PC, but I don't have Logic on the Mac.
Hi steve, just pm’d you
Comps+OS: Macbook Pro's 10.13.6 I PC's - i7's - M2's - SSD's I Win10 Pro x64 (V-1903) I Nuendo 10 | Cubase Pro 10 I Wavelab 9.5 Pro

pondwalden
Junior Member
Posts: 141
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:23 am
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by pondwalden » Tue Mar 31, 2020 1:26 am

Ended up trying it with 2 other musicians at 2 different studios. Same issue. Everything works fine till I hit the HD Transfer and then VST Connect replaces the compressed files in my session with blank audio.

Not sure what I'm doing wrong. I'll hit you up sometime next week Steve.

-steve-
External Moderator
Posts: 9363
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by -steve- » Tue Mar 31, 2020 2:37 am

You might not be doing anything wrong. Are you on 4.0.40.180? There is a new update coming very soon, like days, if what I heard is correct.
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 gb | hp spectre x360 2018 | 16 Gb | macbook Pro 2011, 10.13.6 | 8 gb

pondwalden
Junior Member
Posts: 141
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:23 am
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by pondwalden » Tue Mar 31, 2020 7:42 pm

I wasn't initially on 4.0.40.180, but after your post about it, dl'd it and tried with the same results.
What OS is your host (Cubase + VST Connect) computer rig?

-steve-
External Moderator
Posts: 9363
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by -steve- » Tue Mar 31, 2020 9:02 pm

Win10
independent manufacturer rep (not a Steinberg employee)
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 gb | hp spectre x360 2018 | 16 Gb | macbook Pro 2011, 10.13.6 | 8 gb

pondwalden
Junior Member
Posts: 141
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:23 am
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by pondwalden » Wed Apr 01, 2020 1:36 am

I wonder if MacOS is the issue. I've tried all these configurations with the below mentions results with VST Connect 4.0.40.180:
Host=Cubase computer with VST Connect Pro
Slave=Remote computer with VST Connect Performer and Logic running video syncing from the MTC out from VST Connect Performer via IAC MIDI driver.

(Host- 2019 MacPro-Catalina) (Slave - 2014 Mac Mini-High Sierra)
-Connected and sync'd fine.
-Session and recording ran as expected, but when the get HD Audio button was pushed, files on host were replaced with blank audio
-MTC on Slave caused Logic (running video) to jam.

(Host- 2019 MacPro-Catalina) (Slave - 2015 MacBookPro-High Sierra)
-Connected and sync'd fine.
-Session and recording ran as expected, but when the get HD Audio button was pushed, files on host were replaced with blank audio
-MTC on Slave caused Logic (running video) to jam.

(Host - 2019 MAcPro Catalina) (Slave - 2019 MacPro-Catalina)
-Connected and sync'd fine.
-Session and recording ran as expected, but when the get HD Audio button was pushed, files on host were replaced with blank audio
-MTC on Slave synced to Logic as expected and transport was controlled, but Logic played 1.33.13.00 out of sync with Cubase session.

(Host - 2013 MacPro-Mojave) (Slave - 2019 MacPro-Catalina)
-Connected and sync'd fine.
-Session and recording ran as expected, but when the get HD Audio button was pushed, files on host were replaced with blank audio
-MTC on Slave synced to Logic as expected and transport was controlled, but Logic played 1.33.13.00 out of sync with Cubase session.

As a side note, I tried opening VST Connect Performer on 3 different 2013 MacPros with Mojave. It crashes on open on every one. Seems like 4.0.40.180 does not like Mojave.

User avatar
Spork
Moderator
Posts: 268
Joined: Mon Nov 18, 2013 12:20 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by Spork » Wed Apr 01, 2020 10:57 am

pondwalden wrote:
Wed Apr 01, 2020 1:36 am
As a side note, I tried opening VST Connect Performer on 3 different 2013 MacPros with Mojave. It crashes on open on every one. Seems like 4.0.40.180 does not like Mojave.
.. did it simple crash away or did you get a crash log? I need this log file. Can you please send it to me? m.spork (at) steinberg.de

Thanx,
Michael.
Michael Spork, Developer
Hamburg, Germany

pondwalden
Junior Member
Posts: 141
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:23 am
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by pondwalden » Thu Apr 02, 2020 10:43 pm

Spork wrote:
Wed Apr 01, 2020 10:57 am
pondwalden wrote:
Wed Apr 01, 2020 1:36 am
As a side note, I tried opening VST Connect Performer on 3 different 2013 MacPros with Mojave. It crashes on open on every one. Seems like 4.0.40.180 does not like Mojave.
.. did it simple crash away or did you get a crash log? I need this log file. Can you please send it to me? m.spork (at) steinberg.de

Thanx,
Michael.
emailed to you. Let me know what you find.

cubaseuser1979
New Member
Posts: 21
Joined: Sun May 19, 2019 7:59 am
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by cubaseuser1979 » Fri Apr 03, 2020 8:10 am

I keep getting incompatible version error message on all these new versions of VST connect with Cubase 10.5.12 and the only version that works for me is 3.0.40 from 2016. Is this a known problem or is 4.0.40 supposed to be working on this version of cubase??

dr
Member
Posts: 483
Joined: Sat Dec 25, 2010 11:43 am
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by dr » Fri Apr 03, 2020 9:08 am

4.0.40 is not the latest version

try the versions here

https://connectvst.com/

User avatar
musicullum
Member
Posts: 793
Joined: Wed Dec 05, 2012 7:31 pm
Contact:

Re: VST Connect working well, but HD transfer is blank

Post by musicullum » Fri Apr 03, 2020 11:34 am

You need the same version 'range' on both sides. Not necessaryly exactly the same version (4.0.41 will work fine with 4.0.40 on the other side). The main version 'jump' to watch out for is 4.0.20 delivered with Cubase, this will not co-operate with the new 4.0.4x Performer.
musi

Post Reply

Return to “VST Connect”

Who is online

Users browsing this forum: andyp13, mancave and 5 guests