VST Connect Pro Latency issue on recording

All topics on the VST Connect products and Studio Pass
Post Reply
Pristudio
New Member
Posts: 48
Joined: Wed Feb 09, 2011 11:58 am
Contact:

VST Connect Pro Latency issue on recording

Post by Pristudio » Sun Jul 19, 2015 5:11 pm

Hello everyone,
just a quick question. I'm getting ready for an online session but my test shows a latency with the player's side.
To make sure I tried with a person online and over the LAN in my studio with two computer and I had the same results.
Both times I had a latency of the recorded files, somewhere around 300 ms.
I'm using Win 7/64 bit, Cubase Pro 8.0.20 32 bit and VST Connect Pro 3.0.40
I followed the instructions found in the manual but nothing has changed so far.
I read an old topic
http://www.steinberg.net/forums/viewtop ... 21&t=53130
and looks like someone solved the problem by working on the performer buffer size.
Since it's referred to an older version, is this still a way to go?
Anyone else has similar problem?
Thanks a lot for your help, I have this deadline getting closer!
Roberto Priori

john1192
Junior Member
Posts: 119
Joined: Mon Apr 29, 2013 5:43 am
Contact:

Re: VST Connect Pro Latency issue on recording

Post by john1192 » Mon Jul 20, 2015 5:15 pm

you can try the buffer sizes on the performer side .. sure .. are you saying you have a latency in listening or in recorded material after the fact ??
macpro 3.33ghz - 6-core 24gigs MacOS 10.9.5 / macbook pro 2.5ghz - quad-core 16gigs MacOS 10.10.2 / Cubase Pro 8.0.10.427 / PT11.3.1 / Aurora 16 & AES16e-SRC Card

Pristudio
New Member
Posts: 48
Joined: Wed Feb 09, 2011 11:58 am
Contact:

Re: VST Connect Pro Latency issue on recording

Post by Pristudio » Tue Jul 21, 2015 7:30 am

Hi John1192, thanks.
Yes, the recorded material is out of place, and seems to suffer the same latency as in listening.
Shouldn't the recording be sample accurate???

john1192
Junior Member
Posts: 119
Joined: Mon Apr 29, 2013 5:43 am
Contact:

Re: VST Connect Pro Latency issue on recording

Post by john1192 » Tue Jul 21, 2015 3:58 pm

yes ... the recording should be accurate .. i hate to hear this kind of thing .. gives me no confidence in VST ..
macpro 3.33ghz - 6-core 24gigs MacOS 10.9.5 / macbook pro 2.5ghz - quad-core 16gigs MacOS 10.10.2 / Cubase Pro 8.0.10.427 / PT11.3.1 / Aurora 16 & AES16e-SRC Card

User avatar
musicullum
Member
Posts: 518
Joined: Wed Dec 05, 2012 7:31 pm
Contact:

Re: VST Connect Pro Latency issue on recording

Post by musicullum » Mon Aug 03, 2015 6:08 pm

john1192 wrote:yes ... the recording should be accurate .. i hate to hear this kind of thing .. gives me no confidence in VST ..
We didn't have any issues of this kind anymore. It is sample accurate regardless of buffer settings.
Make sure to have "Rehearsal" deactivated.
Try to deactivate ASIO Guard (Devices/Device Setup/VST Audio System).
If that doesn't help, we need more details.
musi

Pristudio
New Member
Posts: 48
Joined: Wed Feb 09, 2011 11:58 am
Contact:

Re: VST Connect Pro Latency issue on recording

Post by Pristudio » Sun Aug 09, 2015 9:12 am

musicullum wrote: We didn't have any issues of this kind anymore. It is sample accurate regardless of buffer settings.
Make sure to have "Rehearsal" deactivated.
Try to deactivate ASIO Guard (Devices/Device Setup/VST Audio System).
If that doesn't help, we need more details.
Thanks for your answers.

I tried both with no success, I'll try to get more precise infos and I'll get in touch again.

Roberto

nevaprod
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Nov 29, 2017 2:13 pm
Contact:

Re: VST Connect Pro Latency issue on recording

Post by nevaprod » Wed Nov 29, 2017 2:30 pm

Hi, have you solved the problem of latency ?

Post Reply

Return to “VST Connect”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest