How to create a Mono Performer Track?

All topics on the VST Connect products and Studio Pass
Post Reply
User avatar
sowingtheseeds
New Member
Posts: 16
Joined: Tue Mar 29, 2016 1:21 am
Contact:

How to create a Mono Performer Track?

Post by sowingtheseeds » Fri Jul 15, 2016 3:08 pm

When I create a Performer track in Cubase 8.5.20 in the VST menu Create Performer Track, a Stereo Track is created but what I need is a Mono track. I understand how the assign a mono input to a track, but the stereo track only indicates one side of the track, i.e. left or right. How do I create a Mono Performer Track?

Thank you in advance.

User avatar
sowingtheseeds
New Member
Posts: 16
Joined: Tue Mar 29, 2016 1:21 am
Contact:

Re: How to create a Mono Performer Track?

Post by sowingtheseeds » Wed Jul 20, 2016 12:37 pm

well this has been out here for 5 days and no response ... is this a new one for Steinberg support team?

What the abbreviated manual says does not jive with what actually happens.. By default, Connect Pro creates a stereo performer track... even if you set the Performers individual channels to mono.

User avatar
musicullum
Member
Posts: 524
Joined: Wed Dec 05, 2012 7:31 pm
Contact:

Re: How to create a Mono Performer Track?

Post by musicullum » Wed Jul 20, 2016 5:04 pm

sowingtheseeds wrote:well this has been out here for 5 days and no response ... is this a new one for Steinberg support team?

What the abbreviated manual says does not jive with what actually happens.. By default, Connect Pro creates a stereo performer track... even if you set the Performers individual channels to mono.
sorry, got a notification about a new post only today.
If you are desperate for mono, you can split channels after recording, or remove the VST Connect Stereo Input Channel, create a Mono Input Channel (all in Devices/VST Connections/Inputs tab), and insert the VST Connect plugin there so that further Performer recordings will be mono.
musi

User avatar
sowingtheseeds
New Member
Posts: 16
Joined: Tue Mar 29, 2016 1:21 am
Contact:

Re: How to create a Mono Performer Track?

Post by sowingtheseeds » Sat Jul 23, 2016 11:17 pm

"create a Mono Input Channel (all in Devices/VST Connections/Inputs tab), and insert the VST Connect plugin there so that further Performer recordings will be mono."

Excellent! Thank you!

Post Reply

Return to “VST Connect”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest