weirdness with track presets

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
dave007
Junior Member
Posts: 61
Joined: Wed Apr 15, 2015 6:22 pm
Contact:

weirdness with track presets

Post by dave007 » Wed Nov 09, 2016 6:39 am

hello all,

i've been trying to economise time by using track presets, but they don't seem to work in all cases. i'm able to save a track as a track preset, i can see the saved preset in my list of presets when i go to apply the preset to a track later on, but the pop-up menu option to create a new track from a preset doesn't seem to work. i know that sounds a bit vague, but really, that's it -- nothing happens. i'm presented with the menu of saved presets, but when i select one of them no track is created.

has anyone encountered this problem ?
is there a work-around ?

thanks.
Cubase 8.0.40 - Windows 7 SP1 Enterprise x64 - Intel i7 3770k - 24gb RAM - FireFace 800

Martin.Jirsak
Grand Master
Posts: 9914
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: weirdness with track presets

Post by Martin.Jirsak » Wed Nov 09, 2016 9:38 am

Hi,

Where do you expect this pop-up menu? Can you add an empty track (the same kind) and then load the preset? Can you drag-and-drop the Track Preset from MediaBay to the project?
Martin Jirsak
http://www.cubase-training.com/EN/

Cubase Pro (last officially supported version all the time)

dave007
Junior Member
Posts: 61
Joined: Wed Apr 15, 2015 6:22 pm
Contact:

Re: weirdness with track presets

Post by dave007 » Sun Oct 15, 2017 5:26 pm

sorry for the late reply, this one really slipped through the cracks ! :?
Martin.Jirsak wrote:
Wed Nov 09, 2016 9:38 am
Where do you expect this pop-up menu?
when i right-click on an empty part of the track headers in the main window, a pop-up appears offering a number of different ways to add tracks. one of these is 'add track using track preset'. i do this and a new pop-up appears, labeled 'choose track preset'. i select one of my exported presets appearing in the 'results' part of the window on the right, and click the 'add track' button. the pop-up disappears, but no track is added.
Martin.Jirsak wrote:
Wed Nov 09, 2016 9:38 am
Can you add an empty track (the same kind) and then load the preset?
yes, that works.
Martin.Jirsak wrote:
Wed Nov 09, 2016 9:38 am
Can you drag-and-drop the Track Preset from MediaBay to the project?
no track presets appear in my media bay -- not any that i've exported, nor any supplied w/cubase.

so i guess the 'correct' approach would be to ignore the 'add track using track preset' option [which appears to be bugged] and add a preset track as a 2-step process [add track, then apply preset].

thanks for your help, martin. :)
Cubase 8.0.40 - Windows 7 SP1 Enterprise x64 - Intel i7 3770k - 24gb RAM - FireFace 800

Martin.Jirsak
Grand Master
Posts: 9914
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: weirdness with track presets

Post by Martin.Jirsak » Mon Oct 16, 2017 11:43 am

Hi,

I just tried on my side with Cubase 8 and Cubase 9 and it works to me here. Do you have the same issue with factory presets? What kind of track is it? I tried Audio. Could you try in Safe Start Mode?
Martin Jirsak
http://www.cubase-training.com/EN/

Cubase Pro (last officially supported version all the time)

dave007
Junior Member
Posts: 61
Joined: Wed Apr 15, 2015 6:22 pm
Contact:

Re: weirdness with track presets

Post by dave007 » Tue Oct 31, 2017 7:53 am

Martin.Jirsak wrote:
Mon Oct 16, 2017 11:43 am
Do you have the same issue with factory presets?
it seems to happen only with presets i've saved with 'save track preset'.
Martin.Jirsak wrote:
Mon Oct 16, 2017 11:43 am
What kind of track is it? I tried Audio.
i've now tried it w/all the different types of presets i've saved. when i try to add an audio track or a vst track, it works fine. when i try to add an fx buss or a group track, nothing happens.
Martin.Jirsak wrote:
Mon Oct 16, 2017 11:43 am
Could you try in Safe Start Mode?
still nothing happens.
Cubase 8.0.40 - Windows 7 SP1 Enterprise x64 - Intel i7 3770k - 24gb RAM - FireFace 800

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests