No Preview Sound Playing

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply
lordslumber
New Member
Posts: 4
Joined: Sat Feb 21, 2015 6:40 pm
Contact:

No Preview Sound Playing

Post by lordslumber » Wed Feb 25, 2015 5:42 pm

Hi guys, having an issue with Cubase 8 preview function. I can't hear any preview sounds for effect processing or audio sample clips etc. Everything else works sound wise just fine. Just the preview function.

Any help would be greatly appreciated. Thanks.

charliewonder7
Junior Member
Posts: 92
Joined: Wed Feb 16, 2011 1:07 am
Contact:

Re: No Preview Sound Playing

Post by charliewonder7 » Thu Feb 26, 2015 3:55 am

Are you using the "control room feature?"

Press F4 (vst connections) , click on the "studio" tab all the way on the right. If you have it enabled, then you need to connect your monitors there. Not under outputs.

That might be what it is... I had that issue a while back
Mac Pro 2010, 3.33Ghz, 32g RAM - Aurora 16, AES PCI-e,
Cubase 8 - OSX 10,8.5 & 10.10.1

pumafred
Junior Member
Posts: 160
Joined: Thu Sep 27, 2012 10:20 pm
Contact:

Re: No Preview Sound Playing

Post by pumafred » Thu Feb 26, 2015 4:58 pm

charliewonder7 wrote:Are you using the "control room feature?"

Press F4 (vst connections) , click on the "studio" tab all the way on the right. If you have it enabled, then you need to connect your monitors there. Not under outputs.

That might be what it is... I had that issue a while back
+1
Cubase Pro 9 | Windows 10 Pro 16gb i7-3770 64-bit | RME Fireface UCX | Nektar Panorama P1 | Akai Pro Advance 49 | Other Steinberg products: Halion Sonic 2 & Padshop Pro

lordslumber
New Member
Posts: 4
Joined: Sat Feb 21, 2015 6:40 pm
Contact:

Re: No Preview Sound Playing

Post by lordslumber » Thu Feb 26, 2015 8:12 pm

Thanks Charlie (assuming name)

Thats exactly what it was, corrected and working fine. Appreciate the help a lot! :)

Laserkraft
Junior Member
Posts: 155
Joined: Sun Feb 08, 2015 12:50 am
Contact:

Re: No Preview Sound Playing

Post by Laserkraft » Fri Feb 27, 2015 7:02 pm

Can you leave Control Room Active and have it act as it is supposed to, whilst still being able to prelisten Mediabay stuff on your main speakers? (Still on Artist, here)
C 9.5 / Win 10 Custom PC / OS X MacBook Pro

procubaser
New Member
Posts: 3
Joined: Sun Jan 25, 2015 7:11 pm
Contact:

Re: No Preview Sound Playing

Post by procubaser » Sat Jun 24, 2017 5:24 pm

charliewonder7 wrote:Are you using the "control room feature?"

Press F4 (vst connections) , click on the "studio" tab all the way on the right. If you have it enabled, then you need to connect your monitors there. Not under outputs.

That might be what it is... I had that issue a while back
hi
by doing what is written above the Media bay Problem is solved but then i cant hear my metronorm click

User avatar
Parrotspain
Member
Posts: 536
Joined: Fri Jan 28, 2011 6:28 pm
Contact:

Re: No Preview Sound Playing

Post by Parrotspain » Sat Jun 24, 2017 7:50 pm

If memory serves, the metronome has a separate on/off switch in the Control Room tab. This isn't the same as the one on the Transport bar, though it's ultimately controlled from there or from keyboard shortcut c.
Cubase 9.5.3

System 1: AMD FX 8320 8 core 16Gb Win10 64, Biostar A960D+
Softube Console 1 Mk2, TC Powercore, Faderport
System 2: AMD FX 8350 8 core 16Gb Win 7 64, Asus M5 A97
TC Powercore, Faderport

steinberganola
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Feb 13, 2018 4:11 am
Contact:

Re: No Preview Sound Playing

Post by steinberganola » Tue Feb 13, 2018 4:22 am

procubaser wrote:
Sat Jun 24, 2017 5:24 pm
charliewonder7 wrote:Are you using the "control room feature?"

Press F4 (vst connections) , click on the "studio" tab all the way on the right. If you have it enabled, then you need to connect your monitors there. Not under outputs.

That might be what it is... I had that issue a while back
hi
by doing what is written above the Media bay Problem is solved but then i cant hear my metronorm click
Thanks a lot. It worked just fine.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests