Audio export - how often does it not show progress for you?

Post general topics related to Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 here.
Post Reply

Audio export - how often does it not show progress for you?

100% of the time
5
20%
90% of the time
4
16%
50% of the time
5
20%
10% of the time
2
8%
0% of the time
9
36%
 
Total votes: 25

barryfell
Member
Posts: 283
Joined: Wed Dec 10, 2014 7:41 pm
Contact:

Audio export - how often does it not show progress for you?

Post by barryfell » Sat Jan 16, 2016 10:16 pm

I have a semi-annoying issue in that audio export progress bar rarely works. Most of the time it will stay stuck at 0%, even though it is rendering and after a few minutes the mixdown will complete. (Most of the time, which is why it's annoying when it doesn't)

I've noticed this issue tends to happen more if the ASIO load is high.

Can you please vote to say how often it happens to you?

Feel free to mention conditions when it does and doesn't.

Thanks
Windows 10 / Cubase Pro 9.5 x64

Lee Batchelor
Junior Member
Posts: 128
Joined: Sat Mar 07, 2015 10:02 pm
Location: Port Hope, Ont. Canada
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for y

Post by Lee Batchelor » Sat Jan 16, 2016 10:30 pm

Hi Barry,

I have always seen the progress bar during audio export. My system is an AUSU, Quad Core running Windows 7 Pro. Hope this helps.

- Lee
Windows 10 Home, Acer 3.6 GHz, Quad 64 bit, 500 GB SSD, 128 GB SSD, 3 TB HDD, 16 GB RAM.
Yamaha Genos, SoundCraft EFX12 mixer, Yamaha HS8 studio monitors, Cubase Artist 8, UR44 sound interface.

Jazzhands
New Member
Posts: 19
Joined: Fri Apr 11, 2014 7:17 pm
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for y

Post by Jazzhands » Sat Jan 16, 2016 11:26 pm

Almost never, if it's a short piece of audio. More often if it's a longer (over a minute) piece.

User avatar
HughH
Member
Posts: 574
Joined: Mon Jan 24, 2011 4:53 pm
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for y

Post by HughH » Sat Jan 16, 2016 11:47 pm

I've only done a few exports in 8.5 - but the progress bar has never worked.

With past versions it sometimes did not work.
But with all - including 8.5 - it has never failed to export.
So I just let it sit there. Not a big issue for me.

Hugh
Cubase Pro 9.5 64 Bit
i7 5820 Asus x99 Deluxe 64 Gig Win 10 Home (1703), Dual Monitors
i7 920 Asus P6T 12G Win 7 Slave Machine #1
i7 Sony VAIO Laptop 8G Win 7 Slave#2/Remote Machine
MCU Pro plus 2 Extenders (24 Chn)
X-Touch Compact for various stuff
Blackmagic Decklink Studio w/27" Monitor
VEP6
RME Digiface PCIe for All
UR22 for portability

User avatar
Prock
Senior Member
Posts: 2659
Joined: Sat Jan 05, 2013 4:22 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for y

Post by Prock » Sun Jan 17, 2016 12:59 am

It always works fine for me.

Regards. 8-)
PRock Studio

DAW: Cubase Pro 9.5.30, OS: Win 10 Pro x64, CPU: Intel Core i7 4700K @ 4.0GHz, RAM: 32GB/DDR4/2800MHz, Graphics: 4GB GeForce GTX 960, Mobo: MSI Z170A Gaming Pro Carbon, AI: PreSonus Studio 192 Mobile, Mic Preamp: PreSonus TubePre, Headphone Amp: PreSonus HP4, Studio Monitors: Mackie MR5, 3rd Party VSTs: VB3, SampleTank 3, Amplitube 4, Miroslav Philharmonik 2, EZDrummer 2

https://soundcloud.com/prockstudio

User avatar
tex
Member
Posts: 277
Joined: Mon Jul 01, 2013 4:52 pm
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for y

Post by tex » Sun Jan 17, 2016 4:00 am

any project with EW Play plugin - especially choir library does not show progress, otherwise all fine ....so far
i7 12GB, pc w10. Mark of The Unicorn-MK3 Ultra, Cubase 8.5.20, Wavelab elements 9.

krevvy
Junior Member
Posts: 112
Joined: Sun Jan 04, 2015 6:24 pm
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for y

Post by krevvy » Sun Jan 17, 2016 11:53 am

Most of the time it doesn't show a % when exporting.. On the odd occasion that it does that is nothing I can see different between projects... This has happened on windows 7 up to windows 10 with cubase pro 8.0 to 8.5.

Export & critical stability is just so weak in cubase, most of my payng work I use reaper for (better, faster & more stable for large long multi track projects)

dman2014
Member
Posts: 443
Joined: Fri Dec 27, 2013 11:17 am
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for y

Post by dman2014 » Tue Mar 06, 2018 9:39 pm

tex wrote:
Sun Jan 17, 2016 4:00 am
any project with EW Play plugin - especially choir library does not show progress, otherwise all fine ....so far
Why does the EW Play plug-in cause this and have you ever found solution or fix?
Cubase Pro 9.5 | Cubase Pro 9 | Cubase 8 Pro | Cubase 7.5.3 | Sonar X3 Studio | Komplete 11 | Windows 10 Pro 64-bit | Intel i7-6800K - 4.2GHz | 64GB RAM | Window 7 Pro 64-bit | Intel i7 4770 (Haswell) - 3.6GHz | 32 GB RAM | Focusrite Saffire Pro 14 | AMD Radeon HD 6450 | Various Waves Plug-ins | Sonnox Oxford Plug-ins | Slate Digital Plug-ins | FabFilter Plug-ins | Various other VSTs and Plug-ins | Various Sample Libraries

dman2014
Member
Posts: 443
Joined: Fri Dec 27, 2013 11:17 am
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for you?

Post by dman2014 » Tue Mar 06, 2018 9:40 pm

This has only started happening for me with Cubase 9.5
Cubase Pro 9.5 | Cubase Pro 9 | Cubase 8 Pro | Cubase 7.5.3 | Sonar X3 Studio | Komplete 11 | Windows 10 Pro 64-bit | Intel i7-6800K - 4.2GHz | 64GB RAM | Window 7 Pro 64-bit | Intel i7 4770 (Haswell) - 3.6GHz | 32 GB RAM | Focusrite Saffire Pro 14 | AMD Radeon HD 6450 | Various Waves Plug-ins | Sonnox Oxford Plug-ins | Slate Digital Plug-ins | FabFilter Plug-ins | Various other VSTs and Plug-ins | Various Sample Libraries

User avatar
tex
Member
Posts: 277
Joined: Mon Jul 01, 2013 4:52 pm
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for y

Post by tex » Tue Apr 03, 2018 9:48 pm

dman2014 wrote:
Tue Mar 06, 2018 9:39 pm
tex wrote:
Sun Jan 17, 2016 4:00 am
any project with EW Play plugin - especially choir library does not show progress, otherwise all fine ....so far
Why does the EW Play plug-in cause this and have you ever found solution or fix?

I thought it was fixed, It stopped happening when I updated PLAY.
i7 12GB, pc w10. Mark of The Unicorn-MK3 Ultra, Cubase 8.5.20, Wavelab elements 9.

bsoord
New Member
Posts: 14
Joined: Thu Mar 19, 2015 8:56 pm
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for you?

Post by bsoord » Wed May 09, 2018 9:55 am

almost never shows for me (9.5.21) - very annoying I must say and seems have got worse recently. Is there no fix?
Cubase Pro (latest version), PC, Windows 7. Mytek ADC, Lucid DAC via M-audio profire

Manike
Member
Posts: 533
Joined: Fri Nov 04, 2011 3:21 pm
Contact:

Re: Audio export - how often does it not show progress for you?

Post by Manike » Mon May 14, 2018 1:22 pm

I've never had the progress bar not work.

You've made your voting system a little complicated by saying 'not show progress'. I've put 0% because it does show progress 100% of the time.
8-Core Trashcan Mac Pro : El-Capitan : Cubase9.5 : MOTU828x : Nektar P6 :
http://www.manikemusic.com

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests