Hotkey: Rename Track + Multiple Track Rename

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 8, Cubase Artist 8 and Cubase Elements 8 can be posted here.
Locked
ResonantMind
Member
Posts: 947
Joined: Mon Jul 13, 2015 1:39 am

Hotkey: Rename Track + Multiple Track Rename

Post by ResonantMind » Thu Oct 20, 2016 1:13 pm

No hotkey for this!


Also, say I have 4 audio tracks I want to rename for Vox. Selecting all and hitting the (new) rename track hotkey and typing in a name for the top one, would rename the others consecutively Vox, Vox (1), Vox (2), etc, etc.

-steve-
External Moderator
Posts: 9048
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm

Re: Hotkey: Rename Track + Multiple Track Rename

Post by -steve- » Thu Oct 20, 2016 3:04 pm

Nice FR.

While you wait for this FR to be realized in the application you can try this trick using the Project Logical Editor. It's rudimentary, but allows you to rename multiple selected tracks in (almost) one go.

You will select the necessary tracks, invoke the macro, then type the name into the Parameter 1 field in the lower pane. The tracks will be renamed and numbered, starting with '1'.

1. Create and save a PLE preset;
2. Create a macro with two commands;
3. Assign a keystroke to the macro.

PLE preset- save it as 'Rename Selected Tracks':
upper pane

Code: Select all

Target            |Condition         | Para 1       | bar/range |
Property is set   |Event is Selected |                    
Container Type is |Track             |              |


lower pane

Code: Select all

Action Target |  Operation    | Para 1 | Para 2 
Name          | Generate Name |    <?> |  1       
Macro- name it 'Rename Tracks' you will assign the keystroke to this.

Code: Select all

Edit - Project Logical Editor
Process Project Logical Editor - 'Rename Selected Tracks'
independent manufacturer rep
cubase pro, nuendo, and dorico pro; latest versions
windows pro 10 | i7-3770k | ga-77x-ud5h | 32 Gb | UR-RT2 | k-mix audio interface
hp spectre x360 2018 | 16 Gb

ResonantMind
Member
Posts: 947
Joined: Mon Jul 13, 2015 1:39 am

Re: Hotkey: Rename Track + Multiple Track Rename

Post by ResonantMind » Thu Oct 20, 2016 8:31 pm

Good to know! will have to dig deeper into Project Logicals, only been doing key command macros.

ResonantMind
Member
Posts: 947
Joined: Mon Jul 13, 2015 1:39 am

Re: Hotkey: Rename Track + Multiple Track Rename

Post by ResonantMind » Sun Oct 23, 2016 11:15 pm

Seems to work, I guess I could have two different presets, with two different hot keys.. one for vocal, one for guitar - typically that's what is getting overdubbed.

Oddly enough, it starts the numbering at '3', trying to figure out why. When I do upper pane Container Type Is, 'Condition' only has options 'Equal', 'Unequal', 'All Types', and the 'Track' option is in Para 1.

Locked

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest