Page 1 of 1

Program Change functionality for VST3

Posted: Sun Feb 01, 2015 9:57 pm
by Elektrobolt
Program Change functionality for VST3 to mirror the MIDI Program Change event?

Re: Program Change functionality for VST3

Posted: Tue Feb 03, 2015 10:02 pm
by Arne Scheffler
Already in there.

Re: Program Change functionality for VST3

Posted: Wed Feb 04, 2015 5:05 am
by Elektrobolt
I had absolutely no idea. :oops: And that is outstanding! :)

Care to elaborate a bit, so that I can have e.g. Retrologue or Padshop change to a different preset?

Re: Program Change functionality for VST3

Posted: Wed Feb 04, 2015 7:07 pm
by Arne Scheffler
It's in the SDK. The plug-in still needs to implement it. And as far as I know Retrologue and Padshop don't support it.

Re: Program Change functionality for VST3

Posted: Thu Feb 05, 2015 5:53 am
by Elektrobolt
Well, that does it! ;)

I request for a move of this post to the "feature requests and suggestions" for all Steinberg's VST Instruments that does not currently support this functionality.

Since I own HALion, HALion Sonic, Padhop Pro & HALion Symphonic Orchestra from Steinberg, them especially. :)

Re: Program Change functionality for VST3

Posted: Tue Mar 10, 2015 3:19 pm
by Altostratus
I've just run into this when trying to send PC to VEP over VST3. Why has this been dropped from VST3?

Re: Program Change functionality for VST3

Posted: Tue Mar 10, 2015 7:33 pm
by Arne Scheffler
Again, this is not dropped from the VST3 spec. The plug-in needs to implement this by providing a list of presets to Cubase.